JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Sala mala da primi sve polaznike

Lebane: Fiskulturna sala osnovne škole Radovan Kovačević- Maksim bile je prepuna polazanika boksa koji su se pojavili na prvom treningu škole boksa koju će pri BK Radan –Lebane voditi Darko Stanković repezentativac Srbije, koji je i sam bio iznenađen ovolikom odzivom  budućih bokserskih nadama samom startu.

Na treningu prvom pored očekivanih polaznika muškog pola, pojavile se čak oko  petnaestak devojčica koje su izrazile želju i htenje da se bave ovim sportom. Među njima ima i one koje su se do juče bavile karate sportom, pa žele da se i ovde oprobaju u ovom sportu.

Treningu je prisustvovalo    oko šezdesetak polazinka,   a pre samog početka treninga Darko Stanković im se obratio rečima: Ovo je mažda jedan od nastarijih  Olipiskih sportova i kod nas je u poslednje vreme ponovo povratio svoj ugled koji ima. Raduje me ovoliki odziv polaznika i verujem da će te svi ostati uporni do kraja. Jer samo tako se može doći do uspeha.

U ovom sportu nemogu opstati ravnodušni i oni koji ne verujeu u sebe. Sa vama sam tu da vam prenesem svoje znanje i iskustvo. Radićemo polako ali sigurno. Sve će ići svojim tokom. Na treninge nema kašnjenja  želim red rad i disciplinu. Tolerancije neće biti jer samo ozbiljnim radom se stiže do upeuha.

Ovaj projekat je ozbiljan jer iza njega stoji Bokserski savez Srbije na čelu sa predsedniukom Nenadom Borovčaninom i naša lokalna samouprava u Lebanu na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem  je takođe podržala i nadam se da ćemo uspeti u ovom što smo od večeras počeli da radimo.

Svečano otvranje biće u petak 8 novembra na dan optine Lebane na kome će po svoj prilici biti i ljudi iz lokalne samouprave u Lebanu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print