JugSport.net

19. april 2024.
sportski portal južne Srbije

Bojnik na odbojkaškoj mapi Srbije

Bojnik. Malo ko je očekivao od ljubitelja ženske odbojke da će Bojnik jena mala sredina iznedruti člana Druge ženske odbojkačke lige-istok i ravnopravno se uhvatiti u koštac sa daleko iskusnijim odbojkaškim sredinama  na jugoistoku Srbije. Ali  mlad sastav iz Bojnika predvođen trenerom Srđanom Ivkovićem je uspeo u tome i sada se u veliko pripremaju za start prvenstva.

Jedan koji je možda i najveći „krivac“ za takav uspeh ženske odbojke u Bojiku je upravo Srđan Ivković koji je sebe svojim radom i zalaganjem ugradio u uspeh ženskog odbojaškog kluba Pusta reka. Upravo on je naš sagvoronik na temu kako se došlo do uspeha, kava su očekivanja kao novajlije u  Drugoj ligi .

Na početku našeg razovora Ivković kaže: Uz zahvalnost vašem portalu što ste izrazili želju da se nađemo na  vašim starnicama vašeg, koji je izuzetno čitan kod poklonika sporta, pa narvno i odbojke. Redovan ste posetilac i na drugim društvenim mrežama svojim prilozima pa nam je drago da ta saradnja kroz drugoligaško nadmetanje bude obostrana, ma da je bila i dosad, ali će odsad mnogo više. Sa priprema smo počeli prvog avgusta iz razloga što smo novajlije u ligi. S obzirom da je potrebno veći broj treninga, jer rang takmičenja to zahteva svojim kvaitetom timova.

Ali smo sve to uzeli i u obzir  povodom zaštite  zdravlja dese  s pandemojim Kovid -19, pa smo trenirali na otvorenom u prirodi uglavnom.  Mi smo odmah imali našu halu na raspolaganju sada od prvog septembra, tako da smo bili u prednosti nad ostalim ekipama u našem rangu, jer ne pandemoja manje zahvatila našu sredinu. Mogu da kažem da su mi očekivanja mnogo veće posle mesec dana pripreme snage na početku, nego kada smo osvojili prvo meseto. Ekipa je napredovala nekih 50 posto  u svim elemtima  igre . Što se tiče tima startovćemo sa istim timom sa kojim smo izborili plasman u Drugoj ligi. Pojačanja nismo mogli da obzbedimo na vreme, jer su neki klubovi bili brži od nas za sitan novac .  Takođe imamo problem sa dolaskom na trenizima naše igračice, jer dosta njih studira u Nišu, tako da nemožemo da valjano sprovedemo tok priprema.

Cilj nam je u prvenstvu da obezbedimo opstanak, to je i stav lokalne samouprave u Bojniku. Biće to težak zadatak za naše igračeice koje su mlade.  Pripremna utakmica sa Vlasinom iz Vlasotincu je pokazala da smo dosta napredovali  . Do kraja meseca  odigraćemo nekoliko kotrolnih utakmica . Radaićemo na poboljšanju prijema i bloka i servisa.Naroćito dvojniog i trojnog bloka, koji je potreban u Drugoj ligi. Ali sa poboljšanjem igre u polju  mi  smo poboljšali refleks brzinu , kondiciski smo spremniji kao nikad dosad.. Takođe nemam dovoljan broj igračica za zamenu, da bih tim rotirao , ali ćemo se osloniti na mlade igračice koje dolaze iz omaldinkog pogona, jer sam sa njih ja takođe radio, dok se dosad nije radili sa talentima koji dolaze.

 Recimo mlada igračica Ana Jovanović je sa klupe ušla na   pripremnoj utakmci u Vlasotincu i bila igrač utakmice. I to umeseto Emijlije Petrović koja je najiskusnija igračica pojačanje iz Leskovca.Ona je budućnost našeg kluba i oslanjaćemo se na mlade igračice koje dolaze. Time je samu sebe stavila u prvi plan i na nju najozbiljnije računam u prvoj postavi. Recimo još mlađa igračica Ana Mihjalović ima odlićan servis, ona je tek peti razred i pred njom  je  velika budućnost.

Prvenstvo počinje 3 oktobra  žrebanje treba da se obavi do 17 septembra. Imamo 12 ekipa u ligi.Dali ćemo u prvom kolu biti domaćini ili gosti pokazaće žreb. Imaćemo duga putovanja recimao Majdanpek, Bor,Knjaževac, tu su još Kuršumija

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print