JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

NA PROLEĆE BORBA ZA KVOTU”DVANAEST”

U LESKOVCU ODRŽANA KONFERENCIJA ZONE JUG

Leskovac: U prisustvu 15 delegata Zone jug , dok se pozivu nisu odazvali tri kluba Gračanica, Jablanica iz Medveđe i .Mladost iz Vinarca.

Pored delegata predstavnika klubova Konferenciju su upriličili predsednik FS RIS Zoran Ignjatović iz Niša, potpredsednik Vladan Gašić iz Kruševca i komesari za takmičenje Bratislav Ranđelović i Komesar za suđenje Dejan Anđelković. Da podsetimo samo da je ovo Zona sa najviše 18 klubova ali i pokriva najveću teritoriju i to Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga , kao i dva kluba predstavnika Kosova i Metohije. Na proleće će biti neizvesnost pa su i sam ipredstavnici klubova na Konferenciji bili zabrinuti i zato osim iskusnog trenera Dragana Stankovića koji nse javio za reč ostali delegati su sve diskusije čelnika FS RIS propratili ćutanjem.

Najpre je disciplinski sudija Ivan Nikolić po običaju podneo iscrpan izveštaj o disciplini u Zona jug. Predstavnici FS RIS su jasno predstavili troškovnik do juna 2024 godine, i odštanapan raspored prolećnog dela prvenstva koje kreće 2/3 marta, znači sad za ovaj vikend će se lopta sa centra zakortljati u borbi za kvotu 12 u sve četiri pa i u Zonu jug n ateritoriji FS RIS. Klubovi su u obavezi da upalte troškovnik u iznosu od 55.000 dinara u dve rate. Prva rata do 1 marta, dok druga do 14 aprila. Trškovnik službenih lica(sudija i delegata) ostao je isti iz jesenjeg dela prvenstva.

Komesar za suđenje Dejan Anđelković je izneo podatak da je na listi A sudija Zon ejug imao samo 19 sudija, pa pošto nij emogao sve da pokrije četo je bio primoran da potraži pomoć od drugih lista.

Suđenje je ipak proteklo zadovoljavajuće, najviše slabih tri ocen adobio je sudija Ernes kajkuši dok su po jednom slabo ocenjeni Milan Kostić i Marija Đorđević, dok kod pomoćnika Stefan Filipović i Jordanka Denčić. Takođe izrečene su mere kažnjavanja zbog kodeksa ponašanja sudije Aleksandru Đeniću i Filip Ćirković

Predsednik FS RIS Zoran Ignjatović je preneo stav organa FSS da svi klubovi zonskog stepena takmičenja moraju da imaju bar dve ako ne više mlađih selekcija uključene u takmičarski proces, jer sa tim recimo škole fudbala nemaju problem tako da za klubove zonskog stepena takmičenja nema pravdanja da nema kadrova za formiranje mlađih kategorija.

Bratislav Ranđelović – Brando legendrani komesar Zone jug je pohvalio je što se sve utakmice zonskog stepena od jesenas snimaju , ali i upozorio klubove da propozicija o licenciranim trenerima i pomoćnicima je obaveza svakog kluba

Potpredsednik FS RIS Vladan Gašić iz Kruševca upozorio je sve delegate prisutn eda će prvenstvo u Zona jug na proleće biti zanimljivo i krajnje neizvesno do samog kraja zbog reorganizacije klubova sa sadašnjih 18 na samo 12 klubova , znači jedna trećina manje, pa će biti borbe ko će ostati a ko će u niži stepen takmičenja.

Zoran Ignjatović i Vladan Gašić su na kraju uručili svim klubovima ovog ranga takmičenja po 10 fudbalskih lopti uz obećanje da će da će ljudi u savezui učiniti dodatne napore da klubovima što više pomažu i da će ta pomoć biti češća.

Jedini diskutant trener Svetlosti iz Badnjevca Dragan Stanković-Šimi je rekao da su ovakvi skupovi mesto da se ukazivanjem na probleme reše mnogi problemi jer svi izveštaji su propraćeni ćutanjem od starne delegata.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print