JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

SRPSKA LIGA I ZONA JUG ZA VIKEND KREĆU SA CENTRA

Lebane: Vikend koji je pred nama naredne subote i nedelje( 12/13.08 2023) sa centra će krenuti klubovi Srpske lige istok i Zone Jug.

Na Srpskoligaškom istoku odmah na startu komšiski derbi između povratnika u društvo Srpskoligaša ekipe Trayala i ekipe Meševa koja je priajtno iznenađenje minulog prvenstva plasmanom u gornji deo tabele Srpske lige istok. Treba očekivati dobru fudbalsku predstavu na samom startu u Kruševcu. Težeg protivnika Vlasina iz Vlasotinca nije mogla da doboje od Budućnosti iz Popovca, koji naročito igraju dobro na gostujućem terenu. Favorit je gost iz Popovaca, ali ni Vlasina se sigurno unapred neće predati.

Pčinja iz Trgovišta koja je opstanak u ligi obezbedila u samom finišu prvenstva dočekuje na svom terenu neugodne goste iz Kruševca ekipu Jedinstva 1936 , koja je dosta podmlađena ali i ambiciozna da već od start prevenstva beleži dobre rezultate kao novajlija u ligi. Pčinja je plasmanom u polufinale Kupa FS RIS pobedom nad Jednisvo iz Gornjeg Stopanja(8:3) pokazala zavidnu formu, gde je termin bio prvobitan za odigravanje u Gornjem Stopanju, i prednjačen je u Trgovištu, nije jasno ni ljudima iz uprave Gornjeg Stopanja zašto tako, kada se u Gornjem Stopanju spremala prava fudbalska fešta. Pretendent i ove godine na titulu prvaka gde će po nekim predpostavkama voditi borbu sa Trajalom Radnički iz Pirota na svom bunjištu dočekuje ekipu Radničkog iz Svilajnca koja je dosta podmladila svoj tima ali ambicije su iste gornji deo tabele i tu treba očekvati dorbu i kvalitetnu fudbalsku predstavu u kojoj je na papiru favorit domaćin.

U Paraćinu Jedinstvo dočekuje novajliju u Srpskoj ligi ekipu Đerdapa iz Kladova i u njihovim redovima došlo je do promena ali su spremni po rečima ljude iz uprave da start prvenstva obeleže pobedom.

Komšiski derbi u Jagodini gde GFK Jagodina dočekuje SFS Borac iz Paraćina koji su prvenstvo minulo završili u gornji deo tabele. Treba očekivati dobru fudbalsku predstavu a pobednik će po svoj prilici biti neizvestan od početka do kraja utakmice, ko pokaže više želje i znanja biće pobednik ,

 

Duel dva novajlije u Srpkoj ligi domaćin Žitorađa kao prvak Zone-Jug, OFK Sinđelić j e na supeioran način osvojio prvo mesto u Zona Centar posle nanete nepravde u predhodnom prvenstvu i sasvim opravdano startuju u višem rangu takmičenja. Još jedan komšiski derbi gde će pobednik biti neizvestan i sve zavisi ko pokaže više na terenu.

Pre neki dan su megdan u Kup takmičenju odmerili Timočanin i Dunav iz Prahova gde j epobednik bio domaćin (3:1) i susret po drugi put u kratkom vremenkom periodu može da donese i neizvesnost jer je po nekim pravilima teško pobediti dva puta za redom ali Timočanin je mlada i poletna ekipa koja će ponovo pokušati da pobedom započne prvenstvenu trku u Srpskoj fudbalkoj ligi , dok je Dunav uvek u prvenstvu neugodan protivnik na gostovanju i po nekad zna da iznenadi dobrom fudbalskom partijom, ma da im to Timočanin sigurno neće dozvoliti.

 

U Zona -Jug prvenstvo za razliku od ostale tri zone kreće nedelju dana ranije predviđena su dva vanredna kola peto i deseto.

Već na startu u Kuršumliji derbi dva iskusna dozanaša ekipe OFK Kosanice i Radana iz Lebana. I jedna i druga ekipa pretenduju na sam vrh tabele ,to su najavile i kroz pripremni period. Pa treba očekivati dobru fudbalsku predstavu ova dva tima.

U Vrnju novoformirani klub Dinamo-jug na svom terenu na stadionu Pamučnog Kombinata dočekuje ekipu Grackog koja je u prošlom prvenstvu dobrim igrama skrenula pažnju na sebe i bila najbolji predstavnik od svih klubova koji su igrali u ovom rangu dosada.

Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja na svom terenu dočekuje Svetlost iz Badnjevca. Duel dva dobra sportska prijatelja i utakmica koja će proteći u fer i sportskom nadmetanju domaćin će pokušati da ubeleži prvu trojku.

Kvalitetnu fudbalsku partiju dva tima iz gornjeg dela tabele u prošlom prvenstvu u Bojniku duel Puste reke i SFK Morave iz Vladičinog Hana treba da donese dobru fudbalsku partiju. Domaćin je sačuvao svoj igrački kadar, za goste iz Vladičinog Hana nažalost neznam niša, ali po svoj prilici domaćin je favorit i sigurno će ići da ubeleži prvu jesenju pobedu.

U Vunarcu Mladost 1959 dočekuje OFK Topličanina bivšeg Srpskoligaša , pa treba očekivati dobru fudbalsku predstavu u kojoj se pobednik sigurno neće znati do kraja utakmice.

Na Bazi Jug Nebeski Anđeli dočekuju Slogu iz Leskovca tim koji je bio vice prvak minulog prvenstva, i u ovom je sačuvao igrački kadar, pa će utakmica biti kvalitetna i neizvesna do samog kraja, gde za podednaka šanse imaju i jedan i drugi tim zavisno ko pokaže više želje i htenje za pobedom.

U Donjem Stopanju Plantaža dočekuje novajliju u Zoni ekipu Mineralca iz Vranjske banje povratnika u društvo zonaša posle nekoliko godina pauze i po svoj prilici domaćin je ojačao svoje redove i treba očekivati kvalitetnu fudbalsku pretsvatu, u zavisnosti koji kvaitet pokažu gosti iz Vranjske banje , jer su nepoznanica u ovom rangu takmičenja.

Pravi derbi predstoji u Bošnjacu gde povratnik u zoni jug Jedinstvo dočekujes uvek neugodnu Jablanicu na gostovanju pa će pobednik ovog susreta biti neizvestan i vrlo kvalitetan jer i jedna i druga ekipa poseduju dobar tim, pa pitanje pobednika neka odluči ko pokaže više.

U Blacu duel dva novajlija ekipe Jastrebca i Gračanice predstavnika sa Kosova i Metohije. I jedan i drugi tim slu bili ranije zonaši, pa im je već na startu prilika da se pokažu ko je bolji novajlija u ovom rangu takmičenja. Favorit je Jastrebac koji je konsolidovao svoje redove i treba očekivati prvu pobedu na svom terenu u Blacu.

Sve utakmice u Srpskoj ligi istok i Zona-Jug počinju u 17,30 časova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print