JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BISERI KOJI TREBA VRATITI UGLED LESKOVAČKE KOŠARKE

Leskovac: U potrazi za mladim talentima Leskovačkog sporta ovog puta smo posetili košarkašku klub “PLAY  OFF “ u hali sportova u Leskovcu i bili oduševljeni onim što smo čuli do trenera i vlasnika kluba Bratislava Pavlovića koji zajedno radi sa svojim rođenim bratom Nikolom i talenti u ovom klubu niču kao pečurke. Da bi javnosti predstavli dva bisera ovog kluba koje je odabrano trener Bratislav Pavlović upravo smo sa njim prvo popričali na temu košarka i mladih talenta kojih u njegovom klubu ima na pretek i priču smo prepustili upravo njemu, da bi potom čuli i dva bisera ovog kluba Alekseja Prokopovića i Radovana Milića.

Naš klub postoji već 25 godina neprekidnog rada kaže na početku sa ponosom Brataislav Pavlović i nastavlja rečima: Jedan smo od najstarijih klubova ovde u okruženju pa i šire kad je reč o košarci i radu sa mlađim kategorijama. Naš klub je klasificiran kao klub koji stvara mlade igrače i obadrene talente za ovaj sport.Mnogi igrači koji su upravo ovde načinili prve košarkaške korake nastupaju i po klubovima van Leskovca, koje smo mi iznedili ovde u našem klubu. Znači što se tiče našeg kluba prevashodno je rad sa mlađim uzrasnim kategorijama. Recimo Strahinja Stojković dugogodišnji igrač Zdravlja sada je u Pirotu, to je naše dete koje je ovde prvi put ušlo u halu za treninge u svojoj petoj godini života. Pa recimo jedan Dimitrije Ilić koji je bio jedan od naj perspektivnijih talenata ikada koji su ponikli u ovaj klub nije završio tamo gde treba, spetom raznoraznih okolnosti.

U klubu imamo trenutno oko 200 dece, klasificirani po uzrasnim generacijama. Samo za ovu godinu imamo generaciju 2027/08 godište gde smo u kvvalitetnoj Niškoj ligi zauzeli drugo mesto, zamalo smo izgubili taj plasman na završnom turniru kadeta Srbije. Što se tiče generacije 2029/10 godište oni su bili drugi u Kvalitetnoj ligi i stekli su uslov i išli smo u Novi Sad ove godine od 17-19 aprila na polufinalnom turniru za pionire.
Što se tiče ova dva talenta koja smo odabrali da predstavite javnosti oni su ubedljivo prvi na jugu Srbije kao jedna od najtalentovanijih i najdarovitijih selekcija. U klubo samnom zajedno radi i moj rođeni brat Nikola i mi smo ovaj renome koji imamo stekli disciplinovanim radom redom sa decom i nadamo se da ćemo u nekom skorijem vremenu ovi dečaci i njihova generacija puniti dvorane ovde u Leskovcu , koji po prvi put vama daju izjave za javnost.
Tako da će nadamo se vratiti Leskovac na stare košarkaške staze, koju je nekada imao ovaj grad.
Za naš dugogodišnji rad posebno poslednjih nekoliko godina dugujemo veliku zahvalnost lokanoj samoupravi u Leskovcu na čelu sa gradonačelnikom dr. Goranom Cvetanovićem kome se lično javno zahvaljujem jer zaista ima veliko razumevanje za mlade sportiste , i jedna su od retkih lokanih samouprava u našem postojanju i radu koji nam isunjavaju sve uslove koje zacrtamo.
Zahvalio bih se i lično vama da ste jedna od retkih mediskih kuća koja je došla da nas podseti, ali moram da pohvalim vašeg kolegu Dušana Stamenkovića koji nas je ispratio od samog početka rada kluba i dan danas imamo saradnju i zasita smo mu neizmerno zahvalni , pa izvinite što koristim priliku da mu se preko vašeg portala zahvalim, ali se nadam da nećete zameriti i objaviti za vašeg kolegu .
RADOVAN MILIĆ

Sa košarkom sam počeo da se bavim pre tačno11 meseci i za ovo kratko vreme nadam se da sam uz pomoć trenera Bratislava i Nikole Pavlovića dosta napredovao. Zadovoljna sam njihovim radom, dopada mi se rad i atmosfera u ovom klubu i ne pomišpljam da menjam sredinu jer mi je ovde dorbo. Jer i jedan i drugi trener ulažu dosta truda u naš razvoj ne samo samnom već sa svim uzrasnim kategorijama se ponašaju isto odgovorno, radno i disciplinovano. Ovaj sport mi se dopadao od uvek i želim da se posvetim košarci. Pored košarke ne zapostavljam ni školske obaveze idem u OŠ Josif Kostić učenik sam odličan i sad sam završio 6 razred, sledeće godine ću u 7 razredu kod razrednog starešine Ivane Stanojković nastavnice engleskog jezika.

Cilj mi je da u košarci postignem mnogo, da jednog dan zaigram u nekom renomiranom klubu i da dospem do člana repezentacije Srbije , gde bi moj sadašnji talenat došao do još većeg izražaja. Zato nešto je potreban mukotrpan rad i trudiću se da radim i treniram redovno, slušam savete trenera, jer bez reda, rada i discipline nema ni uspeha u sportu.

Bez nekog posebnog sam utora u košarci, najviše volim da igram na poziciji plejmejkera jer je to možda po meni jedno od naj odgovornijih mesta u timu, tu si uvek u kontaktu sa loptom i od igre pleja u mnogome zavisi i rezultat cele ekipe na toj utakmici. Zato sam uvek spreman maksimalno za svaku utakmicu i dajem svoj maksimum i treneri su zadovoljni mojim učinkom. Trenig je mnogo bitan jer koliko radiš na treningu toliko i pokažeš na utakmici jer nespreman igrač nikad nemože da pokaže svoje znanje i umeće na utakmici nespreman.

