JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medveđani „ukrotili“ pantere

Vranje: Hala sportova. Igrano bez gledalaca. Sudiski par: Vladica Cvetković /  Mihajlo Stamneković( Leskovac).  Rezultat po četvrtinama: 15:22, 24: 16, 17: 17, 19: 25. Pet ličnih grešaka: D. Trajković (Panteri),  Stoiljković(Jablanica).

KK PANTERI: Mikić, Arsić 14, L. Nikolić 7,Stojmenović 5, Krtsić, A. Trajković 6, Paunović, D. Trajković 10, Tričković 14, Stevanović 12, Jordanović 5, Marčić.

KK  JABLANICA: Luković 28, Cekić, Bubalo 17, Babić, Aranđelović 1, Stošić 11, M. Nikolić 3, Perović, Dzelatović 5, Stoiljković 17, S. Nikolić.

Igrač utakmice: Filip Luković

U Vranju su košarkaši Jablanice   u prvom kolu Kupa  Regiona istočne Srbije pobedili domaću ekipu Panteri koji su pružili snažan otpor  favorizovanim gostima, prema kojima je naneta u prošlom prvenstvu velika sportska nepravda kada su  kao drugoplaisrani tim na  tabeli  sa istim brojem bodova sa KK Bor RTB ostali u ovom rangu a umeto njih je kao trećepalsirani tim u drugoj grupi upao Napredak iz Kruševca u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije.

Ipak puleni trenerskog tandema Stošić / Miletić predvođeni „alfom i omegom „ ovog kluba Milošem Draškovićem smogli su snage , volje i želje da ponovo konsoliduju tim za velika dela, što su to  i pokazali na ovoj Kup utakmci, pobedom u sred Vranja sa pet poena razlike.

U prvoj četvrtini gosti su bili bolji   i zalsuženo taj period igre rešili u svoju korist sa sedam poena prednosti ( 15:22)  i već tada se videlo da je kvalitet na strani gostuju iz Medveđe predvođeni na parketu izvanrednim pojačanjem plejom Filipom Lukovićem, koji je čitavog toka susreta držao sve konce igre u svojim rukama.

U drugoj deonici  igre domaći su bili bolji  za osam poena pa se na odmor posle prvog poluvremena otišlo sa samo poen prednosti za domaći tim (39:38) jer su košarkaši iz Medveđe dozvolili domaćinu da im se pribilži pa ča i budu bolji za samo pola koša  razlike. Uz to se i povredio Mladen Nikolić, koji je na poluvreme morao da ostane u svlačionici. Što je u neku ruku i otežao posao gostima da dođu do pobede na ovoj utakmci.

 

U trećoj četvrtini egal rezultat (17:17)  i na parketu gledamo rezultatsku klackalicu ali ni jedan ni drugi tim nisu uspeli da stvore  neku veći koš razliku, pa je na semaforu   stajalo  posle tri četvrtine egal  56:56.

U poslednjoj deonici  igre gosti su ponovo bolji ( 19:25) najviše zahvaljujući razigranom Lukoviću koji je u polsednjim minutima igre sa nekoliko trojki rešio pitanje pobednika na ovoj utakmci  i tako su Medveđani  izborili  plasman u drugom kolu Kupana teritoriji  Regiona istočne Srbije.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print