JugSport.net

sportski portal južne Srbije

„Očerupani golubovi“ u Surdulici

RADNIK- SPARTAK 4:0(2:0)

Surdulica: Gledalaca 1000. Sudija : Aleksandar Živković(Niš) 8. Strelci:Danoski u 32, Georgijev u 40, 50, Zlatanović u 72 minutu. Žuti kartoni: Stanisavljević (Radnik), Tekijaški, Jović (Spartak).

FK RADNIK: I. Kostić- , Đorđević –( Stanković 7), Stevanović 7,5, Jović 7, Kričak 7, Stanisavljević 7,5, M. Kostić 8, Damnjanović 7, Zlatanović 7,5, Danoski  8, (Ristić -), Georgijev 8 ( Pavlović-).

FK SPARTAK: Ostojić 7, Cucin 6, (Srećković-), Tekijaški- ( Jović 6), Otašević Milošević 6, Jočić 6, Marčić 5,5,Danović 6,  Tufagić 5, Mladenović 5 ( Šormaz -), Obradović 6.

Igrač utakmice: Boban Georgijev

Ljubitelji fudbala u Surdulici na otvaranju ovogodišnje fudbalske  sezone nisu mogli da požele  lepšu utakmicu i bolji rezultat  svojih ljubimaca. Visko su poraženi „Plavi golubovi“ iz Subotice, koji su nadigrani u svim elemetima fudbalske igre. Već u 16 minutu pripretili su domaći ozbiljno preko najboljeg pojedinca na utakmci Georgijeva, ali  se golman Ostojić  istako dobom odbranom.Još jedna prilika domaćih samo četri minuta kasnije  kada je Stanisavljević sa nekih 18 metara izvanredno šutira, ali je Ostojić uz pomoć svojih saigrača otklonio opasnost.Domaći po prvi put  dolaze u voćstvo u 32 minutu. Strelac je Danoski koji je primorao igrače Sprtaka da ga ga obore u svom kaznenom prostoru. Sudija Živković iz Niša je bez razmišljanja pokazao na penal. Udrac je izveo Danoski i savladao  Ostojića, koji je po prvi put kapitulirao na ovoj utakmci.

U samom finišu prvog dela igre domaći su udostućili prednost, što je i bio rezultat prvog dela igre: Danoski je izvanredno prošao po levoj strani i još bolje pronašao Georgijeva koji je pored igrače Sprtaka poslao loptu u nebranjeni deo mreže.

U drugom poluvremenu već na smom početku 3:0 za Surduličane a strelac je po drugi put Georijev, tako je najavljena visoka pobeda domaćina a strelac ovog gola zaslužio sa pravom da ponese epitet igrača utakmice. Konačnih 4:0 usledili su u 72 minutu igre. Strelac je Igor Zlatanović koji je sa neih pet-šest metara silovito i na  sebi svojstven način šutirao  jako i lopta se zabila pod samu prečku. Po dva pogotka u oba dela igre, proupštenih nekoliko prilika za postizanje golova , je dobra najva igre Suduličanina ove jeseni.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print