JugSport.net

sportski portal južne Srbije

SREDINA TABELE NEUSPEH LEBANČANA

Lebane: Upravo završen jesenji deo prvenstva u Zona jug, gde je jesenji prvak Žitorađa, dok je Radan iz Lebana završio na osmoj poziciji na tabeli sa dosta podmlađenim i izmenjenim timom, tako da u klubu nemogu biti zadovoljni učinkom ove jeseni. Počeli su sa pripremama kasno, sve zbog razloga što je predhodna uprava kluba podnela ostavku , tako da je moralo da se izabere novo rukovodstvo. Jedino je u novom sazivu ostao šef stručnog štaba Dragan Momirović, Klub su od igrača napustili Perica Nastić, Dušan Dodić, Miloš  Ilić,Petar Krstić(prestao da se bavi fudbalom), Aleksandar Stojanović, Milan Stanković štoper se povredio posle drugog kola i nije igrao do kraja.  Tako da su glavni teret izneli kapiten Miloš Stanković, Andreja Dojčinović, Vidan Stanković, Stefan Stoiljković,Mihajlo Milošević, Marko Stevanović, golman Miloš Ivanović, Marko Cvetković,Miljan Stojanović Stefan Kostić uz igrače iz omladinskog pogona koji su se kalili kao prvotimci Vojinovića, Nikolića, Grozdanovića Anđelkovića, tako da je šef struke Momirović imao oko petnaestak fudbalera u rotaciji za sastav tima, što je premalo za jedan zonski stepen takmičenja.

Radan je kako rekosmo završio na osmom mestu sa 22 osvojena boda uz skor 7 pobeda, 1 nerešena i 7 poraza uz gol razlkiku 23:19 golova. Na svom terenu kao domaćin odigrao je 8 utakmica i zabeležio 6 pobede i po1 remi i poraz uz gol razliku 17:05 sa osvojenih 19 bodova po uspešnosti je četvrti tim kao domaćin. Na gostovanje je odigrao 7 utakmica ostvario 1 pobedu i 6 poraza uz gol razliku 6 :14 osvojeno je 3 boda, po uspešnosti klubova je na 10 mestu na tabeli kao gostujući tim.

O jesenjem delu prvenstva prvi čovek kluba Dejan Veličković kaže: Moj dolazak u klubu na meseto predsednika je po meni bio sa malim zakašnjenjem jer dok smo se konsolidovali prvenstveno smo kasnili sa pripremama, što se je odrazilo na rezultate u čitavom jesenjem delu prvenstva. Na svom terenu smo pretrpeli samo jedan poraz od liderjesenjeg dela Žitorađe, i odigrali nerešeno SFK Moravom iz Vladičinog Hana, ostalih šets smo pobedili. Dok sa učinokom na gostovanju nisam zadovoljan jer smo uglavnom nastupali sa podmlađenim timom što je neiskustvo odlučilo da osvojimao samo tri boda, jer smo na pojedinim utakmicama gubili nepotrebno bodove, upravo zbog toga.

Što se tiče saradnje sa lokanom samoupravom na čelu sa Ivanom Bogdanovićem možemo biti zadovoljni jer to nam je jedini drugih sponzora u radu i funkcionisanju kluba nemamo. Očekujem na proleće uz nekoliko pojačanja da zaigramo mnogo bolje nego jesenas.

Ništa manje ne misli drugačije ni šef struke Dragan Momirović koji je tim vodio i kod predhodne uprave i sa ovom upravom je imao dobru saradnju što govore i njegove reči koji kaže:

Kada počeneš sa pripremama sa zakašnjenjem i ne sprovedeš plan kako treba, uz to klub napuste nekoliko ključnih igrača nemože očekivati neki veliki uspeh , a na samom početku prvenstva povredi ti se stub odbrane Milan Stanković bivši igrač prvoligaških klubova, njegov nedostatak u odbrani je bio od kruscijalnog značaja za našu odbranu. Očekujem da će uprava kluba imati razumevanja i da ćemo u pauzi prvenstva pojačati

se sa nekoliko kvalitetnih igrača tako da proleće dočekamo znatno jači nego jesenas. Uz to sa pripremama ćemo početi na vreme neće biti nikavih problema da krenemo i znatno ranije , jer za to imamo izvanredne uslove za rad, na raspolaganju dva terena i halu sportova u blizini. Tako da na proleće očekujem znatno više bodova nego jesenas i da poboljšamo položaj na tabeli da se nađemo u samom vrhu.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print