JugSport.net

21. april 2024.
sportski portal južne Srbije

GRKINJE DO POBEDE U FINIŠU

FINALE BALKANSKOG KUPA

SRBIJA- GRČKA 4:8 ( 4:0)

 

Bojnik: Gledalaca 300. Sudija: Strelci: Misa Vatagranu( Sidzi) Jelena Stoiljković u 30 min, za Srbiju, Christija Mastoraki u 61 min, Asimina Pappa u 73 min. za Grčku

 

Repšezentacija Grčke nastupila je u ovom sastavu: Giota Alevra, Fay Trachili, Katarina Varyipati, Zante Ri, Sophija Angeli, Eleftheria Koutsikou, Rania Koutsimpou, Georgou-Fotini Lymperidi, Chrysilda Stavrianou, Magdalini AthensRaiders Grosyk, Paula Kalomenopoulou, Georgina Laprou, Maria-Anna Liperi, Christina Mastoraki, Asimina Pappa, Myrsini Skouroliakou, Effie Stamatiou, Margarita-Aris Eagles Koutsioumpa, Velissariea Maragkou, Isaia Markou, Styliani Papoutsi, Dimitra Pipliou, Areti Theologiti, Attica Rhinos Evelina.

 

Selekcija Srbije nastupila je u sledećem sastavu : Anstasija Karanović, Karolina Blizanac, Teodora Marin, Sanja Starčević, Ljiljana Bajić, Jelena Stoiljković, Marija Stojšić, Uma Čengaj, Marija Simonović Tamara Bošnjak, Teodora Mićić, Nika Bajić, Anja Luhter, Katarina Veljanoski, Naraša Kovačević, Jovana Fridl, Natalija Simić, Marija Maslaković, Sofija Kovačević, Dragana Žeželj .

 

Ragbiskinje Srbije nisu uspele da se revanširaju repezentativkama Grčke za težak poraz u grčkoj od 28:0 . ali su pružile dostojan otpror čitavog toka utakmice i samo je iskustvo odlučilo pobednika. I pored toga što je početak pripao Grčkoj igralo se na polovini naše repezentacije koje su se grčevito branile i odbranile u prvom poluvremenu.

Teren za igru bio je vrlo težak nakvašen delimično vodom i mokar. Ipak i pored inicijative Grkinje naše su repezentativke prve došle u voćstvo u 30 minutu igre kada su postigle esej i pro poluvreme je pripalo našoj repezentaciji, gde je i trener Slobodan Manak bio zadovoljan onim što su prikazale u prvom delu njegove izabranice naročito u odbrani.

U drugom delu usledio je preokret Grkinje su najpre u 61 minutu izjednačile na 4: 4 i imale više loptu u posedu sa češćim napadima na gol Srbije, što im je urodilo plodom pri samom kraju utakmice kada su potpuno preokrenule rezultat u svoju korist

postigavši u finišu i drugi esej u 73 minutu i tako su i po drugi put pobedile ali ne onolikom razlikom ko u Grčkoj jer se video vidan pomak u igri naše repezenatacije. Za najbolju igračicu našu Grčka je proglasila Sanja Starčević, dok je naša repezentacija 1z Grčku repezentaciju  proglasila kapitene Paulu Kalemenopoulou.

V. STEVANOVIĆ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print