JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Kuzmanović novi „kormilar“ Lebančana

Lebane: Ne zbog, ne tako dorbih rezultata u minula  devet kola  Srpske lige-istok već zbog zdravstvenih problema po rečima predsednika kluba Nebojše Stankovića Uprava FK Radan na čijem je čelu, bila je prinuđena da munjevito reaguje u potraži novog šef stručnog štaba umesto Gorana Đorđevića koji je u Lebanu došao u prošlom zimskom prelaznom roku kada je Lebanačanima gorelo pod noge, jer su bili  posle prve polusezone zadnji na tabeli sasamo osam osvojenih bodova. Pod njegovim voćstom izboren je opstanak u Srpskoj ligi istok. Minulo prvenstvo kao što svi znamo nije odigrano do kraja,ali je Radan pod njegovim voćsvom proletos bio u gornjem delu tabele. U ovom prvenstvu Radan je u jesenjem delu osvojio samo osam bodova,  što je mali bodovni saldo, s obzirom na kvaitet igrača  sa kojim raspolaže ovaj klub.

Uprava kluba posle  nekoliko ponuda i obavljenih razgovora sa trenerima iz okruženja,  odluka je pala   i postignut je dogovor sa doskorašnjim šefom struke GFK Dubočice iz Leskovca Aleksandrom Kuzmanovićem iskusnim trenerom koji je od juče preuzeo Radan  i najavio do kraja prvenstva mnogo bolje rezulate, kako bi se Radan našao u prvom delu tabele Srpske lige istok.

Na upoznavanju sa igračima  pored stučnog štaba koji će mu pomagati dosadašnji trener golmana Veljko Mirdzić u radu će mu pomagati i sportski direktor  Dragan Momirović bili su i predsednik kluba Nebojaša Stanković, kao i ispred lokalne samouprave  predsednik Skupštine opštine Lebane Boban Pejić.

Ispred uprave kluba predsednik Nebojša Stanković je rekao:  Zbog zdravstvenih problema koje ima  dosadašnji šef struke Goran Đoređvić, sa kojim smo svi zadovoljni njegovim radom morali smo da tražimo rešenje u novom šefu struke i izbor je pao na Aleksandra Kuzmanovića iskusnog trenera, koji je  radio u višim rangova nego gde smo mi.

Očekujem da ćemo  u narednim kolima krenuti sa boljim rezultatima, kako bi popravili bodovni saldo. Samo prisustvo čelnika lokalne samouprave na upoznavanju novog šefa struke je dokaz da smo mi klub sa bogatom fudbalskom tradicijom i da naš rad i polsovanje prati vlast u Lebanu.A da bez njih mi nebismo mogli ni da  postojimo i funkcionišemo.

Novi šef struke Aleksandar Kuzmanović je bio zadovoljan onim što je video na samom početku, pa je između ostalog rekao: Pre nego što sam dobio poziv da preduzmem Radan u Lebane bio sam nekoliko puta i kao igrač Radničkog na prijateljskim utakmicama i kao trener drugih timova za vreme pripremnoig perioda. Još tada sam zapazio da  ovaj klub ima oldične uslove za rad . Što možda nemaju mnogi klubovi iz  saveznog ranga takmičenja.  Očekujem mnogo bolje rezultate  i nadam se da će naša saradnja biti na obostranom zadovoljstvu. Igrački kadar ne poznajem dobro, ali ću ih upoznati brzo

. Ono što sam video na prvom i drugom treningu kvalitet ima i nadam se da ćemo bro složiti kocikce. Već u nedelju  dočekujemo novajliju Kablovi iz Zaječara i nadam se prvoj pobedi u mom novom klubu.Pre ovog sastanka predstavlejni su mi dva nova pojačanja koja su umeđuvremenu došla, Perica Nastić iz Moravac –Oriona i golman Vukašin Sokolović-Janković, pa je uz postojeći igrački kadar to samo dodatna konurencija za najbolji sastav tima .

V. STEVANOVIĆ

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print