JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Knjaževčani na „ mestu uspeha“

Knjaževac: Dali može biti jedna fudbalska priča lepša od ove, nego što je u fudbalskom Knjaževcu. Njihov fudbalski brend FK Timočanin je posle dužeg vremena, ponovo izborio plasman u Srpskoj fudbalskoj ligi istok. Uspeh je toliko dobio na težini ako se uzme u obzir da je  u predhodnoj takmičaskoj godini ovaj klub tavorio na samom dnu tabele Zona-istok.Uprava kluba je po mnogima povukla ispravan potez. Dovedena su adekvatna pojačanja, angažovan je novi stručni štab na čelu sa Užičaninom Goranom Đukićem, koji je doveo kvalitetne fudblalere za ovaj rang takmičenja.Tako su se uhvatili u „ fudbalski koštac“  sa naj većim konurentima za titulu prvaka Timok 1919 iz Zaječara i Hajduk Veljkom iz Negotina, takođe dva fudbalska kolektiva sa svetlom fudbalskom tradicijom . Posle 30 odigranih kola na cilj je prvi potpuno zalsuženo stigao FK Timočanin  sa dva boda prednosti, baš onoliko koliko je i prvi deo prvenstva završio , ali ne ispred ova dva kluba , već  Moravice iz Subotinca kod Aleksinca. Jesenas su Zaječarci i Negotinci zaostjali po pet bodova za Timočaninom na tabeli. Proleće ko proleće mnogo je uzbudljivije od jeseni. Moravica iz Subotinca je posrnula na tabeli, dok su ova dva pratioca  dodala gas i krenuli sa pet bodova zaostatka za Knjaževčanima. Oba derbija koja su odigrana u Knjaževcu završena su bez pobednika, ali je Timočinan  krupnim koracima grabio ka Srpskoj ligi –istok u duelima sa ostalim klubovima. Uspeli su na kraju sa 73 osvojena boda, dva boda više od Timok 1919 da  presekli vrcu  i prvi prođu  kroz cilj.

Podsećanja radi jesenji deo prvenstva FK Timočani je završio na prvom mestu sa  skorom, na 15 odigranih utakmica 11 pobeda, uz dva remija i isto toliko poraza.  Gol razlika je bila 34 datih i samo 10 primljenih pogodaka i osvojenih 35 bodova.  U prolećnom delu prvenstva  na 15 odigranih utakmica zabeležno je 12 pobeda, uz 2 nerešena rezultata I samo 1 poraz uz gol razliku 29 dadih I 7 primljenih golova. Taj skor na domaćem I gostujućem terenu izgleda ovaku. U Knjaževcu na 8 odigranih utakmica zabeleženo je 6 pobeda uz 2 remija, bez jednog poraza uz gol razliku 17 dadih I 6 primljenih golova. Osvojeno je 20 bodova. Gostovali su na 7 utakmica I zabeležili 6 pobeda I 1 poraz uz gol razliku 12 datih I samo 1 primljeni pogodak.

Znači konačan skor izgleda ovako: Na 30 odigranih  utakmica 23 pobeda, 4 nerešena rezultata I  samo 3 poraza,uz gol razliku 66 datih I 17 primljenih golova. Završili na prvom mestu  ispred Timok1919  sa 71bodom  I Hajduk Veljka sa 67 osvojenih bodova.

O minuloj takmičarskoj godini šef struke Goran Đukić iz Užice kaže sa ponosom:  U Knjaževac sam došao po prvi put, da radim kao trener u ovom delu fudbalske sredine. Nisam se nimalo pokajao. Preuzeo sam tim koji je u predhodnom prvenstvu sa oskudnim igračkim kadrom tavorio na dnu tabele I jedva  sačuvao status Zonaša. Svim nama uz adekvatna pojačanja koja smo doveli bio nam je cilj plasman u Srpskoj ligi istok. Jesen smo završili takođe na liderkoj poziciji  I proleće dočekali svesni da će nam biti daleko teže nego u jesenjem delu prvenstva. U ovom drugom delu  prvenstva doživeli smo samo jedan poraz I to u Zaječaru od Kablovi, primili taj jedan jedini pogodak na gostovanju . Sa klubovima koji su bili naša verna senka igralio smo na svom terenu sa oba puta nerešeno. Sa Hajduk Veljkom smo remizirali  na obe utakmice jesenas u Negotinu I sada u Knjaževcu, dok smo od Timok 1919 jesenas  doživeli poraz u Zaječaru(2:0) dok smo na našem terenu igrali nerešeno (2:2)  ali to je pokazalo karkter našeg tima, svesni smo bili da smo najbolji  I sasvim zalsuženo smo postali prvaci.

Do konačnog uspeha krasilo nas je sloga, zalaganje, drugarstvo I želja za usephom, kako na utakmicama tako I treninzima. Uslovi za rad su odlični  tu nema nikavih prigovora, jer je Uprava klkuba stvorila sve uslove za rad. Takođe zahvaljujući lokanoj samoupravi što se tiče finansiskog dela, sve je ispoštovano tu nemam nikavih primedbi. O ljudima kako iz kluba  tako I van njega imam odlično mišljenje. Knjaževac zaslužuje Srpskoligaša koga smo im podarili, verujem da neće to biti kratkog daha. Ukoliko ostanem na čelu trenerske stuke siguno će po meni trebati još adekvatna pojačanja na svim ključnim linijama u timu.  Takođe I van tima , moraće da se pristupi daleko odgovornije I tu treba pojačati ljude koji će raditi u klubu

. Samo tako možemo da se uhvatimo ravnopravno u borbu za bodove I položaj na tabeli sa klubovima , koji su kao Srpskoligaši daleko iskusniji od nas I dolaze iz većih većih fudbalksih sredina, poput Niša, Jagodine, Leskovca. Verujem I znam da će biće  daleko teže osvajati bodove u takvoj konurenciji klubova završio je Đukić.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print