JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Trgovištu se smeši Srpskoligaško društvo

Lebane: U Zona jug koja je zadržala ime ali pola promenila klubove tako da su je u ovom  novom ruhu sačinjavaju  klubovi iz Topličkog, Jablaničkog I Pčinjskog okruga, sa jednim predstavnikom Kosova I Metohije povratnikom u ovom rangu Poletom iz Lapljeg sela kod Prištine.  U takovoj zono kakva je ponovo je najviše pokazala Pčinja iz Trgovišta koja je  bila najbolja I sa samo jednim porazom završila jesen kao lider na tabeli sa 45 osvojenih bodova. Klubovi koji će na proleće pokuašti da je ugroze primit su  FK Vranjska banja koj je sakupila 37, OFK Kosanica sa32 I Slogaiz Leskovca I   Pusta reka iz Bojika sa po 31 bodom. To su ujedno I timovi koji su na neki način obezbedili opstanak. Uz njih tu su još Nebeski anđeli, Budućnost iz Orašja, Jedinstvo iz GornjegStopanja Žitorađa, Čekimn. Dok klubovima kojima preti borba za opstank su uz najugroženo FK Bobište još Svetlost iz Badnjevca, Polet, Akademija 10, Jablanica , Jastrebac iz Blaca, Morava iz Vladičinog   Hana, bar prema položaju na  tabeli .

Na 136 odigranih utakmica  domaći klubovi su zabeležili 79 pobeda, gosti su bili bolji na 35, dok je bez pobednika završeno 22 susreta. Najviše pobeda domaćini su  zabeležili po 7 u šestom, četrnaestom, šesnaestom kolu, dok po 6 pobeda imaju u drugom i desetom kolu. Najmanje pobeda domaćini imaju u trećem I trinaetom kolu samo po 2 dobivene utakmice.

Gosti su na 35 dobijenih utakmica   najuspešni bili na po 4 utakmice u  trinaestom I petnaestom kolu a po 3 pobede imaju u trećem, petom, devetom, jedanaestom, I sedamnaestom kolu. Dok slast pobde nisu osetili u 14-om I 16-om kolu, dok po samo 1 pobedu imaju u prvom, šetom, osmom, desetom kolu.

Nerešenih utakmica je bilo 22-a puta . bez remija je bilo u drugom, šestom, jedanaestom  kolu.  Najviše nerešenih susreta je bilo  u 3 kolu na 3 utakmice,  dok po na 2 utakmice u  prvom, petom, sedmom, osmom, dvanaestom, trinaestom. UZ bez  remija najmanje je bilo na po 1 utakmcu u čak 7 odigranih kola.

Bez golova je bilo u prvom kolu na dve utakmice I to: OFK Kosanica-Sloga I Nebeski anđeli-Čekmin . U 7 kolu na utakmci  u Blacu Jastrebac-Sloga(L) . U 8 kolu na utakmici Jastrebac- Nebeski anđeli . U 12 kolu na utakmci  u Leskovcu Sloga-  Bobište(to je bio jedini osvojeni bod gostiju u jesenjem delu prvenstva).

Na 136 odigranih utakmica postignuto je 543 pogodaka. Od toga domaći timovi su bili precizni 34 puta, dok gosti su postigli 203 golova.   Najviše u jednom odigranom kolu pstignuto je u 10 kolu čak 43 pogodaka, ,zatim sa 40 golova  bilo je obelženo poslednjem 17 kolo, I po 37 pogodaka u trećem I petnaestom kolu. Dok je najmanje bilo u 13 kolu samo 17 pogodaka, zatim 26golova u 11 kolu  I 27 u pevom kolu.

U 17 kola najviše pobeda zabelžili su fudbaleri lidera na tabeli Pčinje 15 puta, zatim Vrnjska banja sa 12 pobeda I OFK Kosanica sa10 pobeda, dok najamnje su ostvarili “fenjeraš” Bobište( službeni rezultat) Svetkos sa 2 pobede I Polet 19180 sa 3 pobede. Najviše nerešenih utakmica imaju Budućnost I Čekmin po 5 puta, dok po 4 puta imaju Sloga, Pusta reka, Jastrebac iz Blaca. Najmanje remija imaju bez nerešenih  utakmica je Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja, dok po 1 remi imaju Vranjska banja I Bobište.

Na 136 utakmica najviše pogodaka kao domaćini postigli su Jedinstvo(GS) sa 39, zatim Pčinja sa 35 I Budućnost sa25 datih golova, dok najmanje  su psotigli kao domaćiniBobište 13, I po 17 Svetlost I Polet 19180.

Gosti su kao tim najviše pogodaka na gostovanju postigli Pčinja sa19, Jedinstvo(GS) sa 17 I Pusta reka sa15 golova, dok najmanje  su Bobište sa 4 golova,  Čekmin sa 8 golova, Akademija 10  sa 9 golova .

Na 17 odigranih utakmica najviše pogodaka primili su Jablanica sa52, Polet sa51 I Bobište sa49 primljenih golova. Dok najmanje su primili Nebeski anđeli sa 8, zatim Pčinja sa16 I Sloga sa 17 primljenih golova.

Na svom terenu najviše pogodaka primili su Bobište sa32, Jablanica I Jedinstvo sa po 20, Svetlost sa16 primljenih golova. Dok su najmanje primili Nebeski anđeli sasamo 2 pogotka,  Budućnost I Sloga sa po 5 golova, OFK Kosanica sa 6 golova.

Na gostovanju najviše pogodaka primili su Polet 198 sa 38, I po 23 su primili Morava, OFK Kosanica, Jedinstvo,  Svetlost. Najmanje su kapitulirali na gostovanju Nebeski anđeli sa 6 puta,Pčinja sa10 puta, Sloga sa12 puta.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print