JugSport.net

20. april 2024.
sportski portal južne Srbije

LEBANČANI OD STARTA KREĆU SILOVITO

Lebane: Fudbaleri Radana iz Lebana danas su odradili poslednji trenin pred nedeljni start u prvenstvo Zon ejug gde je na programu 18 kolo , gde im u goste dolazi tim iz Kuršumlije ekipa OFK Kosanice, koj aje u zimskom prelaznom roku pretrpela znatne izmene. Dosta igrača su otišla a skoro isto toliko su došli u redove Kuršumlijčana. Radan je doveo samo dva ali vredna pojačanje reč je o Žarku Nikoliću golgeteru iz Jedinstva iz Gornjeg Stopanja ,i povratniku Petar Krstiću a niko nije napustio redove Lebančana iz standarnog tima od jesenas.

Pred današnji trening razgovarali smo sa potpredsednikom Bojanom Veličkovićem, šefom stručnog štaba Draganom Momirovićem i kapitenom Milošem Stankovićem i svi sa nestrpljenjem očekuju prolećni start u nedelju na svom terenu protiv ekipe iz Kuršumlije.

O proteklim zimskim pripremama i ambicijama u prolećnom delu prvenstva gde da podsetimo predstoji reorganizacija sa 18 na čak 12 klubova i gde predsatoji grčevita borba za svaki gol, za svaki bod , za svaku pobedu kako bi se sačuvao status zonaša i tim koji će izboriti plasman u Srpskoj ligi istok, Veličković kaže:

O samom toku pripremnog perioda možda šef stručnog štaba Dragan Momirović bi mogo da kaženešto više, dosta sam upoznat i bio sam prisutan na skoro svakom treningu, dobro smo radili imali smo nekoliko pripremnih utakmica. Hoćemo da taj rad iz pripremn og perioda i dobre rezultate koje smo ostvarili na pripremnim utakmicama prenesemo i na takmičarski deo. Da matrijalizujemo ono što smo uradili, i očekujem dobre rezultate. U prelaznom roku su nam pristupla dva igrača, i sa njih dvoje popunili smo pozicije u timu koje su nam nedostajale u jesenjem delu prvenstva. Po mom mišljenju mislim da imamo tim konurenta za sam vrh tabele. Ja sam potpredsednik kluba, predsednik je Dejan Veličković, koji je zbog prirode posla dosta odsutan i ja to sve pokušavam da nadomestim .

 A vi dobro znate kako to funkcioniše, mi smo klub udrženje građana, koji se finansira isključivo iz budzeta lokalne samouprave. Upravo u toku je Konkurs za dodelu sredstava sportskmim kolektivima u opštini Lebane koji su na budzetu. Ta sredstva očekujem da budu korektna kao i svake godine, tako da se nadam da će sredstva biti povoljna jer imamo odličnu saradnju sa predsednika Ivana Bogdanovića i čitavom lokalnom saoupravom . Odužićemo se na proleće dobrim igrama i još boljim rezultatima, kako seniorski tim, tako i mlađe kategorije, koje se takmiče u ligama FS RIS-a. U zimskom periodu uporedno sa pripremama radili smo malo na uređenju infrastukture, počevo od održavanja terena sve smo to odradili kako treba teren smo doveli u izvanrednom stanju za ovo doba godine.

Dobili smo od FSS odgovarajuću opremu, mreže dresove, dobili smo na Konferenciji klubova svi timovi po 10 fudbalskih lopti. Tako da u svim segmentima dočekujemo start prolećnog dela prvenstva spremni. Što se tiče nedeljnog protivnika OFK Kosanice iz Kuršumlije , dobro poznat protivnik , mi ne krijemo naše ambicije idemo na prvu prolećnu pobedu. Što se tiče vremesnkih uslova za rad imali smo dobre, malo je na početku bilo hladno. Nije bila neka jaka zima. Što se tiče igračkog kadra nama su otišla tri igrača koji nisu bili standarni prvotimci, a doveli smo dvojicu koji će biti konurenti za prvi tim, samim tim smatram da imamo bolji tim i konkretniji za prolećnu sezonu u odnosu na jesenas.

Zadovoljan sam radom kako igrača, tako i stručnog štaba , kompletne pripreme smo obavili ovde u Lebanu, jer za to imamo dva terene. Kontrolne utakmice su pokazale kvalitet, svi su dobili priliku da pokažu svoje kvalitete i na stručnom štabu je da se odluči koji su najspremniji i najbolji za prvi sastav ekipe za prolećni deo prvenstva. Na kraju bih pozvao sve navijače Radana da dođu na tribine u što većem broju, budući da proleće igramo u specifičnim uslovima, predstoji reorganizacija , gde će od osam ostati četiri kluba iz Jablaničkog okruga, narano ako Vlasina zadrži status člana Srpske lige.Naredno prvenstvo Zon ajug će brojati 12 klubova. Mi sebe vidimo u samom vrhu, očekujemo podršku imamo dobar tim.

 

Ništa manje nije optimistički nastupio ni šef stručnog štaba Dragan Momirović koji se nadovezao ono što je rekao čovek za sve u klubu “ alfa i omega“ kad je upitanju sama organizacija unutar kluba mladi sportski radnik iz Lebana koji će tek da pokaže svolju ljubav prema najlepšu sporednu stvar na svetu.

