ТИМОЧАНИН – ЈЕДИНСТВО 3 : 0 (1 : 0)

Стадион: Градски, Гледаоца: 300, Судија: Немања Митровић (Прокупље) 6,5 Стрелци: Јовановић у 35, Маљковић у 65 и Виденовић у 74 мин. за Тимочанин, Жути картони: Милојковић и Коцић (Тимочанин), Црвени картон: Лука Марковић у 17 мин.

ТИМОЧАНИН: Накић 7, Милојковић 7,5 Маљковић 8, С.Стојановић 7,5 Здравковић 7, Ђорђевић 7, Живић 6,5 (од 46 Божић 6,5), Виденовић 8 (од 84 Д. Стојановић -), Илић 7 (од 60 Богдановић 6,5) Ранђеловић 7 (од 67 Коцић 6,5) Јовановић 8 (од 84 Атлија -).

ЈЕДИНСТВО: Л. Марковић – (од 19 Јокић 6,5) Тадић 6, Новковић 6 (од 70 Шаља -), Кркић 6 (од 70 Петровић -), Павловић 6, С.Марковић 6, Ковачевић 6, Петровић 6, Радовановић 6 (од 70 Миленовић -), Лапчевић 6, Јовановић 6 (од 46 Настасијевић 6)

 

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Маљковић (Тимочанин)

 

Кључни моменат утакмице одиграо се у 17 минуту када је голман гостију Лука Марковић као последњи играч одбране Јединства оборио нападача домаћих Ивицу Јовановића на линији шеснајестерца у идеалној прилици за погодак. Судија Митровић је без размишљања послао Марковића у свлачионицу. Од тог момента домаћи су нападали у таласима. У 19 минуту центаршут Милојковића не користи Виденовић, а шут Маљковића у 32 минуту завршава преко гола.

У 35 минуту Милојковић је прошао по десној страни и центрирао а највиши у скоку је био Ивица Јовановић и погодио доњи леви угао Јокића.

У 39 минуту добар напад домаћих завршава Илић али његов снажни ударац одлази поред гола.

Након корнера у 41 минуту створила се велика гужва у казненом простору Јединства. На одбијену лопту натрчао је Милојковић снажно шутирао али је лопта погодила стативу. У наставку акције судија Митровић је направио грубу грешку доделивши жути картон Милојковићу и поред тога што није стартовао и није направио прекршај над играчем гостујуће екипе.

Друго полувреме је било налик првом. Домаћи су нападали, а гости покушавали да са играчем мање из контранапада учине нешто више. Наде да могу до повољног резултата разбио им је Маљковић у 65 минуту постигавши ефектан погодак из слободног ударца.

Само два минута касније Милојковић центрира, Маљковић шутира главом али лопта поново погађа стативу гола Јокића.

У 75 минуту Виденовић соло продором уз помоћ Јокића постиже погодак и оверава убедљиву победу Књажевачког српсколигаша.

Последње што је виђено на градском стадиону био је шут Коцића који је Јокић кратко одбио али ни то није било дивољно Божићу да савлада голмана гостију који је и његов шут одбранио.

 

 

 

Аца Стојановић