JugSport.net

18. april 2024.
sportski portal južne Srbije

DOLAZI DINAMO LEBANE NA NOGE

Lebane: Odavno u Lebanu nije izavano toiliko interesovanje , kao što je nedeljna utakmica između domaćeg Radana i SU Dinam-jug iz Vranja koji deli prvo mesto sa Jedinstvo iz Bošnjace , klub koji takođe pripada Lebanskoj opštini. Nesportski događaji u Vranju potom u Bošnjacu opominju i jednu i drugu stranu da treba da sve protekne u fer i sportskom nadmetanju. Bar tako vlada atmosfera u Radanu, koji žele pobedu ali za sebe ne za drugog i u fer i sportkom nadmetanju, a pre svega korektnom suđenju, pa ko pokaže više na terenu nek se na kraju raduje.

Posetili smo trening nedeljnog domaćina i još sad se u vazduhu oseća nedeljni derbi koji će privući prepune tribine gradskog stadiona kraj Jablanice, jer se očekuju ljubitelji fudbala ne samo iz Lebana već Leskovca, Bošnjaca, Bojnika, Medveđe , u toliko pre što je jedini fudbalski događaj u nedelju u Lebanu .

Na Konferenciji za štanpu najpre smo razgovarali sa kapitenom i najboljim igračom domaćina neumornog Miloša Stankovića koji je sa optimizmom izjavio sledeće pred nedeljni derbi sa timom iz Vranja rečima: Atmosfera je super svi momci treniraju maksimalno, svako se od njih sprema za tu utakmicu jer je to derbi ne samo kola nego možda i više.

Svi su orni i spremni da u nedelju pruže na terenu svoj maksimum, time da dokažemo da možemo da pariramo ekipi koja pretenduje na sam vrh tabele. Verujem da i mi imamo taj kvalitet da budemo tu u samom vrhu. Daćemo sve od sebe pa ko bude bolji neka pobedi. Svi znamo da je ove sezone reorganizacija i svako se bori za goli život, za ta tri četiri mesta klubova iz Jablaničkog okruga , tu je i Vlasina u igri dal će ostati ili ne član Srpske lige, tako da ne igramo za nikog već za sebe. Cilj nam je da izboirimo položaj u sam vrh tabele, pa ako nam se ukaže prilika i za sam vrh sigurno je nećemo propustiti. Očekujem da će tribine biti prepune jer i jedna i druga ekipa imaju kvaitet da pruže baš odličnu fudbalsku predstavu. Da pokažemo ljubiteljima fudbala da se igra dobar fudbal i u nižim ligama i da tu ima kvaliteta.

O neprijatnosti koje je Radan doživeo u Vranju pogotovu po završetku utakmice kapiten Stanković kaže: Bilo je malo neprijatnosti nakon poslednjeg zvižduka sudije, ali se trudimo da zaboravimo na to da svu energiju i znanje usresredimo na dešavanje na terenu., da na zelenom tepihu damo sve od sebe

. Da te neprijatnosti ostanu u drugom planu i da zaboravimo na to što je bilo da se ne ponovi u Lebanu, ali to isto očekujemo i od goste, da se ponašaju fer i sportski na terenu i van njega, da to bude fudbaslka čarolija koje će se ljubitelji fudbala sećati dugo.

Svaki pojedinac koji dođe u nedelju da bodri naš tim je preko potreban , i da budu naš dvanaesti igrač na terenu.Nadam se da ćemo na terenu opravdati njihovu veru u nas, i kraj utakmice dočekati da zajednički podelimo radost sa navijačima.

 

Posle dva odigrana kola Radan ima dve pobede , želi da taj niz nastavi i u nedelju a o tome šef stručnog štaba Dragan Momirović na pitanje dali se već podiže atmosfera pred nedeljni derbi kaže: Upravo tako atmosfera se polako podiže na većem nivou nego pred ostale utakmice, dolazi nam ekipa koja je trenutno prva na tabeli, ulogu favorita na toj utakmici samo na papiru dao bih ekipi iz Vranja, samo se nadam da ćemo mi dobrom igrom, voljom i htenjem i da tu ulogu smanjimao na sasvim malom nivou. Kao što znate pred sam početak prvenstva sam dao obećanje da će Radan igrati lep fudbal , ubojito, napadački, snažno , jako sa dosta golova, da to bude za navijače atraktivno a za naš tim pozitivno, i nadam se da ćemo takvu igru demonstrirati i u nedelju.

Ekipa dobro radi ove nedelje svi su zdravi i orni za tu utakmicu. Gledao sam protivnika i samim tim na osnovu njihove igre i pripremam tim za nedelju. Što se tiče sastava tima svaka utakmica pa i ova je priča za sebe, igraćemo sa najboljim sastavom koji imamo u tom trenutku, i ko izađe na terenu taj tim će dati svoj maksimum. Verujem i to kažem da mi i gost iz Vranja igramo najlepši fudbal u ovom rangu, i svakome će biti želja da pokaže svo svoje znanje i umeće.Dobro poznajem kolegu Đorđevića, i on sve zna o mom timu, čak je i bio trener Radana, i očekujem da ćemo i jedan i drugi se opredeliti na terenu za fer i korektnu igru, i voleo bih da ko bude bolji na terenu da zasluženo bude pobednik na kraju, nadam se da ćemo to biti mi.

Takođe očekujem fer i korektno suđenje, pozivam navijače da dođu u što većem broju, jer već sada ima najava da će doći iz čitavog Jablaničkog okruga. Verujem da će se uveriti da se i u Jablaničkom okrugu igra dobar fudbal i ima dobrih timova. Sa pravom se nadam da će ljubitelji fudbala uživati u nedeljnom derbiju. Najlepši detalj posle svake utakmice , pogotovu ovakvog derbija je pobeda koju uzdignutih ruko i ona se deli sa navijačima, iskreno se nadam da ćemo mi biti ti koji ćemo se radovati na kraju.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print