JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

KARTONIJADA U ORLJANU: Na derbiju Žitorađe fudbal u drugom planu

ORLjANE – STADION: Sveti Jovan (Orljane) SUDIJA: Aleksandar Mladenović (Leskovac) 6 ŽUTI KARTONI: Lazarević, Kitanović, P. Stojanović, Petković, Mitić, Todorović (Fk Žitorađa) Vidanović, S. Jovanović, Perović, Tonić, Stojković, U. Jovanović, Ilić, Arsić (Fk Svetlost) CRVENI KARTON: Mladenović (Fk Žitorađa) u 38. minutu STRELCI: Kitanović u 79. za Žitorađu, Marjanović u 64. za Svetlost

FK ŽITORAĐA: Lazarević 7, Kitanović 8, J. Lučić 7, Petrović 7, Mladenović 6, V. Stojanović 7,5, P. Stojanović 6,5 (Stanković – ), Petković 6 (Ilić 6,5,) , Mitić 6,5, Todorović 6, Dinić 6,5 (S. Lučić 7).

FK SVETLOST: A. Ilić 6, Vidanović 6,5 (Mladenović – ), S. Jovanović 7, Perović 6,5, Tonić 7,5, Stojković 7, U. Jovanović 7, D. Ilić 7,5, Marjanović 7, Mitić 6,5, Arsić 6,5 (Pešić – )

IGRAČ UTAKMICE: Marko Kitanović (Fk Žitorađa) 8

Utakmica ne baš lepa za oko, bez puno majstorija iako je bilo majstora na obe strane. Međutim, borbe danas nije manjkalo ni na jednoj ni na drugoj strani, i čini se da je na momente bilo i previše. Počelo je neubedljivo sa obe strane, i gotovo da su prvih pola sata prošli u početnom ispitivanju snaga. Igra se mahom vodila na sredini terena, a iz povremenih prekida na obe strane priprećeno je nekoliko puta golmanima Lazareviću i Iliću. Jedinu izglednu šansu u prvom delu imao je Marjanović kada je njegov udarac glavom ukrotio mladi Lazarević, dok je Todorović na drugoj strani iz slobodnog udarca pogodio prečku. Pored toga jedini interesantan detalj u prvom delu jeste direktan crveni karton Dušana Mladenovića, posle oštrog starta nad Damjanom Ilićem. Drugo poluvreme počelo je početnom inicijativom Svetlosti koja je krunisana u 64. minutu kada posle jedne lopte Uroša Jovanovića između štopera i beka Žitorađe, utrčao Marjanović i matirao mlađanog Vladimira Lazarevića. Od 64. minuta, Svetlost je pokušavala da držanjem lopte u svom posedu kontroliše meč. A onda posle jedne naizgled bezazlene polukontre Žitorađa je došla do zasluženog izjednačenja. Todorović je loptom u prostor pokušao da proigra Kitanovića koji je utrčavao iz drugog plana, Ilić je pokupio loptu koja mu je iskliznula iz ruku, Kitanović je to ispratio do kraja i ugurao na kraju loptu u gol, za više nego zasluženih 1:1.
Ovaj derbi meč sigurno neće biti zapamćen po lepim potezima i fudbalu, i stiče se utisak da je najzapaženiji akter današnjeg meča bio sudija Aleksandar Mladenović, koji kao da je izgubio i kompas i kriterijume, pa je propuste u suđenju kompenzovao još nelogičnijim odlukama, a najveći pokatelj konfuzije u deljenju pravde je podatak da je na današnjem susretu koji ruku na srce jeste bio sa puno žara, ali bez neke preterano grube igre, podelio 13 žutih i 1 crveni karton.
Takođe, treba pohvaliti kapitenska izdanja Kitanovića i Tonića. Kitanović je na desnoj strani “uhapsio“ Arsića i Jovanovića, dok je Tonić na drugoj strani bio nerešiva enigma za Mitića i Predraga Stojanovića. Pored njih u redovima domaćih treba izdvojiti fenomenalno izdanje Vladice Stojanovića, dok u redovima gostiju treba pohvaliti “vojnika“ na sredini terena Damjana Ilića, koji je bio najagilniji igrač u gostujućem taboru.
Na kraju, sasvim realan rezultat i poštena podela bodova na obe strane. Ostaje utisak da su fudbaleri obe ekipe uskratili brojnu publiku na stadionu u Orljanu za malo lepšu fudbalsku derbiju, ali opšte je poznato da derbi utakmice ne obiluju lepotom već borbenošću, te su se time danas vodili i jedni i drugi fudbaleri.
Žitorađa se nalazi na deobi drugog mesta sa 7 osvojenih bodova, dok Svetlost ima 5 boda iz tri meča. U sledećem kolu Žitorađa gostuje u Mrštanu, a Svetlost u Bojniku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print