JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Spektakl na Nišavkom keju

Niš. Divno veče, ambijent za boksersku priču, koju smo mogli da pričamo pre tri i više decenija, kada su halom Čair defilovali istinski bokserski asovi poput Dragana Milenkovića, Slobodana Kostića, Slobodana Pavlovića, i mongi drugi bokseri.

Ipak došao jedan novi predsednik od oktobra 2017 godine i jednim strpljivim i mukotrpnim radom uz pomoć države. koja je dala logističku ni finasisku podršku upravo  sadašnjem predsedniku Bokserskog saveza Srbije profesoru Nenadu Borovčaninu. Boks je u Nišu se ponovo vratio na meseto uspeha .

U divnom ambijentu na keju reke Nišave pored samog spomenika legedarnog pevača romske muzike Šabana Bajramovića, okupilo se preko 3.000 ljubitelja boksa, koji su došli da uživaju u dorbim borbama boskera profesionalca iz  Srbije i Bosne i Hercegovine i nisu se pokajali. Videli su osam zvaničnih i jednu nezvaničnu borbi i kej kraj Nišave napustili zadovljini , sa verom da će u skorije vreme biti još boljih revija. Po prvi put su mnogi od njih imali priliku da vide i dve borbe u ženkoj konurenciji , gde su takođe četiri predstavnice lepšeg pola podigle gledaoce na noge, jer su demonstirale boks poput njihove kolege u muškoj konurenciji.

 

REZULTATI PO PAROVIMA:

Niš: Gledalaca 3.000. Sudije: Radivoje Jovanović,/Jagodina),Miloš Danilović(Beograd), Anela Melegi (Zrenjanin). Merilac vremena: Raovan Zećević(Beograd ).

NEZNANIČNI MEČ: Marko Radovanović – Jasmin Haskić  2:0 ( prekid u II rundi).

MUŠKARCI: Filip Djinić- Benjamin Skender  2:0 ( prekid u IV rundi). ŽENE: Nina Stajković – Marija Todorović  2:0 ( prekid u III rundi). MUŠKARCI: Nenad Momirski – Ranko Davidović 2:0 ( prekid u III rundi). Saša Milovec – Slavoljub Gudeša. Nikola Stevanović- Kenan Beljić 2:0. ŽENE: Sara Marjanović – Marija Živković  2:0.  MUŠKARCI: Darko Stanković- Bojan Čestić 2:0 ( predaja posle druge runde). Petar Stošić – Jasmin Ramić 2:0.

 

Prva borba večeri u nezvničnoj konurenciji, koja nije ušla  u program je između Marka Radovanovića i Jasmina Haskića, koju je u svoju koriost rešio Radovanović prekidom od starne sudije  u ringu već u drugog rundi, pošto je nekoliko brojanja Haskiću koji nij ebio posobn danstavi dalje meč.

Prvi zvanični duel koji je ušao u program između Filipa Djinića i Benjamnina Skedderi  bila je apsolutna dominacija u ringu Djinća. Šta je sve izdržao Skenderi , za svaku je pohalu. Pokazao je zasita veliku izdržljivost. Ali je ipak morao da podklekne  u četrtroj rundi, jer nije imao više snege ni trunke u sebi., daizdrži silovite I jake udarce koje je zadavo njgeov protivnik u ringu.

Druga borva večeri u kategoriji žena, megdan su podelile Nina Stajković iz Niša I Marja Todorović iz Bosne I Hercegovine. Niška bokserka je bila apsolutno bolja . Bosanka je odolevala  jurišima I udrcima Stajkovićeve sve do polovinu četrte runde, kada je suduja u ringu poslao u ugao Torovićevu, da bi za pobedicu proglasio Stajkovićevu potpuno zasluženo.

Nenad Momirski naš repezentativac imao je u Ranka Davidovića iz Bosne nedoraslog protivnika, gde je Davidović više hvatao I gledao da spasi svoju glavu u ringu nego da buoksuje. Tako neravnopravan duel prekinut  je u trećoj rundi , pošto je  trener Davodivića u ring ubacio peškir , da bi svog boksera spasio težeg iskušenja, jer je bio za Momirskog nedorastao protivnik.

Saša Milovecje još jednom pokazao kako se treba pametno boksovati I dobiti protivnika. Sve četiri runde je diktirao tempo, sakupljao poen po poen I na kraju bio pobedik, protiv Slavoljuba Gudešu, koji je uz Ramića ostavio kod goste iz Bosne najbolji utisak.

Nikola Stevanović iz Surulice, naš repezentativac u poluteškoj kategoriji pokazao je od svioh boksera u ringu najveću lucidnost, na momenete se I zabavljano sa svojim protivnikom kada je za to imao priliku. Jednoglasnom odlukom bio je bolji od izuzetno žilavog protivnika u ringu  Kenana Beljića I još jednom potvrio svoj raskošni bokserski talenat u ringu, ovom vrednom pobedom.

Šesta borba većeri ili druga po redu kod žena izđeu dve naše predstanice Nišlike Marije Živković I Beograđnku Saru Marjanović viđen je dobar boks, gde je Sara bila bolji protivnik, dok je Marija pokušaval da jednim udacem reši pitanje pobednika. Pokazalo se da je Sara daleko spremnija I zasluženo je bila pobednik.

Darko Stanković bokser Naissusa za protivnika je imao izuzetno perspektivnog I mladog boksera iz Bosne Bojana Čestića koga je prosto udarcaima u prvoj a naročito u drugoj rundi razoružao, nije mu dao nijdnog trenutka daga ugrozi. U pauzi između druge I treće runde iz ugla Ćestića je saopšteno da predaju meč.

Što je pomalo bilo neočekivano za sve . Ipak po mnogima ispravan potez, jer su svog boksera spasili težih iskušenja. Videlo se da je Stanković spreman I da bi bilo pitanje kada bi meč priveo kraju koji je bio jedini predviđen u muškoj konurenciji da traje šest rundi.

Poslednja borba večeri, obično se naziva “ borba večeri” I organizatori su bili upravu. Megdan su podelili naš bokserski repezentativac Petar Stošić I predstavnik Bosne I Hercegovine Jasmin Ramić. Crnoputi  gost se pokazao kao žilav protivnik., ali I dosta je nečisto boksovao, tako da je u drugoj rundi dobio I javnu opomenu. Stošić je bio bolji protivnik zadao više čitih udaraca od Ramića I na kraju  nije dozvolio da bude jedini naš predstavnik poražen na kraju ove izuzetno lepe bokserske priredbe u Nišu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print