U METU OSNOVCI GAĐALI

Lebane: U prelepoj Sali Streljačkog kluba „Gatos“ danas je održano Školsko takmičenje u gađanju vazdušnom puškom. Nažalost odziv je bio mali jedan srednjoškolac i 11  pionira i pionirki uglavnom iz OŠ Radaovan Kovačević sa nastavnikom Hranislavom Jakovićem i jedan iz O.Š Vuk Karadzić sa nastavnikom Rankom Đorđevićem.

Takmičenje  je portekla u dobroj  organizaciji predsednika kluba „Gatos“ Saše Živkovića i posle gađanja suminarani su rezultati učesnika. Najbolji učinak od svih učesnika ostavila je Anastasija Živković, članica ovog kluba, koa je bila fenomenalna.

Da sve protekne u najboljem redu ŽIvkoviću su pomogli pored pomenutih nastavnika i glavni sudija Ljubiša Todorović i Milutin Stojmenović a nagrade je uručila Mira Bogdanović većnica za sport pri lokalnoj samoupravi u Lebanu.

U kategoriji pionirki redosled je sledeći: 1: Anstasija Živković 2. Nikoleta Stomenović 3: Mina Anđelković.

U kategoriji Pionira redosled izgleda ovako: 1. Martin Lzarević 2. Vuk Mitić, 3: Filip Trajković.

Jedini Junior bio je iz Tehničke škole Vožd Karađorđe Lazar Tasić i ujedno pošto je jedini osvojio prvo mesto.

Po završetku takmičenja predsednik kluba Saša Živković je rekao: S obzirom na malu srerdinu odziv je zadovoljavajući. Mala je edukacija po školama, a i deca dođu treniraju mesec dana i više

, zadovolje se gađanjem i odu ne dolaze više, za ovaj sport treb atvrda volja bavitise njime. Zahvalio bih se za sve ovo lokanoj saamoupravi u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem

koji imaju izuzetno razumevanje i uvek su nam pomogli kad treba.Mi im uzvraćamo dobrim rezultatima na takmičenjima.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net