Ruska puška otišla u Vladičin Han

Lebane: U prelepom anbijentu hotela „Caričin grad- Justinijana Prima“ u Lebanu održana je tradicionalna trideset i druga  Lovačaka zabava n akojoj je bilo oko 350 gostiju iz Lebana, Leskovca, Medveđe, Bojnika, kao i Vojvodine. Makedonije i Bugarske  gosti Lovačkog Udruženja Jablanica iz Lebana. Uz zvuke popularnog Benda „Viva Romana“  igralo s ei pevalo do ranih jutarnjih sati.

Glavna nagrada Lovačka puška Ruske prozivodnje otišla je u ruke srećnog dobitnika inače predsednika Lovačkog društva iz Vladičinog Hana Zorana Dimitrijevića , kome je ovo treće oružje u lovačkom arsenalu.

Za najlepšu damu večeri izabrana je u izuzetno jakoj konurenciji lepih žena I devojaka iz Lebana I svih ostalih gošći iz raznih mesta  Dragana Jovanović inače  zaposlena pri Vojnoj policiji u Vranju.

Pošto je početku same zabave sve goste uobičajeno je pozdravio , kao I sve one koji su tu večeras ako nisu lovci, dugogodišnji predsednik  dr Goran Janjić je rekao:

Pravo mi je zadovoljstvo da pozdravim sve goste koji se svake godine okupljamo tadicionalno prve subote u mesecu februaru.  Posebdno goste iz Vojvodine, Makedonije i Bugarske , ma da i kolege lovce iz Lebana i našeg okruženja. Da nije njih kao i građani Lebana koji uprliče ovu zabavu,ona nebi imala ovoliki pubicitet. Pokušaćemo iduće godine da to bude još lepše i bolje. Uživajte uz našu tradicionalnu muziku i meni od divljači i želim svim lovcima  uspešnu godinu. Domaćini hotela Caričin grad veliku zahvalnost što su  dobri domaćini svake godine.

Potom se u ime  zvaničnih gostiju koji svake godine dolaze na zabavu ispred udruženja  iz Barajeva se obratio gostima dr Zoran Popović koj je između ostalog rekao: Ovo nije zabava samo za lovce . Ovo je zabava za sve ljude , takva kakva je dostigla je Međunarodni nivo. Lovci spajaaju ljude iz različite oblasi . U Lebanu ova tradicija traje preko trideset godina I više . što je za svaku pohvalu .Lovcima bi u ovoj godini poželeo “Dobar pogled”  a svim dobonamernim ljudima takođe uspeh na svim poljima I sverama života.

Ništa manje reči pohvale nije izrekoa ni gospodin Ilija Elezović  predsednik Lovačkog Udruženja Kosova I Metohije koji je rekao:

Prenosim vam najiskrenije pozdrave mojih kolega lovaca sa Kosova I Metohije. Ovde smo prvi put ali smo oduševljeni ono što smo videli I kako smo dočekani. Želim Vam  da ljubomorno čuvate  svoje kolege I da se od zlih ljudi I nepriatelja pazite u današnje vreme. Ova slika sa pticom tetrebom je sinbol našeg Lovačkog udruženja sa Kosoava I Metohije.

Jer tamo smo najugoženi mi Srbi I ova vrsta ptice rekao je na kraju Elezović.

 

 

 

 

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net