JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U Dobanovcima bez bele zastave

Leskovac. Na Konferenciji za štanpu održanoj danas u prostorije GFK Dubočice na  Gradskom stadionu  bili je kao nikad dosad mediskih kuća, što govori da interesovanje posle pobede nad Trajalom raste. Na Konferenciji za štanpu pored uobičajeno prisustvo sekretara Dušana Petkovića  spremni da govore ispred medija  bili su šef struke Saša Mrkić i  Zvonimir Stanković levi spoljni odbranbeni igrač , koji se u ponedeljak protiv elipe Trajala istako dobrom igrom i zalaganjem na terenu.  Uobičajeno Konferensciju je otvorio sekretar Dušan Petković koji je najavio utakmicu devetog kola Prve lige Srbije koju GFK Dubočica igra u nedelju od 15 časova u Dobanovcima sa ekipom Budućnosti.

Potom je reč prepustio šefu struke Saši Mrkiću koji je rekao: Pre svega da Vas pozdravim i posebno mi je drago da je ovoliki broj medija prisutan na dašanjoj Konferenciji  našeg kluba. Posebno je dobra stvar da smo krenuli sa mrtve tačke ,  da smo počeli da osvajamo sva tri boda. Ovo je samo jedan podstrek  za dalji rad. Ja obično kažem mi smo samo kupili vreme, da u miru možemo da se pripremimo za narednu utakmicu . Kao što znate sledeća utakmica je protiv Budućnosti iz Dobanovca . O njih nebih trošio mnogo reči jer je reč o ekipi koja dugo godina igra u saveznom rangu takmičenja. Tako da se radi o jednoj dobro organizovanoj ekipi , odnosno klubu, koji svakog momenta znaju šta hoće i šta žele. Nama predstoji jedna nova utakmica gde će da tražimo neka nova rešenja, jer pored povređenog Stojkovića imamo i „požutelog“ Savu Radića, tako da ćemo u preostala dva treninga do put  Dobanovcima pronaći adekvatna rešenja za njihovu zamenu. Imali smo jednu dobru radnu nedelju, gde smo ispravili grešeke od predhodne utakmice i gde želimo da u narednoj utakmci ispoljimo što manje grešaka, jer ono što smo radili i pripremali za tu utakmcu želimo i da pokažemo na terenu u Dobanovcima. Tako da  dođemo do pozitivnog rezultata, a to je ako ne pobedimo da odigramo barem nerešeno. Nedeljnom protivniku ne pretimoa ali znamo naše ciljeve.

Ništa manje optimizma nije viđeno ni u reči prvotimaca GFK Dubočice Zvonimira Stankovića koji je sa optimizmom u ime svojih klupskih drugova poručio: Ja bih se na početku osvrnuo na predhodnu utakmcu, jer smo dugo čekali ti prvu našu vrednu pobedu. Pobeda je došla tek posle osam kola i smatram da nam je ta pobeda ekipi koja ima kvalitet samo dala  „vetar u leđa“  za utakmice koje predstoje. To se odmah video  u toku ove nedelje , jer  se primetilo i na svakom treningu, atmosfera je sasvim drugačija.Utakmica u Dobanovci je kao i svaka druga idemo da se nadigravamo sa domaćinom, a što se lično mene tiče idemo po sva tri boda . Jer u predhodnim kolima  smo videli koliko možemo,tako smatram da smo na svakoj utakmci bilo da smo poraženi ili igrali nerešeno bili na nekoj granici da mi budemo pobednici. Ova ekipa ima kvalitet  i odsustvo Nikole Stojkovića i Save Radića nadam se da se neće negativo odraziti na ekipu koja izađe na teren. Jer upravo svaki igrač ko  dosad nije igrao  ili je bio alternativa može da odgvori svakom zahtevu koji traži naš šef struke.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print