JugSport.net

sportski portal južne Srbije

NA KONFERENCI ZA BARAŽ SVI OPTIMISTI

Leskovac: U prostorijama Opštinskog fudbalskoh saveza Leskovca održana je Konferencija za štampu povodom prestojećeg baraža   u Jablaničkoj okružnoj ligi za plasman u Zona jug.

Konferenciji je prisustvovao i otvorio je Dušan Petković Generalni sekretar fudbalskog saveza Jablaničkog okruga. Pored njega još su bili prisutni  Komesar  Jablaničke okružne lige Miroslav Marjanović iz Lebana trener Jedinstva Igor Mitić, predsednik Donje Lomnice Ivan Rajković, Vladimir Stanković predsednik  Mladost 1959 iz Vinarca, Novinca Dimitrijević predsednik  FK Zloćudova i predstavnik Jedinstva iz Bošnjaca Nenad Cvetanović.

Da podestimo samo u nedelju 5 maja igraju se dve polufinalne utakmice, prednost domaćeg terena dobile su prvolasirane ekipe. To je u zapadnoj grupi Jedinstvo iz Bošnjaca koje će ugostiti drugolasirani tim iz Jablaničke okružne lige –istok, dok će druga utakmica takođe u 17,30 biti odigrana između prvaka istočne grupe Donje Lomnice i durgolasiranog tima iz zapadne grupe  Mladost 1959 iz Vinarca u Vlaostincu na stadionu Vlasine.

Pobednici ova dva polufinalna susreta finale će igrati sledeće nedelje 12 juna sa početkom u 17,30 u Mrštanu kada ćemo dobiti prvaka i novopečenog člana Zone-jug u narednoj takmičarskoj 2022/23 godine.

Na Konferenciji svi su bili optimisti, i najavljivali su  da će biti pobednici i plasirati se u viši rang takmičenja, znaći pobednici na obe utakmice.

Predstavnik , odnosno predsednik Donje Lomnice Ivan Rajković je rekao: Cilj nam je bilo da budemo prvi i to smo ostavrili, sada ćemo pokuašati da mi budemo pobednici i izborimo se u viši stepen takmičenja. Pozdravio bih sve učenike baraža i svima poželeo sreću u prvim utakmicama kako na našoj u Vlasotincu, tako i na onoj drugoj u Bošnjacu.Takođe bih se zahvalio ljudima iz Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, koji su sve ovo odradili kako treba. Uvažavam sve ekipe, cenim i poštujem nedeljnog protivnika iz Vinarca, jer to je tim sa dugom fudbalskom tradicijom, ali očekujem našu pobedu.

Predsednik i predstavnik na Konferenciji za štanpu FK Zloćudova  poznati sportski radnik Novica Dimitrijević bio je za razliku od Rajkovića malo umereniji , što govore i njegove reči koji je rekao: Dobili smo najtežeg protivnika i u Jedinstvu iz  Bošnjaca, koji je to pokazao i u prvenstvu, pored fudbalskog znanja potrebna će nam biti  i sportska sreća u koju se uzdamo i u nedelju ćemo nastupiti sa optimizmom i pokušamo da ostavrimo dobar rezultat. Jer sam plasman u baražu mi smo ostavrili svoj cilj koji smo bili zacrtali, sada neka odluči sportska sreća, ko će ići dalje i ko će biti pobednik. Sve  ekipe respektujem i uvažavamo jer da nisu kvaitetne nebih ni bile sve četiri u baražu.

Predstavnici Jedinstva iz Bošnjaca i Mladost 1959 iz Vinarca Vladimir Stanković i Jedinstva  Igor Mitić bili su kratki u svojim izjavama, rekli su da  ostavrili svoj cilj plasmanom i da sa optimizmom očekuju nedeljne utakmice , spremni da pobedama izbore finalni suret u Mrštanu.

Nama ispred najčitanijeg sportskog portala juga Srbije  „JUGSPORT.NET“ ne preostaje ništa drugo nego da na sve četiri ekipe poželimo sportske sreće, dobar rezultat uz kvaitetno suđenje koje će po svoj prilici biti na visini, s obzorom na značaj utakmica.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print