JugSport.net

sportski portal južne Srbije

FUDBALSKI BISER TOPLICE

Prokuplje: Jovan Ristić talentovani fudbaler iz Prokuplja svoju fudbalsku karijeru zapčeo je upravo u OFK Topličanin i slobodno se može reći da je dete ovog kluba, jer je tu prvi put učio fudbalsku abecedu. Već sa svojih 12 godina zapao je za oko stručnjacima iz Radničkog iz Niša i postaje njihov član. Bio je među najboljima u generaciji rođenih 2002 godište. Potom se preselio u Železničar iz Niša u poznatoj školi fudbala koju vodi trener Dejan Ristić -Dejzija. I tu je bio najbolji igrač i okosnica tima.

Zatim na preporuku lično Ivana Golca sledi proba u Nemački Šturgartu člana Bundes lige sa 16 godina gde je uspešno prošao probu, slavnog nemačkog kluba, međutim nastavak saradnje kvari Covid-19 i Jovan se vraća u Srbiju. Odlazi na probu u Teleoptik isturena ekspozitura Partizana, , gde mu je rečeno da ostaje ako pokaže kvalitet za Partizan i dobija sedam dana da ubedi Alberta nađa svojom igrom uz to i Čermlja, i Đorđe Pantića. Prolazi uspešno probu i ostaje član Teeoptika.

Odlično startuje ali dešavanja unutar Partizana u tom momentu mu njemu lično ne idu na ruku. Posle godinu dana sam napusta Teleoptik svestan da nema uspeha u ovom klubu . Odlazi u Jedinstvo iz Paraćina člana Srpske fudbalske lige-istok i kao bonus igrač svojim pogotcima i asistencijama spašava klub od ispadanja iz Srpskoligaškog društva kao poletarac. Tu zapada za oko mnogim prvoligašaima i supeligašima iz zemlje i regiona sa kojima ima ugovor da u zimskom prelaznom roku postane njihov član. Upravo ta pauaza do zimus je dobrodošla da pomogne svom matičnom klubu u rodnom gradu Prokuplju.

Na molbu ljudi iz uprave OFK Topličanina člana Zone jug koji žele da pomogne svom klubu iz kojeg je otišo pre osam godina su prihvaćene od strane Jovana Ristića i ostaće makar do zimskog prelaznog roka , a možda se i odluči da i dalje bude član ovog uzornog fudbalksog kolektiva iz Topličkog okruga.

U to netreba nimalo sumnjati da će OFK Topličanin imati u Jovanu Ristiću ogrmno pojačanje , sjajnog igrača i dobrog momka , koji će možda uskoro i da ode iz našeg fudbala ako se za to ukaže prilika. Svojim fizičkim predispozicijama Ristić koji igra špica sa visine 192 i težine 80 kg biće u Zona jug strah i trepet za sve golmane.

Istako bi od trenere koji su mu ostavili trag na njegov razvoj Dejana Ristića -Dejzija u Železničaru, Alberta Nađa u Telepotiku . Za svoj fudbalski razvoj ovaj dvadesetogodišnjak ima punu podršku svojih roditelja oca Nenada i majke Biljane sestre Milice i dede Branka koji je vatreni partizanovac i koji sanja da njegov unuk jednog dana obuče crno beli dres.

Po svoj prilici možda će se i to dogoditi jednog dana sve zavisi od fudbalskog puta Jovana , kome je idol od detinjstva bio Brazilac Kleo , kao i Kristijan Ronaldo i Zlatan Ibrahimović na kog neodoljivo podseća igrom stasom i likom.

 

Na kraju nama ništa drugo ne preostaje nego da u ime naj čitanijeg sportskog portala jugoistoka Srbije JUGSPORT.NET Jovanu poželimo da mu se sve životne želje ostare posebno fudbalske , jer svojim radom i trudom koji ulaže to i zaslužuje ne samo on nego cela porodica. SREĆNO!

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print