JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Komšijski derbi koji pobuđuje pažnju

Narednog vikenda pred nama je sedmo kolo Srpske fudbalske lige gde u Bošnjacu predstoji komšijski, odnosno lokalni derbi dva Srpskoligaša iz opštine Lebane. Duel ova dva tima uvek pobuđuje pažnju ljubitelja fudbala ne samo u Lebanu već i ćitavom Jablaničkom kraju. Trenutni položaj na tabeli ide na ruku domaćina. Bošnjačani su na predhodnih šest utakmica od kojih su čak na četiri bili gosti osvojili devet bodova. Gosti iz Lebana su sakupili samo četiri, pobedivši samo na svo terenu Pukovac i remi u poslednjem kolu sa Radničkim iz Svilajnca. Mnogo više se očeikavalo, od samo četiri osvojena boda. Zato do kraja jesenjeg dela prvenstva predstoji utakmice, gde se očekuje boji bodovni saldao Lebančana.

I jedan i drugi tim očekuju pobedu, te utakmice su uvek bile neizvesne bez obzira gde se one igrale i u kom rangu takmičenja. U Jedinstvu tim je dožeiveo pred same poslednje utakmice velike personalne promene. Lišili su se usluge onih naj iskusnijih i odlučili da jesenji deo prvenstva nastave sa potpuno drugim sastavom. O tome u klubu nisu želeli ništa da kažu za javnost, tako da je ovaj sadašnji sastav daleko mlađi ali neiskusniji, pa je to možda prilika za goste iz Lebana, ili će igrači koji su bili željni dokazivanja baš na ovoj utakmci kada se očekuju pune tribine pokazati svoj talenat i da su bili nepravedno zapostavljeni od strene šefa struke Srđana Kocića koji pred ovja komšiski deri kaže: Cenim i poštujem našeg sledećeg protivnika. Jer u njihovim redovima ima nekoliko dobrih igrača, koji mogu u svakom trenutku da zablistaju i tako nam pomrse naše račune. Očekujem jednu fer i korektnu utakmcu kakve su bile u poslednje vreme. Navijačima a i jednog i drugog tima bi popručio da fer i sportskim navijanjem upriliče ovaj praznik fudbala u Lebnaskoj opštini. U ostalmom ko bude bolji neka pobedi. Narvno mi bi svi u klubu želeli da to budemo mi ti koji ćemo se na kraju radovati.

Atmsofera u Radanu je takođe dobra, bez obzira na trenutni bodovni saldo. Svi u klubu očekuju od ove utakmice da se izađe iz loših rezultata, bez obzira što se nije ni na jednoj utakmci odigralo loše. Splet raznih okolonsti su uticali da bodovni saldo od trenuznih četiri boda ne bude veći, što godore i reči šefa struke Dragana Momirovića pred subotnji derbi, koji sa optimizmom kaže: Respektujemo subotnjeg domaćina. To su utakmice koje svi naši igrači očekuju sa nestrpnjenjem da istrče na teren, prikažu dobru igru i na kraju budu pobednici. Očekujem da ćemo prikazati jednu kvalitetnu igru, narvono da mi budemo ti koji ćemo kraj utakmice dočekati uzdignutih ruku. Pozivam naše verne navijače iz Lebana da se nađu na tribinama igrališta u Bošnjacu u što većem broju, kao što su i dosad to činili, tako da uz njihovu pomoć odigramo jednu kvaitetnu fubdlaksu predstavu. Očekujem svi u klubu da će pobediti fudbal, jer nesmemo razočarati veliki broj navijača koji će doći iz čitavog Jablaničkog okruga. pObedom želimo da se što dalje udaljimo sa začelja tabele. Smatram da položaj na tabeli nije prava vrednost tima sa kojim posedujemo završio je Momirović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print