JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Silovit start lebanskih rukometašica

Rukomtašice Radana, pod dirigentskom palicom trenera Zorana Stankovića i njegove pomoćnice Danijele Tošić, pobedile su koleginice iz Đerdap iz Kladova sa 18:21 (10:11) i to je njihova treća uzastopna pobeda u tri odigrana kola.

Posle pobede nad Radničikim u Svilajncu (22:23), potom u Lebanu nad Rtnjom iz Boljevca (26:20), ovoga puta i na vrućem terenu u Kladovu savladane su rukometašice domaćeg Djerdapa sa tri gola razlike, i tako najvavile da će ove godine igrati značajnu ulogu u borbi za sam vrh tabele.

Prvi deo igre rešile su Lebančanke sa gol prednosti (10:11) da bi i u drugom delu igre držale rezultatsku kontrolu nad domaćinom koji je sve učinio da preokrene rezultat. Ipak kraj sureta Lebančanke su dočekale uzdignutih ruku i sa tri gola prednosti slavile treću uzastopnu pobedu.

Njabolje u redovima domaćeg sastava bile su Perovićeva sa 6 i J. Mitrović sa 4 postignuta gola, dok u redove pobedničkog tima iz Lebana igrač utakmice Marijan Krstić sa 5, sa 4 gola M. Stanković i po 3 pogotka Stošićeva,  obe Natalije Stanković i Tomovićeva.

U sledećem kolu pred svojim navijačima u Lebanu ruketašice Radana dočekuju ekipu RK Vranje iz Vrnja.

Igrač utakmice: Marijana Krstić

Kladovo: Hala SRC „ Jezero“. Gledalaca 50: Sudiski par: Dejan Martinović – Aleksandar Petrović ( oba Jagodina). Sedmerci: Djerdap 3 /2. Radan 3/3. Iskljućenja: Djerdap 10 min. Radan – 8 min.

ŽRK DJERDAP: V. Stevanović, J. Mitrović 4, Zečević 1, Bekarević 2, Petrović , Perović  6 , Đurđanović, Dimitrijević, Timovska, A. Mitrović,  M.Ranisavljević, Radić 3, Ranđelović 2, A. Raniosavljević.

RK RADAN: Đorđević, Krstić 5, Stošić 3, Natalija (Z) Stanković 3, Stevanović, Mitrović, Natalija (N) Stanković 3, Marković, A. Stanković, Tomović 3, Stoilković , M. Stanković 4, Marjanović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print