JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

SPOJ MLADOSTI I ISKUSTA DO TITULE

Lebane: Pripreme Radana iz Lebana već u veliko traju, ostalo je desetak dana do starta prvenstva u Zonba-jug, gde već na startu predstoji veliki komšiski derbi sa ekipom Pust reke. I jedan i drugi tim su svoje sastave podmladili, pa treba očekivati jednu živu, borbenu i pre svega fer i kvalitetnu fudbalsku utakmicu ova dva protivnnika, koji se nisu tako skoro sreli u odmeravanju snaga u prvenstvenim utakmicama.

Posetili smo trening FK Radan i uverili se da se ozbiljno radi . na treningu je preko dvadesetak fubdlalera, sa kojima radi fef struke Dragan Momirović, dok njegov pomoćnik sa golmanima Veljko Mirdzić .

Upravo moj sagovorniik je niko drugi nego Sportski direktor i  šef struke Dragan Momirović koji je uvek spreman za razgovor i uvek se rado odaziva pozivu.

O predstojećim pripremama , kako se radilo i ambicijama u prvenstvu Zona jug Dragan Momirović kaže: Pripreme smo počeli 15 jula i mogu slobodno da kažem da protiči onako kako smo želimo. Pripremamama  smo priključili veći broj mladih fudblalera od kojih želimo u nekoj bliskoj budućnosti da napravimo prave  igrče, i da FK Radan nema problem sa svojim potencijalnim igračkim  u narednom periodu.

Sa kakvim će se timom startovati u prvenstvo Momirovič kaže: Biće to spoj mladosti i iskustva , međutim i dalje u našem pogonu imamo sedam –osam iksunih igrača iz Srpskoligaških dana, oni će biti okosnica tima, a imamo i šeset sedam mladih igrača izuzetno talentovanih i budućih standranih prvotimaca. Neki su se od njih već dokazali u predhodnom periodu a neke od njih koja smo doveli u Radan  su zasad adekvatna pojačanja za naš klub, jer se sitiču dobrim radom.

O samom toku priprema  i način na koji se radilo po žestokoj vrućini Momirović kaže: Pravili smo konbinacije prilagođavali smo se tim paklenim vrućinama, međutim mladi momci su željni rada, radili su disciplinovano, odgovorno i zasad nemomo nikavih zamerki. Pripreme smo pojačali u poslednje vreme, jer prventsvo je dugo znamo šta nas sve očekuje, jer svi kažu da smo jedan od favorita za osvajanje prvog mesta, pa to moramo i da opravdamo

. Nebi bio neskroman da Radan nebi bio na tabeli među prve dve ekipe  a samim tim ime Radana u Zoni je za svaki respekt od strane svakog protivnika. Sam taj pritisak da smo jedni od glavnih favorita za ulazak u Srsku ligu nas obavezuje da još ozbiljnije radimo , dobro se pripremimo i opravdamo očekivanja ljubitelja fudbala posebno naših najvijača u Lebanu, koji nas nikad pa verujem i sad neće izneveriti.

Kakva je saradnja sa stručnim štabom i rukovodstvom kluba, tu pre svega mislim na predsednika Nebojšu Stankovića koji je uvek tu uz ekipu, Momirović tom pitanju  sa zadovolstvom kaže: Mi smo što bi se reklo non stop zajedno. Možda će biti mala nevernica ako kažem da sada u ovom pripremnom periodu smo mnogo više u kontaktu , sa više entuzijazmasmo ušli od početka priprema,  da napravimo ekipu što bi u bliskoj budućnosti  mnogo više značilo za Lebanski fudbal.

Niko nebi mogo da se pohavili  kao mi  da ima sve uslove za rad nesmetan , saradnju na jednom viokom nivou, kod samih fudbalera svi problemi su rešeni, nije postojao nijedan koji nismo mogi da rešimo. Zato hvala ne samo upravi kluba već i drugim ljudima koji izilaze u susret klubu da bi što bolje fukcionisali . Javno bih se  zahvalio predsedniku kluba Nebojši Stankoviću na takvom razumevanjui obostranom uvažavanju i poštovanju  i verujem da će ta naša saradnja dati i pozitivne rezultate u prvenstvu koje je pred nama.

Kakao je na sve ovo što Vam se dogodilo kao jednom stadbilnom fubdalskom kolektivu  da se ispadne iz lige, dali su razumeli to što se dogodilo ljudi uz lokane vlasti  Momirović kaže: Rekli su nam da idemo dalje u nove pobede, da se niko nije nadao da će ovoliki broj timova da ispadne. Ipak  optimizam nam daje da je gro igrača ostalo u naše redove , to smo predočili i ljudima iz lokane saamouprave  i od njih imaćemo u novom prvenstvu maksimalnu podršku za sve ono što nam zatreba.

U toku prvenstva će se pokazati dali smo  doveli adekvatna pojačanja i dali smo našli dostojne zamene za one koji su otišli iz kluba. Ja lično kao i uprava klubana na čelu sa Nebojšem  verujemo da smo dobar posao uradili .

A na kraju poruka ljubiteljima  fudbala od strane Momirovića glasi: Smatram da nismo ljubitelje fudbala u Lebanu razočarali ispdanjem iz lige. Mi nismo krivi što je donešena takva odluka da toliki broj klubova ispadne iz lige. Samim tim smatram da to nije neuspeh kluba, jer da su ispdale manji broj klubova recimo tri četeiri pa da  žalimo i krivimo sebe. Ovako nam je samo dao cilj da što više radimo, da imamo veće ciljeve u radu u klubu, i svi koji vole klub to će da nas razume, međutim oni koji ne vole klub nalaziće uvek neku manu i neče biti zadovoljni.

Na kraju Momirović kaže:Upravo pozivam navijače da dođu u što mvećem broju na premijeri sa Pustom rekom jer će ta utakmica pokazati u kom smeru idemo , jer su i oni kvalitetan tim . Tako da verujem u našu pobedu i da je sklop mladosti i isustva došao u prvom trenutku i na pravom mestu, i da se sa ovim timom nazire budućnost Lebanskog fudbala.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print