JugSport.net

sportski portal južne Srbije

POLET PO TREĆI PUT ZONAŠ

Laplje selo: Fudbaleri Polet 1980 iz Lapljeg sela kod Prištine posle godinu dana pauze ponovo su među članove Zona –jug  i ovog puta su se daleko bolje organizovali kako u igračkom tako strućnom štabu,  pa i u finansikom  smislu, tako da neće biti nikakvih problema i sa nestrpljenjem očekuju start prvenstav kada u prvom kolu gostuju bivšem Srpskoligašu Moravi u Vladičinom Hanu, inače dobrim i starim sportskim prijateljema, pa treba očekivati jednu kvaitetnu fudbalsku predstavu ova dva tima na samom startu prvenstva.

Do Zone -jug su došli kao prvaci Kosovske pomoravske lige , gde su u deset utakmica zabeležili isto toliko pobeda uz gol razliku 27 datih i samo 2 primljena pogodaka. Potom su bili bolji u baražu od  Sloge iz Rani Luga  pobedom od 4:3. Golovima Saše Aksića, Stefana Krtsića, Dalibora Micića I Nikole Dobrosavljevića.

Predsednik kluba je novoimenovani Novak Živić, Generalni Sekretar Miroslav Aksić I  Sportski director I predstavnik kluba na zvanićnim utakmicama Dušan Dragović.

Što se tiče stručnog štaba poverenje je šefu struke povereno Nenadu Petroviću koji će voditi ekipu kao trenerna zvaničnim utakmicama   I raditi sa igračima na treningu.

O startu u prvenstvu Generalni sekretar kluba Dušan Dragović kaže: Pokazali smo najviše u prventvu, bili ubeddljivo prvi na tabeli. U baražu smo bili bolji za taj jedan gol(4:3) u utakmicisa  Slogom iz Raniliga, koja je bila izuzetno kvaitetna I mi smo imali više prilika, sportske sreće I na kraju pobedili. Sve utakmice kao domažini igraćemo u Kuršumliji, kod naših starih dobrih prijatelja, gde smo I prošli put bili uslovni domaćini. Na raspolaganju imamo 21 igrača I tri mlada dragulja kluba Vuka Baloga, Nikolu Nedeljkovića  I Danilo Zdravkovića. Što se  tiče samog tima tu je spoj mladosti I iskustva imamo samo šest –sedam starijih igrača ostalo su mladi , tako da očekujem od njih odbre fudbalske paritije bilo na gostovanju bilo u Kuršumliji na svom terenu kao domaćini. Finanski nismo loši, očekujemo ovih dana još I pomoć  lokalne samouporave u Prištini I Gračanici da nam I oni pomognu. Poručujem na kraju kao jedini predstavnik Kosova I Metohije da ćemo se časno I pošteno boriti na svakoj utakmici  I dolazimo da propagiramo fudbal sa Kosova I Metohije I ujedno sklapao priajtelstva sa našom braćom Sbima na jugu Srbije.

V. STEVANOVIĆ