JugSport.net

sportski portal južne Srbije

U ALAKINCE PONOVO PO STAROM

ZONA JUG

OFK LAKINCE – FK PLNTAŽA (DS) 2:2 (1:0)

Donje Stopnjanje: Dali je istina ili nije pokazaće akteri sureta 5 kola prventsva Zon a-jug, šta se sve dešavalo za vreme utakmice između domaćeg Alakinca i novajlije u zoni FK Plantaže iz Donjeg Stopanja , gde gosti iz Stopnja grme na sudiju Danila Spasića iz Leskovca, koji ih je drastično oštetio i to dosudivši neposlojeći kazneni udarca u polseddnjim  minutima utakmice da bi domaćin izbegao poraza i tako gostima iz Donjeg Stopnja uskratio radost i sva tri boda oscojena na gostovanju. Ali ostavimo malo tu sudije po strani ponovo se čelnici FS_RIS-a predvođeni Novicom Tončevim pojavljuju na utakmicu ispred službenih prostorija, što izaziva sumnju u redovima gostiju iz Donjeg Stopanja dosuđenim kaznenim udacem u polsednjim minutima utakmice. Dali je ponovo novo prvenstvo stare navike i zaštite FK Alaknce koje smo jedva  zaustavili u pošlom prvenstvu sudiskim lakrdijama da ne dođu do titule prvaka Zon ajug. Dali će se ovo ponovo ponovoti , čini mi se da jese jer su ponovo postali miljenici sudija.

Bilo kako bilo dali je prisustvo čelnika FS.RIS.a bilo dobo namerno ili nije vreme će pokazati, jer upravo šta ima da traži  predsednik FSRIS-a ispred  službenih prostorija , jer to niti je  u skladu sa fer pleja niti je po pravilu da se vrši pritisak na sudije. Jednostavno rečeno čelnicima za vreme zvanične utakmice pogotovu kad su iz tog mesta nije meseto u službenim prostorijama kluba ma kog bilo. Pitam se dali tako gospodin predsednik odlaazi recimo kod Morave u Vladičinom Hanu, Jedinstva iz Grdelice, Nebeskih Anđela. Može ako je neko uručenje nagrada ili priznanja ili neka svečansost kluba i bude pozvat od strane ljudi iz kluba, ovako može koa i svi ostali gledaoci na tribina ako ih nematribine  pored ograde.

Ali Ipak da se vratimo fudbalskim dešavanjima na samom terenu za vreme utakmice, gde ćemo od goste iz Donjeg Stopnja dobiti izveštaj utakmice i preneti deo atmosfere na dešavanja u Alakincu.

Sudija: Danilo Spasić( Leskovac ) 5. Strelci: D, Milutinović u 35, M. Petrović u 92 (KU) za Alaknince, Marjan Stojanović u 48, Nikola Mladenović u 78 za Plantažu. Žuti kartoni: Radojičić, Milutinović (Alakince), Dimitrijević , m. Ilić, A. Mitrović Prokopovič, Crveni karton: Nikola MIrković (Plantaža u 92min)

ALAKINCE:  Gačić 6, Stojanović 6, (; M. Đorđević -), Manoličov 6, Aleksić 6, Radoičić 6, Milunović 6, Tairović 6, Ljubić 6 ( Dobrić-), Petrović 6, Milovanović 6, S. Stojanović 6 ( N. Spasić 6.

PLANTAŽA: Jevtić 7, Trajković 7, Dimitrijević 7, M. Ilić Mladenović 6 ( M. Jovanović -), Stojanović 6, Stevanović 6, Mitrović 6 8 M. Mitić -), Prokopović 6, Mirković-), S. Ilić 6, CVetanov 7.

Igrač utakmice:Marjan  Stojanović

U prvom delu igre domaći su pogotkom D, Milutinovića u 35 minutu poveli prvi u vočstvo. Pri rezulttau bez golova Nikola mLadenović j epogodio prečku. Zbog neazdovoljni suđenjem od početka i videli šta ih snašlo 10 minuta su sedeli na travi  isu igrali fudbalri Plantaže u znak šta ih je našlo tendiciozno suđenje sudije Spasića. Pojava predsednika FS-RIS-a pri kraju prvog poluvremena još više je sudiska trojka počela da sudi protiv nas. Prekršaja u našu korist nije bilo ako samo dodirneš protivničkog sledi prekršpaj  kaže trener Zdravković. U drugom pluvremenu smo preokrenuli rezultat bez obziira pomoć sudije koje su pružale domaćinu. Ali u 92 minutu dosuđuje kazneni udarac koji opšte nije postojao  da bi domaći izjednačili i tako  domaćinu spasili bod, pošto smo igrali dobro i nisu mogli da nas osujete porazom ogorčen je trener Zdravković, koji je i sam bio udaljen ispred prostorija da što pre ide u vslaćionicu da verovatno nebi slušao razgovor predsednika sa sudijama na poluvremenu . Posle svega ovoga izdaće klub ovih dana zvanično saopštenje za javost , jer ovako  se nemožeigrati  na gostovanju  kada si unapred poražen.