JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Komšiski derbi „južne pruge“ na Rosulji

Utakmica 29 kola Prve fudbalske lige Srbije koja je na programu sutra od 16 časova(subota 24 april) u Vlasotincu između uslvnog domaćina GFK Dubočice iz Leskovca  FK Dinama iz Vranja  pobudila je pažnju svih poklonika fudbala na ovim prostorima. Prava je fudbalska šteta što će ljubitelji fudbala popularne“ južne pruge“  biti uskraćeni da  uživo vide ovaj komšiski derbi , koji je ujedno i derbi začelja za očuvanje statusa Prvoligša. Oba tima su u prošlom kolu  slavili pobedu pa je fudbalski adrenalin sigurno u porastu i kod jednog i kod drugog protivnika.

Upravo na Konferenciji za štampu koja je održana danas u protorije FS-JO na kojoj su bili ispred GFK Dubočice Generalni sekretar Dušan Petković , kao   pomoćni trener Boban Cenić i prvotimac Ivan Milić koji su pred duel sa Dimanom iz Vranja izjavili.

Prvi se midijama obratio Ivan Milić koji je rekao: Očekuje nas jedna teška utakmica. Dinamo je jedna dobra ekipa, ali mi sa ovom pobedom protiv Dinama dobijamo mnogo, i trebala bi da se utakmica završi u našu korist. Teren nije baš po želji aktera ovog komšiskog derbija,kakav je takav za oba protivnika ali smatram da bodovi ostaju nama.

Potom je Boban Cenić  izjavio sledeće: Mislim da smo poslednjom pobedom u nadoknadi vremena dobil što bi se reklo vetar u leđa,  tako da ćemo u presotalim utakmica  imati podstrek za još bolje igre. Prvi put smo u zoni iznad crvene linije. Želim da i dalje ostanemo i još poboljšamo položaj na  tabeli. Što se tiče Dinama mi se dobro znamo , u ostalom tu smo komšije, znamo jedan drugome  svoje mane i  sposobnosti. Teren kakav je takav nemožemo da obećamo neku  lepršavu igre, raduje me to što stvaramo dosta šansi za postizanje golova, bez obzira što smo iznad crvene linije svaka naredna utakmica za nas je vrlo bitna. Smatarm da smo u prednsti nad Dinamom  jer za nas je svaka utakmica ista, nismo psihički opterećeni inepartivom pobede.  Idemo kao i uvek i ovog puta na pobedu, jer igramo kući bodovi su nam preko potrebni i osteće nama  rekao je na kraju Cenić.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print