JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BOŠNJAČANI U NOVOM FUDBALSKOM RUHU

Bošnjace: Neverni tomi i neodgovorni članovi uprave  FK Jedinstva posle potrošenih sredstava i dugovanja koja su se nagomilala bili im je još preostalo da klub ugase na godinu dana  i tako prekriju sva dugovanja i novac koji je potrošen u Srpskoj fudbalksoj ligi istok, potom u Zona jug.I upravo ti koji su vodili FK Jedintsvo u to vreme bili su iz okolinih sela, po namjmanje iz Bošnjaca, jeedino predsednik Novica Cakić, koji je samo bio formalni predsednik, dok su drugi  dirigovali novcem i načinom rada.

Međutim  na sazvanoj Skupštini kluba koja je održana 09. 7. 2021 godine na kojoj su prisustvovali stari članovi Uprave kluba Novica Cakić, i Nebojša Stevanović, izašli su sa stavom koji smo  već predhodno opisali da je bilo namere da se klub ugasi.  Dok oni koji su vodili glavnu reč u predhodnoj uprav nije bilo nikog.

Fudbalski zaljubljenici predvođeni Milošem Stevanovićem nisu mislili tako, več su glasovima  većina prisutnih na Skupštini doneli odluku da se klub ne ugasi i da se formira nova Uprava kluba i da klub se u jesenjem delu prvenstva takmiči  FK Jedintsvo u Jablaničkoj okružnoj ligi  grupa  Zapad.

Prvenstvo je na izmaku i kolo pre kraja FK Jedinstvo deli prvo mesto sa po 27 odvojenih bodova sa ekipom Mladost 1959 iz Vinarca , i upravo u polsednjem kolu Vinarcu će pasti odluka o jesenjem prvaku u ovom delu Okružne lige.

Posetili smo ovih dana prostorije i teren FK Jedinstva i prijatno bili iznenađeni  kako je agilna mlada  Uprava kluba dovela klub  u najboljem mogućem stanju.

Upravo moj sagovrnik član uprave kluba Nenad Cvetanović je   objasnio sve poteškoće koje  su imali dok  su se osposobli za normalan rad kluba koji je izjavio rečinma: Izuzetno smo zadovoljni prvim delom prvenstva očekujemo još bolje rezultate igrali smo dobro možda je moglo da bude bolje u Brestovcu protiv Železničara i u Belanovcu protiv BSK tu smo jeeino podbacili. Očekujemo u pauzi prvenstva  nekoliko značajnih pojačanja i očekujem da ćemo na proleće biti još jači i bolji.

Zadovoljni smo igračkim kadrom koji smo imali na rapolagnaje ove jeseni. S obzirom na poteškoće koje smo imali na startu prvenstva preuzeli smo klub  u jako teškim uslovima, sa ogromnim dugovanjima koja je ostavila stara uprava kluba, mnoge stvari su morale da se reše pre toga , pre nego što se pokrene klub   koji je hteo da se ugasi , a to je bio cilj stare  uprave kluba . Da bi se zatajilo sve ono što su oni uradili u predhodnih šest –sedam godina.

Međutim mi smo uspeli nekako to da pokrenemo sa mrtve tačke, krenuli smo angažovano sa novom upravom na čelu sa Milošem Stevanovićem  i ostalim članovim auprave kluba a to su još: Nikola MIlenković, Nenad Cvetanović,  Saša Colić, Zoran Colić, Milan Stefanović , Saša Stevanović, Slobodan Đorđević, Dragan Stevanović, , radili smo dobro da bi smo bili na tabeli gde sada jesmo. Klub smo preduzeli u teškim uslovima.

Kad smo došli da preduzmemo  službvene prostorije, i da krenemo sa mrtve tačke, to je bilo u totalnom haosu, neredu, nije se znalo gde se šta nalazi od sportskih rekvizita . Krenulu smo od nule uz pomoć donacije, sponzora, pre svega opštine Lebane na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem, jer su oni ti koji su nam najviše pomogli i da nije bilo njihove  podrške klub nebi mogao da se pokrene sa mrtve tačke.

Kakao smo krenuli i kako nismo imali odgovarajući igrački kadar  sada je sve došlo na svom mestu. Mislim da ćemo u drugom delu prvenstva da krenemo još jače, bolje složnije  , agresivnije i organizovanije i da na kraju budemo prvi što nam je osnovni cilj svih u klubu.

Osim Miloša Stevanovića koji je stao na čelu klub a čak i uložio  svoj novac , bilo je potrebno dosta odricanja, vremena i zapostaviti druge stvari lične ako hoćeš da pomogneš tom klubu koji je bio zaista u velikoj poteškoči. Kupili smo nove mreže, sportsku opremu, rekviozite za noramalan rad.

Angažovali smo za trenera Predraga Ilića iz Leskovca čijim smo radom izuzetno zadovoljni. U direktnom okršaju u Vinarcu idućeg vikenda igramo utakmcu za prvo mesto, nadamo se pobedi i osvajanju titule jesenjeg prvaka, što će biti veliki uspeh za klub kad se podsetimao kako smo krenuli u na samom početku u prvenstvu rekao je na kraju član Uporave kluba Nenad Cvetanović.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print