JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medoševac na fudbaskoj mapi Srpskoligaša

Medoševac: Možda u nijednom prigradskom klubu u čitavom Nišavskom regionu ne postoji  bolja fudbalska harmonija nego što je u Mlaodsti iz Medoševca novopečenom po prvi put Srpskoligašu  u svojoj bogatoj fudbslksoj istoriji koju ima ovaj  uzorni fudbalski kolektiv na čijem je čelu “alfa i omega“  ovog kluba dojuče i aktivan fudbaler Tomislav Radovanović. Iz svoje fudbalske skromnosti mesto mog sagovornika prepustio je pomoćnom treneru Daliboru Petroviću  sa kojim smo u razgovoru  saznali nešto više novom Srpskoligašu iz Medoševca kod Niša. Istoriski uspeh vredan pažnje svakako za pohvalu.

Kada ste počeli sa pripremama i kako protiču ?

Sa pripremama smo počeli  drugog jula , zbog svima poznate siuacije oko korona virusa, malo smo kasnili. Već smo odigrali dve kontrolne utakmice. Prva je bila sa našim komšijama iz Popovca ekipu Budućnosti koju smo pobedili sa 3:2 i  danas ( nedelja) sa Radanom u Lebanu koju smo takođe dobil rezultatom 2:1. U prvoj utakmici od naših izabranika kao i danas u Lebanu smo tražili pre svega da to bude korektno i da pokažu zalaganje i borbenost na terenu. Druga konntrolna utakmica koju smo odgirali ovde u Lebanu moram da najpre pohavlim odlično gostoprimstvo od strane domaćina. Utakmica fer i korektna što zaista priliči tako nešto jednom stabilnom Srpksoligašu kakav je Radan.

Odigrana je po meni jedna prava Srpskoligašaka utakmica, gde su obe ekipe bile podjednake. U prvom delu igre proustili smo nekoliko izglednih prilika. Što nismo postigli više od jednog pogotka je to što je na golu domaćih se istako dobrim intervencijama golman Dragan Cakić, koji je u nekoliko navrata bio na visini zadatka. U nasatavku smo dali priliku svim igračima koje smo poveli na put da zaigraju, doduše i domaćin je izmenja svoj tim iz prvog dela igre. Pobedli smo sa 2:1 ali ponavljam zaista dobra utakmica. Sve čestitke domaćinu za korektnost.

Kad smo kod tih kotrolnih utakmica sve smo takoreći ispanirali do kraja raspored izgleda ovako: Već u sredu smo zakazali susret sa OFK Sinđelićem u Nišu, u nedelju sledi revanš sa Budućnost iz Popovca,  a do početka smo u planu da odigramo još dve najviše tri utakmice, kako bismo spremno dočekali početak prvenstva među Srpskoligaše kao novajlije, jer ne želimo da budemo lak zalogaj za te  klubove.

Kako izgleda Stučni štab i igrački kadar ?

Što se tiče toga, pored mene u Stručnom štabu kao šef stuke je Dejan Pećaranin,  sa njim smo podigli neki nivo rada i odgovornosti na treningu, igrači izvršavaju sva naređenja, odziv je takođe fenomelanan  zasad, tako da sve funkcioniše besprekorno. A igrače na koje možemo da račinamo su: Golmani Mitić i Zlatić i igrači: Stojanović, M. Marković, Tošić, Avramović, S. Marković, U.Jovanović, Ivanović, Milošević, Radovanović,Mladenović, Lazarević, Alija, Nikola i Nemanja Anđelković,N. Marković, Mirković, Marinković, M. Jovanović, Dušanić, A. Nikolić, Prokić, M. Milošević.  Što se tiče pojačanja u odnosu na tim iz Zone –centar gde smo bili prvi su: Naš igrač interncionalac  Milan Milošević došao sada iz OFK Topličanina iz Prokuplja, Miodrag Avramović iz OFK Sinđelića, zatim Danilo Prokić i Uroš Dušanić, kao i mladi igrači poput Alekse Ivanovića i Predraga Stojanovića iz Moravac Oriona. Tako da smatram da smo naparvili okosnicu tima, tako da nam do početka prvenstva predstoji da nastavimo da radimo kao dosad.

Dali su stvoreni infrstrukturni uslovi ?

O tome nije moje da govorim, ali trenirajući tamo svi mi vidimo da se dosta radi na tome. Teren je produžen, stavljena je nova ograda, službene prostorije se u veliko renoviraju, tako da svi mi očekujemo da već u prvom jesenjem kolu možemo da budemo domaćini. Nosilac svih tih projekta i „alfa i omega“ kluba je Tomislav Radovanović jer da njega nije u ovom klubu  mi sigruno ne bismo bili danas među Srpskoligaše. Jer na čitavoj teritoriji po meni jugo-istoka Srbije ne postoji takav „Fudbalski zanesenjak“ kao što je on, jednostavno da nije njega ni nas danas nebi bilo ovde, znaći ko zna u kom bi rangu se takmičili niže.

Anbicije kluba i poruka vašim vernim navijačima?

Svakog protivnika sa kim se budemo susreli u prvenstvu repektovaćemo kao protivika , ali sa nijednim nećemo ući u utakmcu sa pognute glave. Jer imamo dobar tim u koji svi verujemo i nadam se plasmanu tu negde oko sedmog mesta na tabeli Srpske lige-istok kao novajlije. Poruka našim navijačima bi bila da se što više uključe u rad i funkcionisanje kluba, da nam pomognu. Dok je na nama nadam se daćemo ih ove jeseni obradovati dobrim igrama, naravno i rezultatima, kako kod kuće tako i na gostujućim terenima bio je jasan na kraju Dalibor Petrović.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Možda ste propustili