JugSport.net

sportski portal južne Srbije

DOCIĆ PONOVO U RINGU

Lebane: Jedan od naj talentovanijih boksera u teškoj kategoriji u Srbije Marko Docić član trenuto prvoligaša BK Naissus iz Niša, posle duže pauze zbog dvostruke povrede koje je imao vraća se u ring i biće potpuno spreman za prvi meč u Nišu 23 februara.

O svom teškom moglo bi se reći putu gde su mu povrede bile najveći neprijatelj u sportu , koje su prošlost Marko Docić sa ponosom je ispričao sve šta je bilo u prošlosti ali i nada u budućnost koja je pred njim jer je reč o mladom sportisti.,

Docić je otvorio srce i dušu i izjavio- Kao što znate član sam bio repezenetacije Srbije u boksu punih 6 godina , naravno sa posledicama bili su tu neki bitni mečevi. Neke značajne medalje su mi izmakle za neke male sitnice. Onda 2021 godine povreda u predelu genetalije me je potpuno stopirala i dobio sam lekarsku zabranu od dve godine da nesmem da se bavim bilo kojimm sportom pa i boksom. To me je zadesilo u Nišu za vreme meša sa našim poznatim bokserom Milutinom Stankovićem.

Tako da nisam mogao da se bavim sportom, a pre toga na Mediteranskim igrama u Španiji zadesila me teža povreda kolena kada sam bio na dohvat medalje i vodio prve dve runde u meču sa bokserom iz Hrvatske Toni Filipom, tako da su me bukvalno 3 minuta delila od medalje, a ova druga povreda me je dokusurala.

 

Sada hvala bogu sam dobro sve je kako treba zdrav sam potpuno fizički spreman ko nikad dosada, povrede su prošlost, i sve je kako treba jedva čekam da se pojavim u ringu i ponovim ranije uspehe.

Sve terapije su ispraćene kako treba , i jedna i druga povreda su prošlost, bilo je malo problema sa kilažom, sad je sve kako treba, jer na višak kilograma su uticali lekovi a i sama pausza bez treninga, tako da sam od 112 kg. Skinuo na mojih idelnih 90 kg .

Već sam boksovao pre povrede i član sam BK Naissus iz Niša člana Prve bokserke lige Srbije, sada samo nastavljamo saradnju tamo gde smo stali, . Tako da ću od krajem februara boksovati za Naissus u preostalih četiri kola , koliko je ostalo do kraja prvenstva.

U boksu sam se vratio ne amaterski sa repezentacijom sam završio to je sigurno, , sada će da probamo nešto novo ali još uvek nebih to obelodanjivao, ali će se u bliskoj budućnosti i to saznati.

Veliku zahvalnost za moj uspešan povratak u ring dugujem pre svega mojoj porodici kao najveću podršku kada mi je bilo najteže, bez kojih nebih uspešno sanirao povrede . Pa onda što se tiče medicinske strane doktoru urologu Prokopoviću iz Leskovca , svaka čast, proces operacije je odradio besprekorno i bio mi uvek na usluzi, pa sada koristim priliku da mu se javno zahvalim na uloženi trud koji mi je posvetio. da se uspešno oporavim i hvala mu na svemu što je učinio za mene.

 

Prvi moj zvanični meč posle duže pauze biće 23 februara u Nišu u sportskoj hali Mika Antić kada predstoji prvenstveni boks meč sa Vizezom . A za moju uspešnu pripremljenost za ulazak u ring dugujem trenerima Slobodanu Kostiću treneru Naissusa i Ivici Cicmiloviću koji trenutno radi kao trener u BK Pusta reka iz Bojnika, kao i predsedniku ovog kluba Momčilu Saviću koji mi je dozvolio da nesmetano treniram u Bojniku i zato mu veliko hvala.

 

U ime naj čitanijeg sportskog portala JUGSPORT.NET ne preostaje nam ništa drugo nego da pre svega dobrom i vaspitanom momku pa tek onda bokseru poželimu uspešan nastavak bokserske karijere i da mu se ostavre sve želje kako u boksu tako i privatnom životu, jer takav sportista to zaslužuje. SREĆNO !!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print