JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Srebro na grudima mladih Bošnjačana

Pod dirigentkom palicom trenera Igora Mitića, mladi fudbaleri Jedinstva iz Bošnjaca su na zvršnoj smotri Futstal lige za mlađe kategorije u Zaječaru koja je u toku od 11 do 15 marta osvojili drugo meseto, pošto su u finalu poraženi od Nacional iz Niša.

Uzrasna kategorija dečaka do 10 godina nastupila je mlađa za jednu godinu tako da su za protivnike imali starije dečake za jednu godinu. U njihovoj uzrasnoj grupi učetvovalo je 8 ekipa. U prvoj utakmci pobedili su Dinamo iz Pančeva, u drugoj Naša kafana iz Zaječara, u trećoj kada se odlučivalo za finale porazili su  Superligaša Radanički iz Niša, dok su u finale poraženi od Nacionala iz Niša. Inače do finalne utakmice nisu primili nijedana pogodak  na tri odigrane utakmice.

Za najboboljeg igrača turnira proglašen je igrač Veljko Vučković iz Nacionala, nabolji strelac je Alen Bajša Ćurčin, dok je najuspešniji golman Nenad Ilić. Znači prvi je Nacional, drugi Jedinstvo, treći Naša kafana.

O utiscima iz Zaječara trener Igor Mitić kaže: Delovali smo kao jedna ekipa  sa kolektivnom igrom, kao I viteški duh u našim dečacima koji je došao do izražaja  na svim utakmicama. Naročito smo znalački odigrali u polufinalu sa ekipom Super ligaša  Radanički iz Niša I pobedili golom Miljana Stanojevića. Tako smo pokazali ujedno I poslali jasnu poruku da smo klub iz male sredine, ali smo sigurno velika škola. Ovo nam daje samo podstrek da nastavimo sa još boljim radom.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print