JugSport.net

sportski portal južne Srbije

IZ VRANJA U VALJEVO: Odbojkašica ŽOK Vranja prvo pojačanje ambiciozne ekipe iz Valjeva

VRANJE / VALJEVO – Jedna od glavnih vedeta ekipe ŽOK Vranje u prethodnim sezonama, Anđela Janjić (23) od leta će nositi dres ambiciozne ekipe ŽOK Srbijanka iz Valjeva inače članicom Prve A lige Srbije, i pokušati da im svojim iskustvom i umećem pomogne u pohodu na najviše ciljeve, a to je kako najavljuvu Valjevci plasman u najelitniji rang takmičenja.
Janjićeva se na parket vraća posle povrede, trenutno je u rekuparativnom toku kako bi spremna dočekala prozivku u novom klubu, i najavljuje žestoku borbu za poziciju u timu.
Prethodne sezone sam pravila pauzu zbog povrede. Početkom ove godine rešila sam taj problem i počela da se oporavljam. Trenutno sam u individualnom pripremnom periodu za predstojeće pripreme koje počinju 1. avgusta.Ove sezone akcenat će mi svakako biti dobra priprema za sezonu bez povreda kao i mesto prvog srednjeg blokera u postavi. – priča nam Anđela i dodaje da ju je ekipi Srbijanke najviše privoleo sistem rada trenera Medenice.

Anđela Janjić u akciji / foto: priv. arhiva

Jedan od glavnih razloga saradnje sa klubom Srbijanka iz Valjeva jeste način na koji trenira i radi ekipa na čelu sa trenerom Vladimirom Medenicom, kao i planovi ekipe za predstojeću sezonu a to je svakako ulazak u Superligu.
Anđela je krenula sa odbojkom u školici odbojke Zorana Ristića u rodnom Vranju, i nedugo zatim prešla u ŽOK Vranje, gde je svoje odbojkaško znanje brusila pod patronatom trenera Mratinkovića, Đurovića i Radenkovića, koji su odmah u njoj prepoznali potencijal za poziciju srednjeg blokera. Anđela je na ukazanom poverenju vraćala igrama na terenu te je u svojoj trećoj seniorskoj sezoni bila jedan od najboljih poentera Prve A lige. Upravo svoje ciljeve za narednu sezonu vezuje za nadogradnju svoje igre na poziciji srednjeg blokera.
Smatram da je vreme da iskoristim svoju visinu (190cm) i svoj skok i da uz određene korekcije budućeg trenera kao i konstantan trening i savete koje ću dobijati odigram predstojeću sezonu u svom najboljem svetlu. – optimistična je Janjićeva, koja pored ličnih ima i visoka timska očekivanja.  – Od mojih novih saigračica, očekujem odličan rad na terenu po čemu je inače i poznata ekipa iz Valjeva. Dosta devojaka već znam, očekuje se još dosta novih imena svakako verujem da će atmosfera u ekipi biti odlična i da će to uticati na još bolju igru na terenu.
S obzirom da je došlo vreme za rastanak sa matičnim klubom, zanimalo nas je šta je to što će joj u Valjevu najviše nedostajati iz rodnog Vranja.
Žok Vranje je moj matični klub, tu sam učila prve odbojkaške korake. Radila sam sa dosta trenera i devojaka i stvarali smo lepe uspomene koje prepričavamo i dan danas. Dosta putovanja,odličnih utakmica i anegdota svakako je obeležilo period treniranja u mom rodnom Vranju. To je sigurno klub koji će uvek imati posebno mesto u mom srcu i klub za koji ću navijati uvek gde god bila. – završava Janjićeva (23) razgovor za jugsport.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print