ЈАБЛАНИЧКИ СЛАВУЈИ ОСВOЈИЛИ ПРВО МЕСТО У БЕОГРАДУ

nајмлађи певачи општине Медвеђа одлазе на такмичења и освајају престижне награде.

Јабланички славуји освојили I награду на интернационалном етно такмичењу „Donne in musica“ у Београду. У питању је квартет који чине четири девојчице основне музичке школе „Станислав Бинички“, а то су Анастасија Радовић, Теодора Радовић, Сара Лазаревић и Мила Перовић у класи професорке Наташе Перовић.

На фестивалу „Virtus piano“ које се одржава у Лесковцу, Василија Јанковић ученица првог разреда клавира, у класи професорке Загорке Миљковић освојила је прво место на овом фестивалу. Док је другу награду узела Мила Перовић, такође ученица првог разреда клавира у класи професора Немање Станковића.

Душан Станојевић, ученик Основне школе „Горња јабланица“ и Основне музичке школе „Станислав Бинички“ у Лесковцу, освојио је 3 узастопне прве награде на такмичењима, „Млади виртуоз“ у Београду, на Међународном фестивалу „Naisus Guitar Festival “ у Нишу и Интернационалном фестивалу гитаре у Лесковцу.

Ученици ниже музичке школе узели су учешћа и у локалном такмичењу „Први глас Медвеђе“, где су освојили прва места. Сара Лазаревић освојила је прво место, док је Михаило Гикић узео II почасно место на овој манифестацији.

Честитамо свим певачима и желимо им да и даље буду успешни и да наставе са својим музичким усавршавањем.

V. Stevanović
Počeo davne 1995. u radiju "Caričin Grad" Lebane kao reporter, kasnije kao radio komentator u RTV "Belami" Niš . Prva pisana medijska kuća su Niške "Narodne novine" i časopis "Ribolovac". Radio za Radio Niš i TV Leskovac. Stalni dopisnik "Sportskog Žurnala" i glavni urednik Sportskog portala "Jugsport.net".
https://jugsport.net