JugSport.net

13. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Opština Medveđa obeležila svoj dan

Na današnji dan, 20. maja 1944. godine formirana je Prva srpska divizija u Gajtanu, nakon čega je Gornja Jablanica osobođena od okupatora u Drugom svetskom ratu. Ovaj dan obeležava se kao Dan opštine Medveđa.

 

 

Svečanost obeležavanja započeta je u zgradi Opštinske uprave opštine Medveđa, gde je bio organizovan prijem gostiju i delegacija.

Danas je u prisustvu predstavnica Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu i ostalih gostiju, otvorena rekonstruisana zgrada Predškolske ustanove „Mladost“ iz Medveđe, koja je finansirana sredstvima iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i sredstvima Koordinacionog tela.

Predsednik Privremenog organa opštine Medveđa, Dragan Kulić, se zahvalio najpre Ministarstvu, a potom i Koordinacionom telu vlade RS na uloženim sredstvima u rekonstrukciju vrtića.

„U ime rukovodstva i u svoje lično ime, srećan sam što na današnji dan možemo da otvorimo ovaj rekonstruisani objekat za naše najmlađe, i da se zahvalim partnerima na projektu što su izdvojili sredstva kako bi naša deca imala bolje uslove u kojima će boraviti.

Ujedno želim da se zahvalim našem domaćinu, direktorki vrtića, Dobrili Andrejević, na svom trudu koje su ona i njeni zaposleni uložili da se ovaj objekat rekonstruiše. Svim građanima Medveđa, čestitam Dan opštine, a gostima prijatno druženje u nastavku obeležavanja.“

Jelena Čolić, v.d. zamenica direktorke Službe Koordinacionog tela Vlade za opštine Medveđa se takođe obratila prisutnima. „U narednom periodu zajedničkim snagama stvorili smo uslove da uradimo adaptaciju i sanaciju ove predškolske ustanove.

Sredstvima Koordinacionog tela pomogli smo opštinu sa ovim projektom rekonstrukcije u iznosu od 13.754.000 dinara.

Nadamo se da ćemo u narednom periodu finansirati još neki projekat usmeren na naše najmlađe. Koristim priliku da svima čestitam dan opštine Medveđa.“

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print