JugSport.net

sportski portal južne Srbije

Derbi zasluženo pripao Žitorađi

ORLJANE – Stadion: Sveti Jovan Gledalaca 200. Sudija: Miloš Trajković (Lebane) 5. Žuti kartoni: Vučković, Tonić (Fk Svetlost) V. Paunović, Todorović (Žitorađa) Crveni kartoni: Maksović u 40. i Tonić u 88. minutu (Fk Svetlost) Strelci: Maletić u 86. za Svetlost, Stefanović u 25 i 63. za Žitorađu.

FK Svetlost: Stamenković 6,5, Ilić 6,5 (od 26. Vučković 7), Antanasković 6,5, Stevanović 6, Tonić 6, Maksović 6, Vukadinović 7 (od 69. Milić 6,5), Maletić 7,5, Ćirić 7, Babović 7 (od 87. Đorđević – ), Ranđelović 6,5.

FK Žitorađa: Ilić 7, Kitanović 7 (od 87. Cvetanović – ) V. Paunović 6, Krstić 6, L. Paunović 6,5, Petković 6, Stefanović 8,5, (od 71. Blagojević 6) Stanković 6, Ristić 6,5 (od 69. Milosavljević 6,5), Todorović 7, Dinić 7.

U idealnim uslovima za igru, danas se u Orljanu odigrala jedna lepa fudbalska predstava u kome je iz komšijskog derbija zasluženo zadovoljnija izašla iskusnija ekipa Žitorađe. Igralo se napadački u oba pravca, sa dosta šansi i na jednoj i na drugoj strani, Svetlost je najčešće pretila preko Vukadinovića i Babovića, dok je Žitorađa najviše poteškoća protivniku zadavala preko brzonogog Stankovića i Ristića. Međutim, nijedan od pomenutih danas nije uspeo da se upiše u strelce, već je to učinio prvi najbolji akter Žitorađe Stevan Stefanović, koji se najbolje snašao u šesnaestercu usled smušene reakcije defanzivaca domaćih. Kako je meč odmicao nervoza u taboru domaćih je rasla, a tome je kumovao glavni sudija meča Miloš Trajković koji se danas očigledno nije lepo snašao u svojoj ulozi. Svojim, nadasve diskutabilnim odlukama na račun obeju ekipu unosio je nervozu u oba tabora. Ipak, daleko iskusniji Žitorađani igrali su pametno, i nisu diskutovali sa sudijama što je rezultiralo pobedom.
Svetlost ostaje sa 10 igrača na terenu, kada sudija pokazuje direktan crveni Maksoviću nakon negodovanja, zbog očigledno nedosuđenog faula.
Žitorađa ponovo ulazi pametnije u nastavak prepušta inicijativu domaćinu, i posle jedne kontre Stefanović na asistenciju Ristića izlazi 1 na 1 sa Stamenkovićem rutinski realizuje za 0:2. Mogla je Svetlost brzo do gola, međutim mladi Ilić na golu Žitorađe je pravovremenim reakcijama i istrčavanjima sprečavao iole ozbiljnije šanse. Neiskustvo mladog Ilića došlo je do izražaja u 86. minutu kada je Maletić iz slobodnjaka uputio udarac na gol, a lopta odskočila ispred Ilića što ga je zbunilo i na kraju donelo počasni pogodak domaćinu. Tada Svetlost sve karte baca na napad, međutim samo do 88. minuta kada kapiten Tonić dobija drugi žuti i Badnjevčani ostaju sa devetoricom u polju.
Žitorađa se ovom pobedom vraća u gornji deo tabele, a novi šef struke Žitorađe počeo je pobedom novu epizodu na klupi FK Žitorađa.
Na kraju, komšijski derbi je opravdao očekivanja, a igrači su zagrljeni napustili teren u Orljanu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print