JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

LEBANČANI SE U FINIŠU RAZIGRALI

Lebane: Utakmicama 30 kola završeno je prvenstvo u Zona jug u kojoj je Radan iz Lebana tek u finišu prolećnog dela prvenstva pokazao svoje pravo lice i na kraju sakupio 38 bodova , Osvojio je sredinu tabele zauzeo je 9 mesto sa skorom na 28 utakmica 11 pobeda, 5 nerešenih i 12 poraza uz gol razliku +2 (38:36) i kao što rekosmo osvojenih 38 bodova.

U prolećnom delu prvenstva na 14 utakmica sakupio je 19 bodova uz skor 5 pobeda, 4 remija i 5 poraza uz gol razliku 18 datih i 17 primljenih golova , što ih je po uspešnosti klubova svrtalao u proleće na 7 mestu prolećene tabele. Na svom terenu su odigrali 7 utakmica i zabeležili po 2 pobede i nerešenih utakmica i pretpeli 3 poraza uz gol razliku 9 datih i 8 primljenih golova sakupili su 8 bodova i po uspešnosti klubova zasuzimaju čak 13 mesto na tabeli uspešnosti kao domaćini.

Na gostovanju su takođe odigrali 7 utakmica i zabeležili 3 pobede i po 2 utakmice nerešene i 2 poraza uz gol razliku 9 datih isto toliko primljeni sakupili su 11 bodova i po uspešnosti klubova u prolećnom delu na gostovanju zauzimaju visoku drugu poziciju na tabeli.

Možda je moglo i bolje ali je tim pretrpeo znatne izmene, dosta je podmlađen pa uglavnom su boje kluba branili golman Miloš Ivanović jedan od najboljih pojedinaca u timu, zatim Stoiljković, Milošević, Cvetković, Savić, Grozdanović, kapiten Miloš Stanković, Živković, S. Kostić, Anđelković, Ilić, Stevanović , Perić . To su uglavnom igrači koji su izneli najveći teret ovog proleća biloda su igrali kući ili na gostovanju.

O prolećnom delu prvenstva šef struke Radala Sršan Kocić kaže: Ekipu sam preuzeo u zimskom prelaznom roku sa dosta opreznosti jer odmah sam video da je reč o podmlađenom sastavu u kome su samo nekoliko isksusnih igrača. Ali se nisam boja prionuo sam na rad i iz kolo u kolo tim je dobijao na fizonomiji igre i igrali smo sve bolje i bolje, kako se prvenstvo završavalo. Na kraju kao šef struke mogu biti zadovoljan jer su svi fudbaleri koji su dobijali prilike pružili svoj makimum i nebih izdvajao pojedince. Svi su zaslužni za po meni visoko deveto meseto na tabeli kad se uzme u obzir podmlađenost tima.

Takođe moram da zahvalim upravi kluba na razumevanju jer su verovali u moj rad i na kraju se pokazao kao pozitivno. Sada je pauza analiziraćemo prolećni deo prvenstva koji sam ja vodio, videćemo nedostatke koje ćemo nastojati da otklonimo. Takođe smo u planu da dovedemo nekoliko pojačanja

a sigurno ću prvu savet potražiti od “alfe i omege” kluba Bojana Veličkovića koji je takođe dao veliki doprinos u ostavrivanju cilja a to je sredina tabele i to će biti maltene naše zaduženje da pojačamo tim, kako bi smo se ravnopravno uhvatili u koštac sa svim ekipama po gotovu što čelnici FS-RIS-a najavljuju reorganizaciju od sada postojeće četir da formiraju dve zone kako bi poboljšali kvalitet fudbala na protoru takozvane “južne pruge” , gde i mi po renomeu koji imamo trebalo bi da se nađemo u grupi timova koji će formirati te dve buduće zone. Zato će trebati dosta odricanja i rada uz adekvatna pojačanja sigurno ćemo ostvariti cilj rekao je na kraju sa optimizmom iskusni trener Radana Kocić.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print