JugSport.net

sportski portal južne Srbije

BISERE STONOG TENISA KOJE TREBA IZBRUSITI

Leskovac: U potrazi za mladim taletima Leskovačkog sporta iskoristili smo priliku da posetimo Stonoteniserski klub Dubočicu u Leskovcu koji treniraju i rade u hali Sportova Dubočica u Leskovcu.

Mladi talenti koji ćemo predstaviti uz pomoć trenera Miomira Ilić su devojčica Viktorija Ušakova i dečak Andrija Stevanović koji su po rečima trenera Miomira Milića pravi biseri stonog tenisa.

Pa pošto deca nisu želela razgovor zog svojih uzrasnih godine stideći se razgovora i da usklade školske obaveze, reč smo prepustili treneru Miomiru Ilićem da nam ih predstavi javnosti i kaže o kavim je talentima reč, a ujedno će nam reći i o samom klubu i radu sa mlađim kategorijama na koje se posvećuje dosta pažnja i vreme i od njih se očekuje jednog dana da vrate slavu stonog tenisa u Leskovcu kada su za vreme bivše Jugoslavije

bili i vicešampioni države u ženskoj konurenciji predvđeni legendom stonog tenisa u Leskovu Tatjane Mančić , koja nas je i uputila na ovaj razgovor u Stonoteniserskom klubu Dubočica , gde smo se sreli i upoznali sa ljubaznim trenerom Mionirom Ilićem i koji nam je dočaro onu pravu sliku i priliku u Stonoteniserskom klubu Dubočica i problemima u napredovanju i razvoju kluba.Kao i talente o koiima će nam reći podrobnije o njihovoj dosadašnjoj karijeri.

Pa upravo reč prepuštamo “alfi i omegi kluba” treneru Miomiru Ilićem koji specijalno za naš portal kaže: Trenutno u ovim najmlađim uzrasnim kategorijama imamo negde oko15 deteta, od njih već četvoro se takmiči aktivno godinama , a ovi ostalih desetak su ove godine prvi put ili drugi put odvedeni na nekom od turnira. Inače ekipa senira se takmiči u Kvalitetnoj ligi Srbije , i ove godine smo bili tu u sredini tabele . Tako da ćemo još godinu dve održati taj rang takmičenja , a kda deca budu napredovala , onda ćemo na kontu tih nekih mlađih generacija graditi i tu seniorsku ekipu. . Potom ćemo u neko dogledno vreme da pokušamo da uđemo i u Drugu saveznu ligu, onda kasnije i trasirati put u Prvoj saveznoj ligi Srbije.

Pa u ovoj genraciji mlađih talenata izdvajaju se Andrija Stevanović i Viktorija Ušakova. Andrija Stevanović se sa generacijom starijom uzrasnom generacijom kadeta je osmi na državnoj rang listi , inače u regionu cenrtalne i južne Srbije je ubedljivo najboilji mlađi kadet. Iduće godine će u svojoj uzrasnoj kategoriji to je sa generacijom 2012 godište biti drugi nosioc u mlađim kategorijama na prvom turniru. Pa onda naravno zavisno od toga kako se bude plasirao na tih 7 bodovnih turnira , očekujem da bude u konurenciji tu negde čak i za repezentaciju u svom uzrasnog doba.Andrija Stevanović ima 12 godina je na top 12 koje je takmičenje za mlađe kategorije bio zauzeo 7 mesto sa godinu dana starijom generacijom od sebe i 1 poen mu je hvali da bude zauzeo četvrto mesto ali je tu neposedovanja isustva ali će i to vremneom doći na svoje mesto

Viktorija je na takmičenju mini kadetkinja koje se ne boduje održanom u Barajevu zuazela 3 mesto za mini kadetkinje. Na Međunarodnom turniru u Novom Sadu je bila drugoplasirana , to je naj jači turnir u Srbiji i Međunarodnog je karaktera , od nje očekujemo da bude i najbolja u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Inače Andrija Stevanović ima 12 godina ide tu u Leskovcu u školi odličan je učenik a Viktorija Ušakova je godinu dana mlađa i ide u OŠ Svetozar Marković takođe je i on aodličan učenik i od razrednih starešina imamo samo reči hvale. Ona je mini kadetkinja . Inače su veoma vredni i poslušni na treningu marljivo rade, treniraju svakog dana po dva sata osim nedeljno, to je dovoljno za njihovu uzrasnu generaciju, tako se radi i na drugim mesteima.

Što se tiče podrške lokane samouprave koristim priliku da se javno zahvalim gradonačelniku dr. Goranu Cvetanoviću na zasita velikoj podršci i razumevanju koje ima za naš klub. Imamo oldičnu saradnju takođe i sa Atanckovićem iz službe za finasiranje sportskih klubova i njemu mogu takođe da se javno zahvalim na oldičnoj saradnji. Očekujemo u narednih godina kako budu ovi talenti stasavali biti još više i bolje sagledani. Jer upravo zbog te dece nas finasiraju u najvećem delu za sve aktivnosti kluba što ligaške što pojedinačne aktivnosti tiče i odlaske sa decom na turnirima. O Stevanovićem i Ušakovom mogu reći samo reči hvale i oni su biseri kluba koje treba izbrusiti i zasnivati buduće rezultate u seniorskoj kategoriji na bazi njihovog tanenta i ako ovako nastave da rade, kasnije će morati još više ukoliko žele da uspev u ovom sportu. Ja lično verujem u njih dvoje da će jednohg dana biti perjanice kluba na koje ćemo se moći osloniti i u seniorskoj konurenciji.

Zahvalio bih se vama što ste nas podsetili i sa namerom da javnosti predstavite naša dva talenta, ali nemogu da se otnem utisku da u klubu imamo još talenata, koje ćemo nadam se kasnije predstaviti kad za to dođe vreme i prilika. Što se tiče uslova rada i treninga stolovi su nam dotrajali, pa očekujme da sa te strane dobijemo podršku da se to obnovi i da jednog dana možmo biti orgaizatori Međunarodnih turnira i prvenstva države.

Takođe očekujemo ja i predsednik kluba Milan Janićijević bolju finsisku podršku da pokušamo da klub vratimo na ono vreme pre tridesetak godina kad smo igrali u saveznom rangu takmičenja u periodu kada je perjanica kluba bila repezentativka Tatjana Mančić, koja je sada Generalni sekretar sportskog saveza grada Leskovca i sa njom imamo odličnu saradnju, redovno nas podsećuje i delimo iskustva.

Na kraju koristim priliku da u ime naj čitanijeg sportskog portala juga Srbije jugsport.net-Lebane poželimo Andriji Stevanović i Vikotorji Ušakovoj mnogo sreće i uspeha u razvoju kao članovima Stonoteniserskog kluba Dubočica iz Leskovca, a klubu mnogo uspešnih rezultata i lepih trenutka u nastvaku svog rada i postojanja kao jedan uzoran sportski kolektiv u Leskovcu.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print