JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

NA MESTO USPEHA POSLE DECENIJU

Niš: Novi član Zona centar Palilulac iz Niša posle deset godina tavorenja po Niškim ligama najzad je uspeo da se vrati tamo gde mu je mesto a to je u društvo Zonaša. Predvođeni trenerom Slavčetom Arizanovim i samim nekdašnjim fudbalerom  na čelu sa predsednikom i igračem kluba koji je tu deceniju na funkciji , inače dete kluba Ivanom Tomićem . Kao novajlije u Zoni centar cilj im je opstanak u tom rangu. Dosad su u svoje redove doveli tri mlada bonus igrača, a u planu su da još osveže redove. Za  novog šefa struke angažovali su legendu Niškog fudbala Miordaga Stoiljkovića- Redzu, ma da će i Arizanov biti tu uz njega.

I pored toga što je klub formiran davne 1952 godine FK Plailulac nema sopstveni teren ,tako da je i dalje Niško fudblakso siroče, što je bruka za niški fudbal,  tako da će ovog puta sve svoje utakmice kao domaćini igrati u Medoševcu na terenu Mladosti takođe člana Zone centar.

Do sada smo odigrali samo jednu  kontrolnu utakmicu kaže predsednik kluba „alfa i omega“ Ivan Tomić  i to posle prvog treninga sa Srpskoligašem OFK Brzi Brod i bili poraženi. Trenutno se spremamo za turnir u Novom selu ovog vikenda, gde prvu utakmicu igramo u subotu sa ekipom Malošište,a u nedelju ćemo igrati zavisno od rezultata prvog dana  za treće ili prvo mesto.

I sledeće nedelje nam predstoji turnir u Gornjem Matejevcu , što će biti ujedno i možda jedna od poslednjih provera pred početak prvenstva. U planu smo da umeđuvremenu i  odigramo jednu utakmicu sa novim Srpskoligašem, odnosno povratnikom Car Konstantinom sa Bubnja , naj verovatno na njihovim terenu.

Cilj nam je da sačuvamo status Zonaša, na pripremama se radi izuzetno dobro  uprkos velikoj vrućini sve napore podnose igrači sa lakoćom svesni da moramo da se dobro pripremimo za start jesenjeg dela prvenstva  u višem rangu takmičenja , gde su klubovi kvaitetniji i znatno pripremljeniji, pa moramo i m i biti  spremni. Pripremama rukovodi isksuni Miodrag Stoiljkovića pomažemu Slavče Arizanov i povlašćenih nema igraće oni najbolji koji budu izborili mesto u prvoj jedanaestorici bio je jasan Tomić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print