JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

FILIPOVIĆ NAJAVIO OFANZIVU

Brestovački Železničar je među prvim klubovima u okrugu počeo sa pripremama, koje su u završnoj fazi i sigurno će potpuno spreman dočekati prolećni deo prvenstva. Već je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica sa Šumadijom iz Razgojne i zonašem Pukovcem i fudbaleri sa nestrpljenjem očekuju prolećnu premijeru u Brestovcu, protiv Poleta iz Stajkovca.

U prvenstvenoj pauzi postignut je dogovor sa trenerom Igorom Filipovićem o nastavku saradnje do kraja prvenstva. Svi ograči su ostali na okupu sem Aleksa Bojovića i golmana Nemanje Cenića koji se priključio pogonu Pukovca. Redovi su osveženi novjalijama iz Sloge iz Leskovca. Defanzivac Stefan Ristić (25) je veliko pojačanje, a nastupao je i za Jedinstvo iz Bošnjaca i Jablanicu iz Medveđe. Za startere se izborio i ozbiljno se nametnuo treneru Filipoviću i Stefan Stamenković krilni napadač. Postignut je dogovor i sa Davidom Jovićem, koji je stekao bogato iskustvo nastupajući za GFK Dubočicu i Moravac Orion. U redove Železničara vratili su se golman Miloš Marković i iskusni Nikola Cvetković.

– Nalazimo se na nezavidnoj poziciji, na petnaestom mestu sa 16 bodova. Zabeležili smo 5 trijumfa, jednom smo remizirali i doživeli 11 poraza. Iz tih razloga je u Brestovcu uključen alarm. Od starta proleća krenućemo ofanzivno i verujem da ćemo uspeti da se probijemo ka vrhu tabele. Raspolažemo kvalitetnim fondom igrača i uslovima kakvim može da se pohvali retko koji kolektiv u ovom rangu. Brestovac mora povratiti ugled i zauzeti značajno fudbalsko mesto na južnoj pruzi, rekao je trener Filipović.

Brestovčane će na proleće ponovo predvoditi golgeter i najiskusniji Stefan Perić. Trener Filipović ozbiljno računa i na Miloša Ljubisavljevića, blizance Uroša i Miloša Filipovića i njihovog mlađeg brata Zorana. Od njih se očekuje da za rivale budu nerešiva enigma.

D. Mitrović

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print