JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Medijsko predstavljanje učesnika iz Medveđe na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

Najveći regionalni muzički festival za decu, „Srbija u ritmu Evrope“, danas je zvanično posetio Medveđu sa nameromda široj publici medijski predstavi kandidate koji će na ovogodišnjem takmičenju predstavljati opštinu Medveđa.

„Drago mi je što se nalazimo na ovom jako lepom mestu, na Vidikovcu,  gde se Medveđa vidi kao na dlanu. Došli smo da objavimo za koju će zemlju opština Medveđa pevati na takmičenju. Ukoliko pobede, ekipa iz Medveđe će putovati za Belgiju 7-10 danaod Ritma Evrope, obzirom da će ove godine predstavljati upravo Belgiju sa pesmom -Rhythm Inside“ istakao je Igor Karadarević, direktor televizijskog programa “Srbija u ritmu Evrope“.

Šestočlana ekipa iz Medveđe na čelu sa Katarinom Petrović će predstaviti septembra, Medveđu pesmomkojom je Belgija nastupala 2015. Godinena Evroviziji, a koreografijom će nastup upotpuniti Anđela Jović, Milan Ilić, Milena Ilić, Jelena Petrović i Stefan Petrović. Pred njima je zadatak da svoj vrhunski talenat za pevanje i ples usavršavaju tokom višemesečnih priprema sa trenerima glasa kao i umetničkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope“.

„Deca su naši najveći promoteri, naša budućnost i ponos. Svi projekti koje radimo su namenjeni zapravo njima. Naglasio bih da gradovi i opštine, kojih ima 24 na ovogodišnjem takmičenju, među kojima je i Medveđa, zajedno čine ubedljivo najveći dečiji projekat u Republici Srbiji na kojem mladi imaju priliku da prezentuju i razviju svoje talente. Opština Medveđa pruža svu logističku podršku koja je potrebna za realizaciju ovog projekta, kao što su marketinška promocija festivala, obezbeđivanje potrebnih prostora, tehnike i svega ostalog što je potrebno kako bi se naši predstavnici što bolje pripremili.

Ove godine će naša Katarina imati nešto težu ulogu, jer će pevati i na flamanskom jeziku, ali smo sigurni da to neće biti prepreka već njen dodatni motiv da pokaže ono što zna.Našoj deci želim uspeh i pobedu, i da obezbede opštini Medveđa mesto domaćina iduće godine, kako bi promovisali našu opštinu, našu Gornju Jablanicu i njene lepote, čime bi se upotpunila slika o Medveđi, našem gostoprimstvu i našoj talentovanoj deci koja nas predstavljaju”- rekao je predsedik opštine, Nebojša Arsić.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print