 

Sve ovo što sam postigo u kratkom vremenskom periodu kao mladi košarkaš generacije 201o godište prvo dugujem zahvalnost trenerima braći Bratislavu i Nikole Pavloviću a takođe imam veliku podršku mojih roditelja majke Biljane , oca Miloša i sestre Nikoline koji su uvek uz mene i prate me gledaju svaku utakmicu kad igramo ovde u Leskovac i naši su verni navijači.

Na kraju bih poručio mojim drugovima i druaricama ne samo iz škole već i gde živim pa i šire da se bave sportom, ja bi im lično što se tiče mene preporučio košarku koju sam ja odabrao jer je to dinamičan sport, pun obrta na utakmci i iziskuje mnogo truda i rada da bi se došlo do uspeha. Baviti se sportom odvikavate se loših navika i igrica na kompluterima, koja oduzimaju mnogo vremena , a i nisu zdrav kao sport.

 

 

 

ALEKSEJ PROKOPOVIĆ

 

Godinu dana mlađi iz generacije 2011 je još jedan biser košarkaškog kluba “ Plej of”Aleksej Prokopović iz Leskovca koji je na početku razgovora za svoj prvi intervju imao slobode i nije se stidio razgovora, pa je svoje viđenje o košarci počeo rečima: Košarku sam u ovom klubu počeo da treniram krajem 2018 godine , znači treniram i marljivo savlađujem sve veštine u ovom sportu skoro šest godina i gde sam počeo prve korake i dan danas sam tu kod trenere Bratislava i Nikole Pavlovića jer stara izreka kaže” što je dobro ne menja se” tako da sam zadovoljn i dopada mi se njihov način rada sa nama, jer ono što nam objasne na treningu i ukažu na greške na utakmici nastojim da ispravim, jer savete trenera su uvek dobrodošli u svakoj prilici i treba treneru verovati ukoliko želiš da dođeš do željenog uspeha u sportu kojim se baviš. Uslove za rad imamo odlične dopada mi se što u klubu postoji red rad i disciplina , jer bez toga i nema uspeha. Primetio sam usebi za ove godine koliko se bavim košarkom veliki napredak ,od prvog dana kada sam počeo da se bavim košarkom, a tek predstoji rad i usavršavanje, a za to imam puno poverenje u trenere kod kojih treniram. Ponosan sam na učešće na Mešunarodnom turniru u Novom Sadu aprila meseca i to je za mene jedno veliko iskustvo. Jer upravo košarka za mene znači sve, svakog dana treniran najmanje po dva sata i nikada mi nije teško. Kad je reč o košarci i školi i jedno i drugo moraju da idu ruku pod ruku mora se naći vremena i za jedno i za drugo, ali mi nekako u srcu više kuca puls za košarkom, jer u školi treba da se posveti mnogo više vremena, ali nema zapostavljanja ni jednog ni drugog. Košarka je moja ljubav sportska gde se nadam da ću jednog dana izrasti u vrhunskog igrača, i dostići svoj vrhunac, ali to se ne postiže tek tako već treba dosta odricanja rada i truda uložiti u treninzim a i utakmicama biti vrlo aktivan svakog dana sve više i više i uspeh nesme da izostane.

Kad smo kod škole i školskih obaveza učenik sam OŠ Josif Kostić u Leskovcu kod razrednog starešenine Irene Kostić i odličan sam učenik, tako da mora da se nađe vremena i za školu, i za bavljnje košđarkom, jer jedno sa drugim mora da ide podjednako dobro.

Želja mi je da jednog dan zaigram u ABA ligi a možda i više sve zavisi od mene kako ide moj razvojni pu u košarci i kako me bude pratila sportska sreća u ovom sportu, da me pre svega posluži zdravlje.

Košarkaškog uzora nemam želim da se izgradim kao košarkaš onim znanjem kojim posedujem i koliko budem radio toliko ću i uspeti u košarci.Nadam se da ću dosta i napredovati i raditi i jednog dana mi se ispalti taj trud koji budem uložio u mok košarkaški razvojni put do uspeha.

 

U ekipi igram plejmejkera i tu poziciju volim zato što si u njoj najviše u posedi sa loptom, i od moje igre kao pleja zavisi i igra čitave ekipe na toj utakmici, ako ih budem na vreme i dobro razigravao biće i dosta koševa u protivničkom košu.

Što se tiče roditelja i tu imam maksimalnu podršku zaista me mnogo podržavaju da istrajem i uspem u košarci i nadam se da ću ih jedog dana obradovati kad izrastem u pravog košarkaša. Znači uz dug prema trenerima od kojih sam mnogo dosad naučio, zahvalnost dugujem i majci Angelini i ocu Jovanu Prokopoviću koji me prate na svakoj utakmici ovde u Leskovcu i daju mi logističku podršku, a ukazuju mi i na greške koje prihvatam kao dobronamerne. Rekao je na kraju biser ovog kluba Andrej Prokopović

 

Na kraju u ime naj čitanijeg sportskog portala jugoistoka Srbije jugsport.net i vlasnika Vukašina Stevanovića poželeli bi i jednom i drugom mladom košarkašu da im se ostavre sve želje u košarci kao i u privatnom životi i da jednog dana postanu pravi akademski građani čija će se imena izgovarati sa dužnim poštovanjem, i u sredini u kojoj žive budu poštovani.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print