JugSport.net

sportski portal južne Srbije

KMF „BELE CRKVE“ OBASJALE KURŠUMLIJU

Kuršumlija: Novajlija u društvo članova Druge futsal lige Srbije KMF “Bele Crkve” iz Kuršumije ušli su u prvenstvo sa ciljem da sačuvaju status drugoligaša i na opšte zadovoljstvo svcih u klubu i ljubitelja futsala uspeli su u tome. Tako da će i u narednom prvenstvu ljubitelji fudbala gledati drugoligaški futsal Srbije i spektakularne utakmice poput recimo one sa „Letećim Holandjaninom “ (10:9) kada su ljubitelji futsala u prelepoj hali sportova uživali u egzibicijama, fudbalskom potezima i na kraju čak 19 golova. Ni ostale utakmice koje su igrane kući nisu bile mnogo manje zanimljive i interesantne, pa čak i kad se gubilo.

U prvenstvenoj sezoni 2023/24 odigrali su ukupno 22 utakmica , po 11 na svom i gostujućem terenu. Ukupan skor je 10 pobeda, 2 nerešene, i 10 poraza uz gol razliku 104 data i 111 primljenih golova. Na svom parketu u Kuršumliji na 11 utakmica zabeležeili su 8 pobeda i 3 poraza. Pobeđeni su Govzdeni puk, Požarevac, Ekonomik, Spartak, Leteći Holanđanin,Partenon, Kalča, i Kragujevac, dok su pretpljena 3 poraza od Požarevac, Leskovac i Hram. Gol razlika je pozitivna postigli su 65 a primili 54 golova.

Na gostovanju su odigrali takođe 11 utakmica i zabeležili 2 pobede, 2nerešene i pretrpeli 7 poraza uz negativnu gol razliku 39 datih i 57 primljenih golova.Na gostovanju poraženi su od Požarevac, Smederevo, Kalču-Niš, Leskovac, Leteći Holanđanin, Partenon i Ekonomist, dok su usepli da pobede Spartak i Gvozdeni puk, a nerešeno je odigrano sa Kragujevcem i Hramom.

KMF Bele Crkve su osvojili 6 mesto na tabeli Druge futsal lige Srbije a po efikasnosti su na 4 mestu iza Smedereva sa 143, Kalče 120, Požarevca 114 i Bele Crkve 104 pogodaka. Dok je Jovan Jovanović igrač KMF Bele Crkve 3 strelac lige sa 30 golova iza Nemanje Paunovića iz Smedereva sa 35 i Vladimira Simića iz Požarevca sa 32, dok je on potigao 30 pogodaka.

Boje kluba na 22 utakmice branili su ukupno 18 igrača , toj jest 4 golmana i 14 fudbalera u igri . A to su: Golmani – Arsenije Smiljković – 14 nastupa, Ivan lazić 11 nastupa, Dragan Miljković 10 nastupa i Miloš Mićović 10 nastupa i igrači – Dušan Radosavljević (kapiten) 22 nastupa, Marko Mijajlović 22 nastupa, Goran Milošević 22 nastupa,to su rekorderi na svih 22 utakmice zatim slede Marko Popović 21, Ivan Zdravković 21, Danilo Rakić 21, Nikola Jovanović 18, Jovan Jovanović 18, Stefan Simić 12, Vladimir Kocić 11, Boško Ilić 8, Đorđe Milenković 8, Nenad matović 4, i Pavle Lazarević 2 nastupa.

Stručni štab KMF Bele Crkve izgleda ovako: Šef stručnog štaba je Dragiša Trajanović, pomoćni trener je Ivica Vukadinović, doktori kluba Nadica Deljanin i Bogdan Vasiljević, predstavnici kluba Vladislav Milenković i Slobodan Zdravković, komesar za bezbednost Dejan Jovanović, dok rukovodeći organ kluba je predsednik Petar Dikić i gen eralni sekretar i fudbaler Ivan Zdravković.