Šef struke Dragan Momirović je izjavio sledeće-

Pripreme su protekle izvanredno , radili smo na našim terenima u Lebanu, odradili svih trideset dana predviđenih za pripremni period, znači sve što smo zacrtali odradili smo u najboljem redu, i spremno dočekujemo start prvenstva u nedelju. Da budem iskren u klubu sam malo duže ali čini mi se da su ove pripreme ovog puta odrađene na najbolji mogući način, vladao je rad, red i disciplina među igračima, tako da je bila milina raditi sa njima. U toku priprema bilo je i sitnih problema, bilo je nekoliko igrača bolesno ali ne tako teško i dugo i sad ima koji se žale, ali svi su uprincipu zdravi i orni za nedeljni debi u Lebanu pred svojim navijačima sa ekipom OFK Kosanice iz Kuršumlije. Imali smo dobre uslove za rad što se tiče terena, što se tiče pripremnih utakmica i tu sam zadovoljan sve smo odradili što smo zacrtali i spremno dočekujemo prolećni deo prvenstva. Očekujem mnogo bolju igru, više bodova nego jesenas,

očekujem da Radan bude u samom vrhu , pa čak i konurent za titulu prvaka. Znači prvi cilj da budemo među tri od osam ekipa u Jablaničkom okrugu a drugi cilj je titula prvaka u Zona jug. Pripremni perid sam bazirao tako da smo u prvoj fazi radili na sticanju psihofizičke izdržljivosti, potom na tehničko taktičkom planu i kontrolne utakmice koje su pokazale da se dobro radilo. Znači sve što sam zacrtao je dobro odrađeno u saradnji sa mojim saradnicima Dušanom Stankovićem i drugim pomoćnikom Nikolom Smiljkovićem . Prvi put mogu da kažem da imamo oko 15 spremnih igrača koji podjednako konkurišu za sastav prvog tima. Ulazimo sa jednim ciljem da nikom u Lebanu nesmemo da dozvolimo da postigne povoljan rezultat. Nećmo imati repekt prema nijednim protivnikom pa ni na startu protiv Kosanice.Radan ima za cilj da igra najlepši fudbal u okruženju . Pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu na utakmicama i da gledaju jedan Radan koji će igrati napadački fudbal, za goil više od protivnika, da zna šta hoće na terenu, i poželeo bih svim mojim igračima pre svega zdravlje i uspešan start u nedelju na otvaranje prolećne sezone u Lebanu završio je Momirović.

 

Poslednji moj sagovornik bio je iz redova igrača , a ko bi drugi nego kapiten i najbolji igrač tima Miloš Stanković koji je samo svojom izjavom dopunio optimizam koji su izrekli moji sagovornici pre njega.

O prolećnom delu prvenstva Stanković kaže: Pripremni period , kao i svaki predhodni je najteži u tom delu sezone ili čitavom prvenstvu bilo to letnje ili zimske pripreme. Iziskuje najviše rada, treba se ispoštovati i zahtevi trenera, koji nisu bili nimalo najvivni baš je bio naporan rad, odrađeno je sve po planu i programu našeg šefa struke Momirovića, i on je jako zadovoljan kako smo sve to podneli i odradili, bilo je trenutaka kada je nastupala neka kriza, ali sve je to sastavni deo rada i napora koji smo imali, ali umor stiže i bitno je da je sve prošlo bez povreda i da sviu spremno dočekujemo start prvenstva u nedelju. , odnosno prolećnog dela sezone.

Sve ono što smo možda mogli da odradimo na još nekoj pripremnoj utakmici odradili smo na treninzima, u igri međusobno. Tako da te sitnice koje treba da se dese na utakmicama da su odrađene do najmanje sitnice što treba. Mislim u odnosu na jesenas da smo sada nekako konpaktniji i da je pojačanje u samom špicu napada napadača Žarka Nikolića s obzirom na njegovu konstituciju da ćemo biti prodorniji, a ja ću se kao i uvek potruditi da ima što više posla pred gol protivnika. Kostur tima je ostao isti znamo se šest meseci duže tako da bi to trebalo da bude kako treba.

Svaki start je težak bilo sa kim da se igra ali u prva četiri kola ako nam krene kako treba, pogotovu u trećem kolu kada dočekujemo jednog od kandidata za sam vrh tabele Dinamo iz Vranja i tu nam krene kako treba sigurno ćemo se priključiti timovima iz samog vrha tabele i sve će ići posle lakše dobićemo samopouzdanje . Podrška publike će nam biti vrlo bitna i ukoliko dođu u što većem broju za nas će to biti motiv više da nas svojim navijanjuem ponesu na terenu i rezultat nesme da izostane. Nadam se da će na proleće domaća tvrđava biti neosvojiva za bilo kog protivnika, pa i sada na startu kada je najteže dočekujemo vrlo dobru ekipu OFK Kosanice iz Kuršumlije i nadam se prvoj pobedi rekao je na kraju Miloš Stanković „alfa i omega“ zelenih iz Lebana u sadašnjuem sastavu prvog tima Radana.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print