JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PROZIVKA PA ODMAH UTAKMICA

Žitorađa: U nedelju 6 februara Stručni štab FK Žitorađe na čelu sa trenerom Draganom Pejčićem zvalično su počeli pripreme za prolećni deo prvenstva , na terenu FK Orljana u Orljanu.Prozivci su se odazvali 15 igrača, nekoliko njih su bili opravdano odsutni . Pošto je trener  Dragan Pejčić izvršio prozivku i igračima se obratili predsednik kluba Milan Marjanović i Sportski direktor Srđan Krstić  poželevši fudblalerima uspešene pripreme , da proteknu bez povreda  i da na proleće pokušaju da  da se dobrim igrama domognu prvog mesta na tabeli Zona –jug, najozbiljnim kandidatom za prvo mesto vide u ekipi OFK Topličanin.

.

Odigrana je odmah po prozivci  prijateljska utakmica  sa daleko spremnijom ekipom koja već duže trenira i takmiči se u rang više. Reč je o ekipi OFK Brzi Brod koja je bila bolja i pobedila sa 4:2 , ali su postigli   dva pogotka u samom finišu utakmice, što pokazuje da je i  bez nijednog treninga Žitorađa Brzobrođanima pružila dobar otopor.

Novajlije u redovima Žitorađe su povratnik Danilo Arsenijević iz Naša krila 1936 iz Belotinca, Aleksandar Filipović iz Dovljevca, Lazar Milojković iz Akademije iz Prokuplja.Stefan Jovanović iz Svetlost iz Badnjevca.

Redove Žitorađana jedino je napusutio Marko Petrović   koji se vratio u matični klub OFK Kosanicu.

Da bi što spremnije dočekali start prvenstva kada već u prvom kolu predstoji veliki derbi u Orljanu sa jedinom od kandidata za osvajanje prvog mesta OFK Topličaninom i ta utakmica će u neku ruku dati jasniju sliliku za  nastavk prvenstva, zakazane su kontrolne utakmice,kako bi što spremnije dočekali start prvenstva. . Naredni susret je 13 februara sa Jedinstvom iz Gornjeg Matejevca, 19 februara sa Mladosti iz Batušinaca, 20 februara Radanički iz Kočana, 27 sa Naša krila 1936 iz Belotinca, i 6 marta generlna proba sa ekipom iz Pirota Tanskom Rajićem drugoplasiranim timom na tabeli Zona -istok.

Hedikepirani  Žitorađani su što su daomaćini u Orljanu ali se radovi na novom stadionu privode kraju i po rečima Sportskog direktora Srđana Krstića biće to velelepo fudbalsko zdanje sa odličnim terenom za igru i pratećim objektima na kojima će pozavideti i mnogi klubovi  iz višeg ranga, čak će umeđuvremenu biti i izgrađena na severnoj strani tribina za gledaoce. Nadaju se da će u finišu prvenstva ipak nekoliko utakmica odigrati na svom velelepom fudblksom zdanju u ŽItorađi, i biće to prilika da posle dužeg vremena ljubitelji fudbala u Žitorađi  na svom velelelepom stadionu vide svoje ljubimce, a možda se dogodi i da to bude ujedno i slavlje o plsmanu u višem rangu takmičenja.

Nama ništa drugo ne preostaje nego da u ime naj čitanijeg sportskog poratala na jugu Srbije JUGSPORT.NET i ovom uzornom fudblaskom kolektivu  poželimo dobar tok priprema , uspešan start u prvenstvu i osvajanje liderske pozicije na tabeli.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print