Lista strelaca od 104 potignuta gola izgleda ovako: Jovan Jovanović 30 golova, Marko Mijajilović- 20, Marko Popović- 18, Danilo Rakić 12, Nikola Jovanović 11, Vladimir Kocić 3, Stefan Simić- 2, Boško Ilić, Goran Milošević, Dušan Radosavljević po 1 pogodak, dok su protivnički igrači postigli za FMF Bele Crke 5 pogodaka u sopstvenim mrežama.

Kad je reč o disciplini slobodno možemo da kažemo da su bili jedna od naj disciplinovanijih ekipa u čitavoj ligi. Zaraditi samo20 žutih kartona, jedan od njih trener Dragiša Trajanović, bez ijednog crvenog i samo je jedan igrač pauzirao zbog četiri javnih opomena Nikola Jovanović to je za svaku pohvalu kad je reč o disciplini, i to je jedan znak dobrih rezultata, pripremljenosti ekipe, pod voćstvo šefa struke Dragiše Trojanovića i njegovog pomoćnika Ivice Vukadinovića kome dugujem veliku zahvalnost za saradnju koju imamo kad je reč o malom i velikom fudbalu u dostavljanju izveštaja sa utakmica u Kuršumliji.

O minulom prvenstvu šef struke Dragiša Trojanović je izjavio rečima: Sama ideja čenih ljudi KMF Bele Crkve me je zaintregirala da prihvatim njihov poziv, i pomognem klubu da u prvoj drugoligaškoj sezoni izborimo opstanak kao primarni cilj, s obzirom da je tim sastavljen samo od momaka iz Kuršumlije. Momci su me odlično prihvatili, pomno slušali i prihvatali sve ono što radimo na treningu. Kao rezultat dobrog i sistemataskog rada počeli su i rezultati da dolaze kao i publika koja je prepoznala pre svega želju i zalaganje igrača na terenu. Imali smo u toku prvenstva i neke kikseve na domaćem terenuali nam nisu uzimali za zlo, već nam samo pružali podršku za naredne utakmice.

Mislim da je klub na pravi način to vratio, izborivši 6 mesto na tabeli gde 4 ekipe ispadaju direktno iz takmičenja . Imali smo što bi se reklo i neke utakmice ukojima je publika uživala s obzirom na broj postignutih golova od koju bih izdvojio sa ekipom Leteći Holanđanin iz Vrbasa koju smo dobili sa 10:9 i pored nepovoljnog rezultata za nas u dva navrata od 2.5 i 3:6 gde smo preokrenuli rezultat u svoju korist. Hteo bih da se zahvalim ljudima u klubu koji su imali poverenje u mene prilikom angažovanja , igračima koji su se trudili da sve što dogovorimo da se sprovede i na utakmici. Nadam se da ćemo u narednoj sezoni s obzirom na iskustvo koje smo stekli moći da ostvarimo malo bolji rezultat nego ove godine. Opština Kuršumlija zaslužuje da ima stabilnog predstavnika u Drugu saveznu ligu , jer ovi momci prezentuju na najbolji mogući način, svoj grad i svoju sredinu . Zahvaljujemo se i portalu jugsport. net koji nas prati i izveštava čitaoce o našem takmičenju . Na kraju jedan veliki sportski pozdrav za sve čitaoce vašeg portala i želim vam još bolji rad i čitanost naravnorekao je na kraju isksusni trener i bivši prekaljeni futsal igrač Trojanović.

 

Na kraju u ime naj čitanijeg sportskog portala jugoistoka Srbije JUGSPORT.NET upravi kluba, stručnom štabu , igračima , pa i navijačima čestitamo opstanak u ligi i u ime portala želimo da u narednom prvenstvu pišemo o još boljim rezultatima, ovog uzornog sportskog kolektiva iz Kuršumlije. SREĆNO!!!

VUKAŠIN STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print