JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U PEJKOVCU OPTIMISTI: Dobrič krenuo po opstanak

PEJKOVAC – Na stadionu u Pejkovcu, danas su fudbaleri Dobriča iz Pejkovca obavili prozivku za nastavak prolećnog dela prvenstva u Zoni Jug. Pod dirigentskom palicom novog kormilara Igora Cakića, Dobrič kreće u grčevitu borbu za opstanak. Kako nam je rečeno od predstavnika kluba, sve će se učiniti da se ostane u društvu zonaša, a predsednik kluba Aleksandar Stojanović, se pogotovo zahvalio opštini Žitorađa, koja im je izašla u susret i obezbedila sredstva za takmičenje.
Svakako, najveće ime Pejkovca i najzvučnije ime u zoni je povratnik u srpski fudbal Dušan Mladenović. Mladenović (30)  u svojoj biografiji ima klubove poput: Radničkog iz Niša, Žitorađe, Sloga (Kv), Rudara iz Prijedora, Alaškerta ( Jermenija), Željezničar (BiH), Iskra (Crna Gora) i poslednji klub bio mu je švedski drugoligaš Prespe Birlik.
Mladenović u Dobrič dolazi kao najveći zalog pred prolećni deo, a najviše od njega očekuje i strateg Cakić:
Sigurno je da će nam Duletovo (prim. aut Mladenović) iskustvo doprineti u mnogome. Pre svega na jačanju tog defanzivnog bloka koji je bio najranjiviji u jesenjem delu. Takođe, očekujem da bude kvalitetan mentor mladim momcima koje imamo u ekipu, i koji će imati priliku da stasavaju uz jednog vrsnog profesionalca kakav je Mladenović. Cilj nam je da uđemo u nastavak prvenstva sa zavidnom fizičkom spremom, da u svaki meč idemo po pobedu i izborimo opstanak. – rekao je Cakić i dodao: Do kraja transfer roka pokušaćemo da dovedemo još 2-3 zonaška igrača, a fokus će biti na golgeteru. – izjavio je Cakić za naš sajt.
Generalni sekretar kluba Slavoljub Ristić potvrdio je za Dobričke da je pored Mladenovića došlo za sada još dvojica novajlija.
Pored najvećeg pojačanja u prelaznom roku, Dušana Mladenovića, stigli su u Dobrič i Marko Krstić renomirano zonašku ime, kao i mladi napadač Marko Grujić koji ima iskustvo igranja u Zoni, kada je branio dres komšijske Žitorađe. U završnoj fazi pregovora smo sa još 3-4 igrača, i do petog februara možemo očekivati kompletnu sliku o igračkom kadru u Dobriču.   – kazao je Ristić.
Dobrič u prvom kolu koje je na programu 06.03.2021. gostuje Budućnosti iz Orašja, i kreće u pohod na gornji deo tabele. Trenutno Dobrič zauzima 15. mesto sa 8 osvojenih bodova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print