JugSport.net

sportski portal južne Srbije

JABLANIČKI SLAVUJI OSVOJILI PRVO MESTO U BEOGRADU

najmlađi pevači opštine Medveđa odlaze na takmičenja i osvajaju prestižne nagrade.

Jablanički slavuji osvojili I nagradu na internacionalnom etno takmičenju „Donne in musica“ u Beogradu. U pitanju je kvartet koji čine četiri devojčice osnovne muzičke škole „Stanislav Binički“, a to su Anastasija Radović, Teodora Radović, Sara Lazarević i Mila Perović u klasi profesorke Nataše Perović.

Na festivalu „Virtus piano“ koje se održava u Leskovcu, Vasilija Janković učenica prvog razreda klavira, u klasi profesorke Zagorke Miljković osvojila je prvo mesto na ovom festivalu. Dok je drugu nagradu uzela Mila Perović, takođe učenica prvog razreda klavira u klasi profesora Nemanje Stankovića.

Dušan Stanojević, učenik Osnovne škole „Gornja jablanica“ i Osnovne muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu, osvojio je 3 uzastopne prve nagrade na takmičenjima, „Mladi virtuoz“ u Beogradu, na Međunarodnom festivalu „Naisus Guitar Festival “ u Nišu i Internacionalnom festivalu gitare u Leskovcu.

Učenici niže muzičke škole uzeli su učešća i u lokalnom takmičenju „Prvi glas Medveđe“, gde su osvojili prva mesta. Sara Lazarević osvojila je prvo mesto, dok je Mihailo Gikić uzeo II počasno mesto na ovoj manifestaciji.

Čestitamo svim pevačima i želimo im da i dalje budu uspešni i da nastave sa svojim muzičkim usavršavanjem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print