JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Svetlost 17 član Zona-jug ?

Leskovac. Konferenciji klubova Zona- jug koja je održana u Leskovcu, na kojoj je domaćin bio FK Sloga prisustvovali su svih17 klibova. Koliko su trenutno na spisku FS –RIS-a sa  novih članovi u ovom rangu takmičenja. Pomalo  neočlekivano 17 član je  Svetlost iz Badnjevca predstavnik Topličkog  okruga, koji je kao novalija uz Akademija-10  postao drugi tim član Zona –jug. Tako da je na izvačenju parova br. 6 ostalo upražnjeno mesto, pa će tako u prvom kolu pauzirati Pusta reka iz Bojnika. Konferenciji su prisustovali generalni sekretar FS-RIS-a  Hadzi Ivan Đorđević,  Komesar za takmičenje Bratislav Ranđelović, komesar za suđenje  Goran Marinković Disciplinac FS-RIS-a Ivan Nikolić  i Oliver Petrović operativac FS-RIS-a. Koa i novoizabrani predsednik Konferencije klubaova Aleksandar Đorđević iz Fk Sloge iz Leskovca, domaćina na ovoj Konferenciji na predlog Hadzi Ivana Đorđevića, koji je jednoglasno prihvačen od sve prisutne predstavnike klubova Zona-jug.

Konferenciju je otvorio Generalni sekretar Hadzi Ivan Đorđević  pošto je konstantovao da prisutvuju svih 17 klubova koliko je sada na spisku  rekao: Želim da pozdrvim sve prisutne predstavnike  klubova  i da vam poželim uspeh u novom prvenstvu Zona- jug  koja je pretrpela neke izmene  u odnosu na prošlo prvenstvo. Zato ću reč dati ljudima koji su zaduženi za ovaj rang takmičenja.

Komesar za suđenje  Goran Marinković je takođe  bio kratak rečima:        . Za mene je ova funkcija nešto novo. Dosad nisam bio na tako odgovornom mesetu, ali nisam neiskusan u fudbalu. Nadam se da ćemo uspešno sarađivati i ja vam želim svim klubovima uspeh i dobre rezultate u  takmičenje koje je pred nama. Takođe Komesar  za takmičenje Bratatislav Ranđelović je bio kratak. Sticajem okolnosti liga je zadržala isti naziv. Pretrpela je male geografski izgled.  Ja sam u ovom zoni po četvrti put na ovoj funkciji. Pripremite  se dobro za takmičenje koje je pred vama. Svim klubovima želim lep uspeh u prvenstvu.

Takođe uobičajeno dug u svom izlaganju bio je disciplinac Ivan Nikolić koji je rekao da je bio ponekad blag u izricanju kazne, pa je za to dobijao kritike i da više neće dozvoliti da trpi prekore zbog klubove.  Nebih voleo rekao je između ostalog Nikolić da izričem neke oštre kazne, pa vas zato molim da u svojim klubovima  povedete računa oko discipline i načina vođenje kluba, pre svega oko admistracije da nebiste doživeli sudbinu Pčinje iz prošlog prvenstva.

Kalendarska godina počinje 17/18 avgusta a završava se 23/24 novembra uz dva vanredna kola u 6 kolu  18 septembra i drugo vanredno kolo je  u 12 kolu koje je na programu 23 oktobra 2019 god.

Izvučeni su takmičarski bojevi sledećim redom: 1. OFK Kosanica,2. Pčinja, 3. Jedinstvo(GS), 4. Jastrebac(Bl), 5. Nebeski anđeli. 6. ?, 7. Akademija-10, 8. Jablanica, 9. Vranjska banja, 10. Polet 1980, 11. Svetlost (B), 12. Morava (VH), 13. Pusta reka, 14. Ćekmin, 15. Bobište, 16. Žitorađa, 17. Budućnost(O), 18. Sloga(L).

Parovi prvog kola su: 1. OFK Kosanica- Sloga(L), 2. Pčinja- Budućnost(O) –   3.Jedinstvo(GS)- Žitorađa, 4. Jastrebac(B)-  Bobište, 5. Nebeski anđeli- Čekmin, 6. Slobodna je Pusta reka, 7. Aklademija -10- Maorava (VH), 8. Jablanica- Svetlost ,9. Vranjska banja- Polet 1980 (L.S).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print