JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Pobedom na oproštaju od navijače

Lebane: Prvenstvo Srpske lige istok ulati u samoj završnici. Preostalo je da se odigraju još dva kola i da se spusti zavesa na jesnji deo prvenstva-

Lebančani  su u nedelju domaćini gostu iz Trstenika , kome ove jseni ne cvetaju ruže. Međutim to domaćina nesme da zavara, već naprotiv moraju u ovaj duel ući maksimalno motivisani. Posle tri uzastopna remija, po svoj prilici je šansa da se na kontu domaćina uknjiže nova tri boda. Koja bi mnogo značila da se učvrste u gonjem delu tabele, među klubove kojima na proleće ne preti ispadanje.

Pred ovaj duel šef struke Goran Đorđević pomalo razočaran  propuštenim prilikama da se umesto tri remija zabeleže sve pobede, jer je Radan u sva tri duela i u Leskovcu sa GFK Dubočicom, kod kuće sa Budućost i poslednji put na gostovanju Rembasu u Resavicu bio bolji takmac na terenu.

Pred nedeljni duel sa Trstenikom kaže: Bez obzira  što nedeljni protivnik na našem terenu ne zauzima neko zavidno meseto na tabeli, niti ima neke povoljne rezultate ove jeseni. To ne znači da moramo u toj utakmci da uđemo opušteni. Ulazimao sa ineprativom pobede, susret koji  bi trebalo i morali da rešimo u našu korist. Tako da pobedom zaokružimo jesenji ciklus utakmica kad je upitanje jesenji deo prvenstva pred svojim navijačima u Lebanu. Položaj na tabeli nesema da nas zavara, preko su nam potrebna ta tri boda.. Sa tom pobedom bi smo  odmakli timovima koji će da se na proleće bore za opstanak. Što se tiče igračkog kadara, ni tu nemamo nekih problema, svi su spremni za nedeljnu utakmicu.Iperativ nam je   da se pobedom oprostimo od naše verne navijače , kojih je na svakoj utakmci poprilično pristunih i slobodno mogu da kažem da smo među najposećenije timove u ovom rangu kao domaćini.

O utakmicama koju sa nedeljnim protivnikom se zatvara jesenja polusezona u Lebanu Đorđević ima ovakvu ocenu: Jedini kiks je utakmica na početku prvenstva sa Vlasinom koju smo izgubili (1:2)  ma da nismo trebali prema priakzanoj igri na terenu. Jedini poraz uz nerešenu igru sa ekipom Budućnosti iz Popovca , koju smo odlično odigrali ali nismo uspeli da matijalizujemo prevlast na terenu. Zato na kraju još jednom pozivam navijače našeg kluba da kao i dosad i u nedelju dođu u što većem broju i da nam svojim bodernjem sa tribina pomognu da se pobedom  rastanemo do proleća.

Jedan od zapaženijih igrača u jesenjem delu prvenstva koji je u posednjih nekoliko kola  prikazao dobre partije i zadobio poverenje šefa struke Đorevića Nemanja Lapčević ( na slici) koji je po drugi put među Lebančane pred nedeljnu utakmicu kaže: Kako ja tako i moji klupski drugovi očekujemo još jednu pobedu u nedelju. Remi u Resavici je po meni nezaslužen, jer mi smo bili bliži pobedi i mnogo bolji protivnik na terenu. Primili smo pomalo nesrećno izjednačijujući pogodak pri kraju utakmice. Daćemo svoj maksimum i više od toga, kako bi smo savladali nedeljnog prtovnika. Ekipa iz Trstenika nije nimalo naivna kako govori položaj na tabeli. Zadovoljan sam svojim igrama u poslednja nekoliko kola i veruem da ću i u nedelju dati sve od sebe da se pobedom oprostimo do proelaća od naše verne navijaće, koji zaslužuju da se pobedom rastanemo do proleća.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print