JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

OFK Topličanin doveo novog kormilara za proleće

PEČARANIN VODI MEĐU SRPSKOLIGAŠE

Prokuplje: Drugoplasirani tim u Zona- zapad OFK Topličanin iz Prokuplja u godini jubileja kada klub slavi stogodina postojanja, ozbiljno je shvatio drugi deo prvenstva, gde je cilj ne samo kluba,več svih ljubitelja fudbala u gradu na Toplici da se plasiraju u Srpskoj ligi- istok, i tako posle niz godina pauze ljubitelji fudbla u Prokuplju gledaju kvalitetane fudbalske predstave Srpske lige istok.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Srđanom Milićevićem nije sedele skrštenih ruku, povukli su prvi ali i možda kruscijalni potez, ka ostavernju zacrtanog cilja. Kao grom iz vedra neba če u čitavom Topličkom kraju odjeknuti vest da je novi šef struke Prokupčana dojučerašnji trener OFK Kosanice iz Kuršumlije Bojan Pećaranin koji poseduje Profi A licencu. Mladi ambiciozni fudbalski stučnjak koji je za kratko vreme pokazao svoje trenersko umeće. Tako da će na proleće ovaj mladi stučnjak biti u prilici da dokaže ono što je ostavrio sa svojim matičnim klubom , kada je polusezonu završio na prvom mestu i bez nijedne izgubljene utakmice. Pre toga je bio samo trener u kadetskoj selekciji Jagodine, koja se takmiči u kvalitenoj ligi Sbije.

 

O svom prelasku u redove Prokupčana Pećaraninspecijalno za naš portal kaže: Ponikao sam u svom rodnom mestu Kuršumlji, kao igrač branio sam boje mnogih klubova u saveznom rangu takmičenja. Ni svom rodnom mestu nisam ostao dužan kao igrač. Zaplovio sam od skoro u tenerske vode. Već u prvoj polusezoni sam pokazao svoj kvalitet, što govori podataka da sam od tima kojo se u prošlom prvenstvu borio za opstanak , doveo na liderskoj poziciji na tabeli Zona- zapad. Poziv predsednika OFK Topličanina Srđana Milićevića nisam mogao da odbijem, jer je reč o najboljem klubu u Topličkom okrugu kad je reč o tradiciji koju ima. Želja mi je da kao mlad fudbalski stručnjak napredujem . Mnogim ljubiteljima fudbala iz mog rodnog mesta, biće krivo što sam napustio matični klub sa liderske pozicije, ali moja je procena da su mi uslovi za napredovenje u treneskom posu daleko bolji u novom klubu. Sa pripremama ćemo početi krajem januara, uz nekoliko kvalitenih pojačanja igrača iz Prokuplja koji trenutno brane boje drugih klubova. Što se tiče nekog pojačanja iz Kuršumlije, to ne dolazi u obzir, jer bi time bila samo povečana i onako napeta atmsfera koja se stvorila ovih dana na relaciji mog bivšeg i sadašnjeg kluba. Matičnom klubu iz Kuršumilje želim dobre rezultate u proleće. Moja je želja da sa novim klubom izborimo plasman u Srpksoj ligi- istok i verujem da ćemo uspeti u tome poručio je na kraju novi šef stuke Prokupčanja Bojan Pečaranin, trener koji bi trebalo da povrati ponovni sjaj Prokupačkog fudbala, od koga očekuju ne samo Uprava kluba, već i veliki broj navijača OFK Topličanina , koji su sa zadovoljstvom pozdravili dolazak ovog mladog fudbalskog stučnjaka iz komšiluka.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili