JugSport.net

16. april 2024.
sportski portal južne Srbije

GIMNASTIKA BREND PROKUPLJA

Prokuplje: Na drugom kolu Pionirske lige Srbije Prokupčani su po ko zna koji put pokazali da su veoma ozbiljan klub predvođeni “alfom i omegom” kluba profesorom Predragom Mladenovićem. Svojim rezultatima zasužuju pažnju i poštovanje ostalih klubova u Srboji . Jedna decenija postojanja kluba , a rezultatski njihovi takmičari su u samom vrhu Srbije.

U prvoj selekciji A programa to jest takmičara od 6-8 godina u ekipnom plasmanu potomci “gvozdenog puka” zauzeli su drugo mesto iza ekipe iz Novog Sada a ispred Subotice . Sastav je bio ovakvog izgleda Uroš Đorđević, Hristijan Marković, i Vukan Vukašinović. U višeboju se istako još jedan Uroš , koga je iznedrio od malih nogu upravo trener Mladenović. Njemu je zasuženo pripala zlatna medalja jer je drugoplasiranom Jovanu Jurišinu iz Novog Sada umakao za tri boda.

Treće mesto pripalo je Mikši Bašić za dve desetinke bio bolji od prokupčanina Hristijana Markovića, pa je za malo hvalilo da se i on popone na pobedničko postolje. U četvrtoj selekciji bilo je dva takmičara iz Prokuplja na pobedničkom postolju u višeboju i to Uroš Grujić , koji nije dozvolio da dođe do nekih iznenđenja ,

pa je već posle druge rotacije pokazao svom ljutom rivalu novosađaninu Doliću ko je apsolutni gospodar i toj kategoriji i disciplini. Blaga je reč upotrebiti da je Grujić pregazio svog protivnika jer je bio bolji od njega za ćitavih četiri boda. Uroš je bio bolji na svim spravama, pa čak i na vratilu koja je njegova specijalnost . Odmah iza novosađanina Dolića bio je Andrija Babaić još jedan prokupački gimnasičarski biser.

Sakupljanjem rezultata sa prvog i drugog kola Prokuplje ima dva šampiona, Uroša i jednog vicešampiona Andriju.

Po završetku takmičenja ozarenog lica Uroš Grujić je rekao: Drago mi je što sam iskoristio priliku i spreman ko nikad dosad pobedio direktnog protivnika ubedljivo i pokazao da sam najbolji. Potrudiću se ubuduće da treniram još intezivnije i budem još domainatniji u našim narednim okršajima sa Dolićem.

Za tako nešto imam podršku mog trenera Predraga Mladenovića u koga verujem puno i verujem da će moj razvoj uz njega ići rapidnom brzinom napred i da ću biti jednog dana onaj pravi i neprikosnoveni u Srbiji bio je jasan Grujić, koji dodaje još na kraju da veliku zahvalnost uz treneru Mladenoviću duguje njegovoj porodici koja je uvek uz njega i ima anjihovu apsolutnu podršku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print