JugSport.net

sportski portal južne Srbije

PROKUPČANI ŽELE EKSPRESNI POVRATAK

Pod dirigentskom palicom isusnog trenera i poznavaoca fudbala dugogodišnjeg trenera mnogih renomiranih klubova Aleksandra Kuzmanovića danas je na Gradskom stadionu u Prokuplju u prisustvu svih igrača na koje računa stručni štab i uprava , kao i prisustvo svih članova Uprve kluba kako i priliči jednom ozbiljnom fudbalskom kolektivu , krenulo se sa radom za jesenji deo prvenstva, gde su ambicije Prokupčana ekspresni povratak među članove Srpske fudbalske lige-istok, gde i ovom klubu pripda meseto s obzirom na tradiciju, uslove koje ima a da ne govorimo o infrastuturi, koju bi poželeli mnogi kluibovi iz višeg ranga takmičenja.

Protivci su odazvali svi igrači iz prošlog prvenstva, jedino je redove „plavo-belih“ naustio golgeter Miloš Janković koji je postao član Prvoligaša Bačke iz Bačke Palanke. Jedini novajlija zasad   je povratnik u staro jato Luke Paunovića koji će mnogo značiti odbrani  u narednom prventsvu, jer je reč o iksusnom i prekaljenom borcu.Vredno pažnje i pomenuti prisustvo današnjoj protivci i legende OFK Topličanina  Zvonimira Vidakovića ,golgetera o kome se i danas priča u Prokuplju, koji je došao na prozici i poželeo uspešan rad klub i što brži povrtaka među Srpskoligaše, pozdravivši sve fudballere i Stručni štab. Gest legende Topličkog  fudbala za svaku pohvalu.

U toku su pregovori sa nekoliko iskusnih igrača, kako bi se još žešće stvorila konurencija za sastaa tima, kako bi se još ozbiljnije došlo do cilja kojeg su zacrtali.

O predstojećim priprema i ambicijama kluba šef struke OFK Topličanina Aleksandar Kuzmnaović kaže: OFK Topličanin je klub sa bogatom fudbalskom tradicijojm i jedan je od najstaraijih klubova u okruženju, koji je u svom dugom vremenskom periodu  prolazio mnogo teška iskušenja. Nailazio je na teška i laka isušenja ali je uvek ostajo klub sa bogatom fudbalskom tradicijom.

Radujeme podatak da su gro igrača iz ove sredine,  tako da sam imao zadovoljstvo da već radim sa nekim od njih i reč je o zasita dobrim igračim ai pre svega ljudima sa kojima je milina raditi. Tako da mi je posebno drago da ovde vidim ponovo neka poznata lica. Kako sam čuo klub vode istinski zaljubljenici u fudbal i da iskreno žele da pomognu klubu u granicama svoje mogućnosti, žrtvujući i sebe i vreme. Ja se lično nadam da ćemo taj njihov projekat da sprovdemo u delo, a to je osvajanje prvog mesta na tabeli.

Ambicije su uvek iste u ovom klubu jer Prokuplje želi iz ovog ranga da se vrati u rang više,jer mu tamo i pripada mesto. Tako da  se nadam da ćemo da sklopimo sve kockice i uz dobar rad nas na terenu i još bolju podršku ljudi koji vide ovaj klub a u to ne sumnjam da neće biti tako, kao i uz malo sportske sreće da zadovoljimo sve naše želje pa naravno i ljubitelje fudbala u Prokuplju, koji su uvek bili uz klub.

V. STEVANOVIĆ