JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

MEDVEĐANI POKAZALI HUMANOST NA DELU

Medveđa: U Organizaciji lokane samouprave u Medveđi, kao i Kordinacionog tela Vlade republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu u predivnom restoranu “Kamelot” u Medveđi organizovan je humanitarni koncert u korist teško bolesne Marije Nikolić iz Rujkovca

, koja se nalazi na Ginekološko -Akušerskoj klinici u KC Niš , gde je obavljen porođaj , gde je urađena totalna histerektomija .Sprovedene su hemo i radio terapije u KC u Nišu dok je kontrolni MR potvrdio progresiju bolesti.

Da bi se bolesnoj ženi pomoglo pre svega u finasiskom smislu u Medveđi je dana 26. februara organizobvan humanitarni koncert, kako bi se što više prikupilo novca za dalje lečenje teško bolesne Marije Nikolić . Glavna organizacija projekta poverena je Ivani -Nikolić Rajković i njenoj sestri Jovani Rajković

.kao i okestru iz Lebana “Južni ritam” i više njih solista koji su zabavljali goste. Za odličnu zabavu pobrinuo se ovaj poznati muzički okestar iz Lebana, a za dobar meni restoran “Kamelot” koji zasita zaslužuju sve pohvale muzičari za zabavu, osoblje restorana za hranu.

Uvodno obraćanje pre samog početak zabave poverenoi je ispred lokane samouprave Medveđa Vladi Gikiću koji je između ostalog rekao- Poštovane dame i gospodo, dragi gosti opštine Medveđa, dragi gosti iz Kordinacionog tela iz Vlade republike Srbijeza opštine Preševo Bujanovac i Medveđa,

dragi moji Medveđani, hvala vam svima onima koji ste večeras ovde došli da upriličite ovu humanitarnu zabavu. Iskreno da kažem pre samog govora imao sam treme, razmišljajući da kažem reč dve, i koja bi rečenica bila sa kojom bih počeo – Medveđa je malo mesto ali mesto sa ljudima koji imaju veliku dušu i još veće srce. To se svim ovim što se poslednjih dana događa u Medveđi i pokazalo

.

Hvala muzičarima što ste večeras osmislili i uveličali ovaj događaj .Hvala vama rukovodiocima SO Medveđa , poštovani gosti iz Kordinacionog tela , što ste kao i ranijih niz godina i ovog puta ovde uz nas, sa svojim mogućnostima i ovlašćenjima trudili i pružili podršku i dali doprinos da ova akcija večeras uspe.

Našoj Mariji Nikolić ovako šaljemo jednu veliku podršku , jednu veliku nadu i želju, da nastavi borbu koju je započela i da iz te borbe izađe kao pobednik, jer i drugačije nesme biti.

Dragi gosti vama večeras želim da se lepo provedete, u ovom divnom restoranu uz dobru i ugodnu muziku, i lep pripremljen meni za koji se pobrionulo osoblje restorana, i da bude onako kako treba da bude lepo i nezaboravno .

Hvala još jednom puno svima vama koji ste večeras ovde i dali podršku Mariji rekao je na kraju predstavnik ispred lokane samouprave u Medveđi Vlada Gikić uz pozdrav živeli.

Po slobodnoj proceni bilo je oko 300 gostiju, koji su veče proveli veselo i to veselje neka se jednog dana prenese i u porodicu teško bolesne Marije Nikolić, stiče se utisak da su svi prisutni gosti veseleći se poslali takvu poruku bolesnoj Mariji da ozdravi.

Na kraju razgovarali smo i sa osobom koja je podnela najveći teret oko same organizacije gospođi Ivani Jović Rajković, koja je sa ponosom prihatila naš razgovor srećna u sebi što je sve uspelo kako treba i da je što je najbitnije odziv bio na zavidnom nivou.

O tome na početku našeg razgovora Ivana na pitanje kako je sve ovo poteklo i realizovana ova humanitarna akcija sa ponosom kaže- Jako lepo , veliki odaziv ljudi, i ja sam zahvalna svim ljudima dobre volje koji su izašli u susret da ovo veče izgleda predivno u našoj Medveđi, i jeno veliko hvala svima.

Muzičari su glavni pokretači akcije i sve osmislili i goste zabavlja okestar “ Južni ritam” na čelu sa solistom Majom Tasić i Miloškom dobro poznatim muzičarem širih prostora, i veliko im hvala što su nam izašli u susret u našoj Medveđi. Lokalna samouprava Medveđe i Kordinaciono teleo Vlade republike Srbije za Medsveđu, Bujanovac i Preševo

i čitava opštinska uprava Medveđe. Posebnu zahvanost dugujemo i Vadi Gikiću i svim ljudima koji rade već sam rekla u opštinskoj upravi Medveđa, Turističkoj organizaciji Medveđa, Trgovinskoj radnji “Vesa i Goca” koji su nam izašli u susret i naravno veliku zahvalnost a i glavnu zahvalnost predivnom restoranu “Kamelot” koji je obezbedio sve što je bilo potrebno da bi se ovaj projekat realizovao

. Podelili smo zahvalnice i svakog imenovali jer niko nije ovde došao zbog marketinga da se reklamira, ali eto jednom rečiju čisto iz poštovanja . Organizovali smo i bogatu lutriju za sve goste kako bismo sakupili što više novca, jer sav bakšiš koji su gosti dali muzičarima ide u posebnoj humanitarnoj kutiji.

Što se tiče medija nije nam se dosta odazvalo i ako je svima sa kojima opština Medveđa sarađuje poslat poziv za ovo veče. Nažalost samo ste se vi odazvali kao vlasnik sportskog portala “Jugsport.net” i Info centar jug vlasnice Žakline i njenog radija Medveđa.

Hvala vama i Žaklini a napomenula bih i Miloša Perovića , hval i mojoj sesrti Jovani Rajković koja je zajedno samnom učestovala u realizaciji ovog projekta , kao i mojoj porodici jer da nisu oni nebi ja uspela sama da ovo sve uradim i pripremim organizaciono rekla je na kraju Ivana Nikolić- Rajković koja je podnela najveći teret od početka do samog kraja realizacije ovog humanitarnog projekta.

 

Mi u ime naj čitanijeg sportskog portala jugoistoka Srbije Jugsport.net pridružujemo se željama svih građana Medveđe koji su bili i nisu bili na zabavi da bolesna Marija Nikolić izađe kao pobednik i da sav naš trud i zalaganje jednog dana urodi plodom. SREĆNO MARIJA !!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print